Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

Utsläppta med Ture

Tisdag och veckan är liksom igång.

Morgonen började väldigt sent för oss idag, matningarna på natten gör att man inte är piggast i stan vid 7.45 när dagpersonalen kommer och knackar på dörren. Dom kommer in och gastar godmorgon medan man själv bara vill dra täcket över huvudet 7 timmar till :)

I dag var det inbokat för andra kollen av Tures ögon så han fick ögondroppar vid 9.45 och 10.00 och sedan blev det koll av ögon vid 10.30. Allt såg bra ut och hon tyckte han tillhörde den lite mer ovanliga skaran av barn som inte hade några prickar eller ränder på ögonen som annars är rätt vanligt på så här små. Känns skönt att höra att det se så bra ut.

Vid 12 kom läkaren och gjorde sin rond. Vi pratade mycket om mat och hur planen ser ut för det. Han har ju redan testat 2 olika ersättningar som tyvärr inte fungerat för hans mage. Ersättningen ska tillföras för att han ska få i sig protein som han behöver. Det har nu tillsats av ett pulver i bröstmjölken vilket han får så länge vi är kvar här. Men någon dag ska vi ju hem så nu känner vi att det ändå är dags att prova något annat, tyvärr är vi väl kanske inte riktigt enig med läkaren om det, han tycker vi ska avvakta, mendans vi gärna vill testa ny mat så snart som möjligt medans han fortfarande är uppkopplad och övervakad. Min mjölkproduktion är inte den bästa och det har vi vetat sedan innan så att ha ett alternativ till den är liksom ett måste. Vi får se om det finns en plan för det i morgon?

Det positiva med läkarbesöket i dag var iaf att han nu gav oss tillåtelse att få gå ut med Ture i vagnen, underbart att få höra. Som vi längtat. Det gör ju att vi mellan måltiderna kan få komma ut, få frisk luft och kännas oss som föräldrar utan en sköterska som ”övervakar”. Det var ganska varmt ute i dag så vi tog en promenad till leksaksaffären på stan där Hampus gick in för att se efter en ny nappflaska, vi har ju blivit rekommenderad Dr Brown men tyvärr fanns den inte där så vi traskade vidare, tittade på folk, lapade sol och bara njöt av ”friheten”. Folk satt på uterestauranger och drack öl och man riktigt kände semesterstämningen i stan.

thumbnail_IMG_2052

Vi har tagit hit Birks resevagn och satt liggdelen på den då vi haft den lilla bilen här och vi insett att har vi den stora Emmaljungavagnen så kommer vi inte få med oss alla saker hem den dagen det är dags. Vagnen är verkligen supersmidig och blir som en handväska när man fäller ihop den. Det negativa är att Östersund har kullerstenar vilket kanske inte var det bästa underlaget, den är ganska stum i fjädringen så vi fick hela tiden leta oss åt sidorna där det var lite mer plant. Som sittvagn till ett större barn har vi inte upplevt att det varit något problem men med en liten bebis kändes alla ”hopp” mycket större. Funkar absolut men inte på kullersten :)

Är så sugen på att köpa en Adventure Buggy, den har stora lufthjul och kan dessutom ta alla 4 barnen samtidigt så att inte alla behöver köra en vagn. Nils och Signe är ju snart 4 år men åker fortfarande vagn när vi är iväg lite längre och sen är det ganska smidigt att kunna sätta dom i vagnen av säkerhetssjäl, speciellt om man är ensam med dom. Men vi får se, vi har ju en tvillingvagn från Emmaljunga redan. Men så är det det där med att sova, alla 4 barnen sover ff på dagen, det måste vi också ta hänsyn till…hmm, måste fundera på det :)

Efter promenaden var det dags för Ture att äta mat och efter det somnade vi alla 3 i fåtöljen och sov tills personalen kom in med mat igen, det tog tydligen på krafterna att gå på promenad :) Men nu ska det bli skönt att kunna komma ut iaf en gång varje dag utan att känna att vi måste be personalen att passa honom, dom har varit supersnälla och ställt upp och passat om vi velat gå ut en sväng samtidigt vet man ju att dom har ju mycket att göra ändå.

Nu tackar vi för i dag och hoppas på fint promenadväder i morgon:)

Linda

10 reaktioner på ”Utsläppta med Ture

 1. Håller med om att Dr Brown är toppen. Har haft den till mina båda prematurer. Köpte flaskan på apoteket! Så ett tips är att kolla där. Känner verkligen med er i känslan av att känna sig instängd på sjukhuset. Hoppas hemgång inte är alltför långt borta!

  1. Vi hittade flaskan på Lekia så nu har vi testat den från 14 målet i går. Tycker man redan ser en förbättring då han måste jobba lite mer för att få ut maten då den inte bara rinner ut och gör att han sätter i halsen. Han kan göra det fortfarande men inte alls på samma sätt som innan.

 2. Herlig 💙
  Veldig fint bilde av deg Linda,
  Håper Ture får bli med hjem snart.

  Varme klemmer. ❤️

  1. Tack<3
   Ja nu ska vi bara jobba på med det här med matningen så att vi kan ta bort sonden så borde det inte vara så länge kvar.

  1. Verkligen, man känner sig lite mer fri när man vet att man faktiskt kan gå ut mellan måltiderna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons