Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Ny matningsteknik!

Jaha kära ni.. så var det måndag igen.. och vad har hänt den här dagen då som skiljer den från alla andra dagar..? Ja.. det är lite svårt att urskilja såna saker faktiskt. Som jag har skrivit förut så är ju den ena dagen den andra lik här. Ja, sånär som på små, små detaljer.
Den detalj som skiljer den här dagen från alla andra är att Ture äter mer och bättre på flaska än han gjort tidigare. Igår kändes det smått hopplöst att han skulle lära sig äta utan att sätta i halsen heeeela tiden. Vi slängde ut frågan här och i en prematurgrupp på Facebook. Vad kan vi göra för att underlätta ätandet?
Vi fick en del bra tips som vi nu testar. Några tipsade om att Dr Brauns nappflaska skulle göra underverk. Tyvärr har vi inte fått tag på någon sån än..
Vi fick också tips om ”pulsmatning”. Sökte på Youtube och kollade vad den tekniken gick ut på. När man matar en bebis med reflux-problematik ska det visst vara en bra metod.
Det går ut på att aktivt avbryta matningen med täta intervaller. Alltså man låter bebisen äta 4-5 sugtag och sen vickar man flaskan så det inte finns någon mat i nappen. När bebisen känner att det bara kommer luft slutar den suga och börjar andas istället. Så låter man bebisen andas några andetag och sen vickar man flaskan igen och låter den äta.
Sen är det viktigt att ta paus på riktigt några gånger också och rapa bebisen.

Jag började öva på den här metoden igår kväll och det gav resultat direkt! =) Hittills har Ture dippat vid precis varenda mål.. MEN!! Hör och häpna! Vid matningen klockan 20.00 igår kväll dippade han inte en enda gång och åt upp all mat på flaska. Hurra!!
Nu känns det som att vi kommit ett stort steg i rätt riktning! =D

IMG_1669

IMG_1672

Under natten har jag varit upp och matat vid varje mål. Det här är mitt mission nu! Att få Ture att äta utan att dippa och orka äta hela mål varje gång. Nästa steg är att bli av med sonden!
Fram till nu har det gått mycket bättre än det gjort tidigare, men vi är inte riktigt i mål ännu. Vid matningen klockan 08.00 och 11.00 var Ture lite för trött för att orka äta allt.. men efter det har han varit pigg och orkat äta.
Nu ska jag fortsätta trixa med det här tills vi kan dra sonden. Målet är att vi gör det på onsdag. =)

thumbnail_58430493820__9CF5C990-93F4-4EC3-856A-6FF157DB096F

Erik skickade bilder nyss. Han håller på städa i husvagnen och förbereda den för semester. Semestern har ju känts långt bort och att det inte varit någon tvekan om att vi är hemma till dess. Nu börjar det dock närma sig..!
Som det ser ut så kan det hända att våra semesterplaner spricker.. =/ Vi har ett schema för vart vi ska åka i sommar och när vi ska vara på olika ställen.. Det schemat får vi nog revidera lite.
Det är inte så mycket att göra åt det. Vi får helt enkelt planera om.

Nu tackar vi för idag och laddar inför natten och morgondagen.
Imorgon väntar ögonundersökning för Ture på förmiddagen och service av bussen på eftermiddagen.

Ha det gott.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

5 reaktioner på ”Ny matningsteknik!

 1. Duktig kille.
  Men blir lite konfunderad om ni tänker åka iväg med en sån liten bebis? Varför inte bara landa hemma när ni kommer hem och sakta hittar rera rutiner där?

  1. Detta är vårt 9:onde barn så vi känner oss ganska rutinerade i vår föräldraskap om man kan säga så. För Tures del spelar det ingen roll vart han får mat eller sin blöja bytt så länge han har oss föräldrar nära och kan få sin trygghet. I vår familj är husvagnen minst lika mycket hemma som vårt hus, barnen älskar verkligen att vara i den.
   Sen har vi somsagt 8 andra barn som verkligen är värda att få komma iväg lite efter allt som varit. Dom har säkert förståelse men samtidigt känns det jättetråkigt att behöva säga till dom att nu när vi väl kommit från sjukhuset så ska vi bara vara hemma, det blir ingen semester i sommar.

 2. Får ni inga tips och idéer av personalen på lasarettet? Om matning etc? De borde väl vara oerhört erfarna och kunna hjälpa er?

  1. Absolut, visst kan vi få tips härifrån men här är det personal som ger tipsen, man kan få andra tips från föräldrar som själva varit i samma situation.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *