Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Knyta bärsjal.

Hoppsan ja, nu har det gått ett par dagar sen sist jag skrev. I förrgår vet jag inte riktigt vad som hände..? Hmm.. Det var fredag och vi fortsatte vårt vårdande av Ture här på neo. Fredagar innebär lite extra kontroll av Ture eftersom han är jämna graviditetsveckor då. Vägning, mätning av längd och huvudomfång. Allt ser bra ut och han följer sin kurva som jag förstår det. Han blev nu 35 veckor. . och som jag har skrivit tidigare är det vid 35 fulla veckor man som tidigast kan få åka hem med hemsjukvård.
Av någon dum anledning hade vi väl ställt in oss på att det var det vi skulle få göra. Linda framförallt hade ställt in sig på det. Hela veckan som varit hoppades vi på att allt skulle vara stabilt nog för att få åka hem inför helgen.
Men så blev det inte riktigt. Vi hade läkarsamtal tidigare i veckan för att gå igenom kriterierna för hemgång.. och Ture uppfyller inte dom kriterierna än.
Alltså är vi fortfarande kvar på neo. =/ Men vi är på upploppet mot målet nu iallafall! =)

Natten mot fredag fick jag ett nytt kusinbarn! Hurra hurra hurra! =) Stort grattis till min kusin med familj!
Vi hade fått besök av honom tidigare i veckan då dom var in på förlossningen för kontroll. Han kom med fika och en bärsjal vi skulle låna för att testa. Tusen tack. =)
Nu ska vi bara träna på att knyta bärsjal. Det ser ju väldigt enkelt ut, men kräver lite finess.
Här är Lindas första försök att knyta bärsjal för att gå runt med Ture.
Någon som har något bra tips och trix att komma med så är det varmt välkommet!

IMG_1997

Igår gjorde vi en rockad. Erik var i Östersund med Ture. Även Moa och Nils var med.
Jag jobbade i cigarraffären. Så härligt att få jobba och träffa folk! =)
Linda var hemma och städade. Det är ju fullt förståeligt att en del saker blir eftersatta när en vuxen ska rodda familj, jobb och hus när vi i normala fall är tre vuxna.
Linda började med att ta tag i tvättstugan där hon brukar ha en mycket bra ordning.. en ordning som varken jag eller Erik fixar. Så.. efter fem månader där tvättstugan fått leva sitt eget liv fanns det lite att göra! 😉

IMG_1633

Idag har vi varit i Östersund alla tre vuxna plus Moa, Nils, Signe och Birk. Under eftermiddagen fick vi besök av Lindas mamma och hennes sambo. Så var det fullt hus! =)

IMG_1638 (1)
Moa och Ture myser. =)

Nu är det söndag eftermiddag och lugnet har lagt sig igen. Nu väntar ännu en natt med matning och stök med Ture för vår del.

IMG_1631

Så tackar vi för den här helgen!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

14 thoughts on “Knyta bärsjal.

 1. För mig är de oförståeligt hur en vuxen inte klarar sköta allt inkl tvätten. Vet de som har 10-13 ungar som är ensamstående som klarar av rodda allt inkl tvätten. Handlar om struktur och planering. Sen finns de större barn i familjen ska kan de gott få hjälpa till inget hotel man bedriver med 24/7 service. Inget barn mår dåligt av hjälpa till efter sin förmåga/ålder så klart.

  1. Fy vilken tråkig och onödig kommentar! Det finns väl annat som går före tvättstugan när man befinner sig mitt i en sån här jobbig och slitsam period i livet. Erik , du gör ett super jobb!

  2. Hej!
   Jag har tvättat ca 3 maskiner tvätt om dagen och på bilden så har jag lagt upp tvätt som har varit i torktumlaren, men det är ju lite svårt att få det snyggt när man tvättar 😉
   Men om du läser det jag skrev i senast inlägget så kan du se vad jag har gjort. Du får ha en trevlig dag. Erik

  3. Vi håller med, de stora barnen borde verkligen hjälpa till mer hemma än vad det gör nu, något vi får ta tag i när vi alla är hemma igen. Det måste bli en naturlig del och inget man ska behöva på minna dem om. I en familj hjälps man åt utefter förmåga.

 2. Jag har burit mycket i bärsjal och det är guld när man får till det bra! Det viktigaste är att tyget bres ut ända ut i knävecken på bebis, han ska sitta som en groda för att avlasta ryggen och att man ska kunna pussa på huvudet, då är det lagom höjd 😊

  1. Vi har haft bärsele till de andra barnen men kände att vi ville testa sjal nu innan bebistiden är över, det ser ju så mycket skönare ut både för barnet och den som bär. Får helt enkelt träna lite mer så blir det nog bra tillslut :)

 3. Jag håller med Susanne, Erik gör ett superjobb!
  Men varför måste vi läsare hålla på att klanka ner på varann? Låt bloggägarna klaga om de får kommentarer de inte gillar. Vi som läser kan väl bara låta folk få ha sin åsikt!
  Jag håller med Marie också, vuxet folk ska väl klara av tvätten. Men hur många (oftast män) finns det inte som låter sin partner sköta den! Och så finns det de som prioriterar annat…
  Ingen är mera rätt eller fel än nån annan! Tycker jag.

  1. För vår del så får ni läsare också diskutera i kommentarerna, alla har olika åsikter och funderingar och den blir mer levande om man får uttrycka dem, samtidigt man kan få en annan syn på saker.
   Erik har skött tvätten, tvättat hängt och vikt, men när jag (Linda) kommer hem ser jag så mycket mer som också behöver göras. Jag vill inte att det ser ut som en salladsblandning i skåp och lådor, jag vill inte ha dammråttor som dansar överallt och inga högar med osorterade saker på golvet. Där är vi olika.

 4. Angående sjalknyt så finns det massor av bra videos på Youtube med tips, kolla in och gärna pinterest också. Tänk att barnet ska sitta så pass högt med huvudet att ni kan böja er ner och pussa hjässan enkelt. Att bära i själ är sååå mysigt 😍
  I övrigt ser han ut att sitta bra i Lindas famn på bilden!

 5. Jo man tackar, bara börja om att räkna. 18år med trots och elände 😉
  Amanda kollade mycket på Youtube när hon lärde sig knyta. Men det ser ju inte helt tokigt ut dedär. Jag har provat 1 gång utan större framgång, så det är inte alls enkelt att få till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *