Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Hemmaplan!

Jaha vad ska man börja hur jag ser på denna graviditet på hemmaplan?

Jag vet inte vad jag ska börja, men från min bild av detta så har jag försökt och klara detta själv här hemma. Och jag tror inte att jag har klarat av detta om jag inte ha haft dom stora barna som har hjälpt mig ibland. Det finns inga som är så underbara som dom. ❤️❤️ Och dom har sett att nu måste vi hjälpa pappa han behöver oss nu, och dom har hjälpt till utan att man har frågat.❤️

Nu när man har levt själv så har jag så har jag vuxit i att ta eget ansvar och egna beslut som jag vet att jag är dåligt på. För om jag inte gör något vem ska annars göra det? Så det har varit positivt om man ska se på något bra med att vara själv. Jag är inte den som kommer med att -nu måste vi tex städa kylskåpet eller fixa altanen för den är inte klar, så gjorde jag inte när alla tre är hemma. Så nu är det bara att bygga på det självförtroende att ”jag klara detta, jag kan göra det”.

IMG_1721

Jag kan bara säga att jag har levt som en ”ensamstående” inget ilat menat för Linda och Hampus. Det är just det jag går igenom nu. Jag tycker det är jäkligt ensamt att va själv med 6-7 barn, men va ska man göra, det är bara bita ihop ta en dag i taget så löser det sig.😃  Det är många som har frågat hur jag orkar med att ta hand om alla barnen och huset och jobbet mm. Jag har nog inget svar på det tror jag, jag kör på och ta en dag i taget.

IMG_2131

Det svåra med detta är att man vet att Linda och Hampus umgås varje dag och jag får va själv här hemma. Men jag får stänga av mina känslor och tänka på något annat för annars så skulle inte detta fungera för min del. Jag brukar ringa varje kväll men jag har varit dålig på det ibland på sista tiden😥 förlåt. Men när jag ringer till dom och får höra deras röster är det som dom är hemma i soffan.❤️😘 Jag har ju barna som ger mig mycket kärlek och skratt och det är inte fel det.

57546318995__73FEE372-68BA-4768-A84C-AD967F7BFF41

IMG_2082

Om sjukvårdstiden så blir jag hemma med att ta hand om resten av familjen och huset. Jag skulle vilja vara mycket mer  på sjukhuset men man kan ju inte va överallt. Jag och barna har varit inne några helger på neo, och det har varit hur underbart som helst. Att få träffa Linda och Hampus och att få ha Ture på bröstet och mysa❤️. Jag ser framemot att få träffa han mer när alla är hemma och att hela familjen är samlade igen så vi få bli en hel familj igen. Vi gör ju detta för att vi älskar våra barn och det är vi själva som har gjort detta val.

IMG_1524

Jag kan ju börja med att berätta lite hur jag gör när vi ska till förskolan. Jag förbereder dagen innan med nya kläder till dom, så att det ska va så smidig som möjligt. Man vill inte börja med att fundera på hm va ska dom ha idag då? Nä det har man inte tid med😉. Vissa dagar går det bra andra mindre bra, men man få ha sina trixs. Signe vill alltid ha klänningar men det kan hon inte bestämma över för det är inte hon som bestämmer. Men ibland så får hon välja och då blir hon glad 😁. Nils och Birk är lättast att fixa kläder till dom får det jag har tagit fram så är dom nöjda, tror jag iallafal  😉. Dom stora barnen dom fixar ju själva va dom ska ha för kläder det får dom bestämma över.  Så efter man har jobbat en hel dag så är det dags att åka hem och äta, sätta på en tvätt, städa mm. Men man hinner inte med allt som man har tänkt sig men man får ta det viktigaste just då. Men ibland så vill Nils, Signe och Birk vara ute en stund för att leka med sina el-bilar eller bara leka.

IMG_2265

IMG_2267

IMG_1868

Sen när det är dags att gå att sova då kan det va lite olika dagar det går bra och mindre bra. Så ibland så brukar Moa och Alexander hjälpa till, och Elliot med att lägga dom utan man frågar dom. Men det svåraste är nog Nils och Signe för det är ”bara pappa som ska göra”. Det är lika dant när Linda och Hampus är hemma så det är ingen skillnad.😎

Det är ungefär så här det ser ut för mig just nu, och jag längtar tills vi är alla samlade igen. Så här har det rullat på i några månader nu, men snart är det över och då får vi vara tillsammans igen som en stor familj😘.

 

 

IMG_1559

IMG_1537 58166899489__182AEA2B-B235-4B44-A58E-1C62D0673A01 IMG_1718 IMG_1556 IMG_2116

Tack för idag ha det så bra.

Kram Erik

Polyfamiljen

 

27 thoughts on “Hemmaplan!

 1. Hei Erik!
  Så gøy å «se» dine ord her også. Du gjør en kjempejobb, det gjør dere alle tre, og barna.
  Håper dere ikke behøver vente så lenge før dere alle er sammen igjen.

  Stor klem. ❤️❤️❤️

  1. Tack för din fina kommentar, ja nu längtar vi tills vi får komma hem och vara en familj igen.
   Kram

 2. Va kul att få läsa hur du känner o hur du tycker om allt ni varit med om, förstår att du känt dig ensam många gånger, men tur att du haft barnen , jag tycker att du har gjort det jätte bra Erik, skönt att ni snart är en familj alla tillsammans igen, lilla ture är verkligen en kämpe,, önskar er en trevlig sommar

 3. Heja dig Erik!🌸 Shit, vad det måste ha varit slitigt för dig. Jag hoppas Linda o Hampus fixar nån riktigt rolig överraskning för dig o verkligen skämmer bort dig!

 4. Åh vad du är duktig som kämpar med allt hemma , förstår att det är tungt att vara själv men tur att du har barnen . Kanske du och Hampus kunde byta plats ett tag nu så du får chans att knyta an till lilla Ture också . Ni är riktiga kämpar och snart är familjen samlade igen . Kram till er alla 🤗

 5. Erik, du är en riktig hjälte! Jag fattar inte hur du klarar allting, jag som har händerna fulla med bara två ungar!

 6. Det är det man får göra Erik, ta en dag i taget. Tycker du gjort det bra. Roligt att du skriver ett inlägg och berättar om din upplevelse också! 💖

 7. Du är grym E, det krävs en man för att klsra av allt det du gjort o gör. Jag önskar er alla en jätte fin sommar o att Hampus, Linda o Ture snart får göra er sällskap på hemmaplan.
  Stor kram till dig o resten av familjen 💕

 8. Du gör det himla Erik👍 en riktig super pappa.
  Jag har oxå en fantastisk pappa till mina barn, som roddar jobb, hem å allt runt 7 barn själv när jag jobbar borta.

  Hoppas att ni snart är samlade igen hela familjen🌸

 9. Åååå man blir ju tårögd. Så fint o starkt du skriver om allt. Ni har verkligen haft en stor utmaning det här halvåret. Hoppas du kan landa mjukt i det här när ”ordningen” är återställd. Störst av allt är kärleken.

 10. Vad roligt att få läsa din upplevelse. Du har dragit ett stort lass med allt därhemma, utan din insats hade inte detta fungerat. Förstår hur du säkert har känt det, att inte vara på plats, framförallt när Ture så dramatiskt kom till världen. Hur överlevde du? Att inte få vara med och finnas där för er skull alla tre!?.
  Du har säkert lärt dig mycket också och jag gissar att den Erik du blivit kommer visa sig lite när de andra kommer hem. Jag hoppas du får lite Erik-tid då och att du slipper rodda lite på ett tag. Ta dig tiden med Ture och släpp det andra lite. Nu har ni den stora fördelen att vara tre vuxna snart igen. Och hoppas ni som familj snabbt hittar tillbaka igen.

 11. Intressant att få höra fr din synvinkel Erik. Förstår inte hur du har lyckats rodda m allt och därtill dina känslor och tankar när de två övriga vuxna i familjen befinner sig på annat håll. Du har gjort det bra som klarat av detta. Hoppas ni snart får vara tillsammans igen hela familjen.

 12. Du har gjort det så bra. Men varför har inte du och hampus bytt av varandra ibland eller att han bott lite hemma med dig sen Ture blivit född?

   1. Vi har svarat dig flera gånger Lotta men du tyck inte vilja förstår eller lyssna på det.

 13. Kul att även få ta del av dina tankar & funderingar, imponerad av dig som roddat på hemmaplan ensam under så lång tid. Fortsätt kämpa och hoppas du för passa på att mysa lite extra med Ture & bara vara snart.

 14. Om E hade varit tjej undra om hon då hade fått höra vilken super mamma hon är som roddat allt ensam, troligtvis inte. Han är ingen super pappa han är en vanlig pappa som tagit hand om sina barn och hemmet som de flesta normala föräldrar gör. Min pappa tog ensam hand om mig och alla men gud så duktig du är som klarar av ta hand om ett barn alldeles själv. snacka om att göra männen till idioter och utgå ifrån de ej klarar av ta hand om barn el hemmet.

  Sen har jag full förståelse att de säkert inte varit lätt alla dagar att rodda allt ensam för E. Är ju stor skillnad på va 3 som hjälps åt och helt plötsligt va själv. Undrar över varför H och E inte byter av varann ibland el L

   1. Ehm, va?? Det där har jag aldrig sagt eller skrivit.
    Jag har aldrig någonsin sagt något om vad Erik vill eller inte vill angående det här.
    /Hampus

 15. Hej! Vad kul att läsa ett inlägg skrivet av Erik! Det har varit, och är fortfarande, kämpigt för er, men snart får ni alla återförenas.

 16. Du är en grym pappa OCH människa Erik. Tycker dock du och Hampus ska byta av så du också får vara med lite. Det är inte bara jag som reagerat på att du känns som familjens lilla hembiträde. (Snälla ord valda då)

  1. Mmm.. vi vet att det är många som tycker att vi ska bytas av och ha en jämnare fördelning. Men det många inte verkar vilja förstå trots att vi förklarat det är att det finns anledningar till att fördelningen har varit skev.
   Dels jobbrelaterade anledningar men också privata anledningar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *