Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

Ordna en Playdate.

Den här måndagen började klockan 05.00 för min del. Då klev jag upp för att mata Ture. Innan matning behövde han magmassage för att bajsa. Det är vääääldigt känsligt med magen. Minsta lilla krångel med magen så är det ingen mening att försöka ge honom nån mat. Då knorrar han och tappar syresättningen.
Så 10-15 minuters magmassage och benböj för att tömma tarmen innan man börjar mata är det som gäller.

Sen är det läge att mata sakta. När man sondmatar ska man i normala fall hålla på i cirka 20 minuter.. Känns ju ändå överkomligt när man ska vara uppe på natten.
Men den här lille killen har ärvt momma och ska äta sakta. 😉
Så runt 40 minuter är lagom för att det ska gå bra.

Allt som allt får vi räkna med 1 timme för varje matning.. inte jättekul klockan 02.00 och 05.00 på natten precis. Dagtid spelar det ju mindre roll.. men på natten.. Då vill man ju bara få sova!

Klockan var 06.00 när jag matat klart.. sen hade jag väckarklockan ställd på 06.45. Jag la mig i sängen och tänkte att jag skulle sova dom där 45 minuterna. Tror ni att det gick bra? Nä.. det gick ju inte somna om då förstås.
Så det var bara att kliva upp och starta dagen på riktigt.
Jag skulle hem över dagen för att jobba på Cigarraffären på förmiddagen och hade ett möte inbokat klockan 14.00.

thumbnail_IMG_1955

Jag pussade Linda hejdå och styrde bilen mot Strömsund. Nu var det Lindas uppdrag att ta hand om Ture tills jag kom tillbaka. Det är ganska fullt upp att sköta om den här lille mannen. Matning, vägning, tvätt, blöjbyten, försöka amma, sitta hud mot hud.. och så går det bara runt. Sen ska Linda hinna pumpa för att få ut mjölk så det räcker, äta, duscha och hinna gå på toa mellan varven.
Det är ju inte konstigt att man förväntas vara två vuxna för att ta hand om ett barn när man bor på neo. 😉

Jag startade upp min vecka med att jobba på Cigarraffären, Linda med att leka ensamstående mamma och Erik med att jobba på förskolan.
Det kändes lite ovant att ställa sig där och jobba nu.. det har ju gått ett antal månader sen sist. Men så härligt att få prata med folk och göra något annat en stund. =)
Och här kommer lite reklam. 😉 Jag fixade andelsspel på V86, Lotto, Eurojackpot och Keno idag. Så kom in och köp en andel vetja! =D

thumbnail_IMG_1951

thumbnail_IMG_1952

När jag jobbat klart och haft mötet bar det åter igen av mot Östersund. Läge att hjälpa Linda så hon fick andas en stund. =) Som det har varit så är hon den som har varit mest instängd sen 28 januari då vi flyttade in på patienthotellet.. Hon har ju som inte kunnat åka hem under flera månader.. och nu är hon den som måste se till att Ture får mat. Alltså är det inte läge att hon lämnar Östersund speciellt mycket nu heller.
Men jag tror att jag får ordna nån ”playdate” åt henne. Hon har ju vänner och bekanta här i krokarna.. Hon själv verkar inte riktigt ta tag i det.  Hon skulle nog må bra av att komma ut och göra något annat än att sitta inne på sjukhuset. Så.. är det nån som är sugen på att ta en fika på stan eller en shoppingrunda med Linda kan ni ju höra av er. 😉

Nu har iallafall ännu en dag gått.. en dag närmare hemgång.. när den nu blir. Det är det värsta med tiden på neo, att inte ha ett slutdatum att sikta på. Man kan bara vänta ut tiden och låta dagarna gå.. och helt plötsligt kommer man i mål.

Ha det så gott!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons