Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

Den blomstertid nu kommer! =)

Idag var det skolavslutning för Elliot, Alexander, Moa och Isabelle i Ströms kyrka. Oscar hade skolavslutning här i Östersund, men ingen direkt ceremoni där föräldrar förväntades deltaga som jag fattade det.
Vi vill gärna gå på skolavslutningen i Strömsund.. men det var ju inte säkert att vi kunde det eftersom vi är fast med Ture här på sjukhuset.
Vi pratade med personalen om det här förra veckan och dom sa att såvida det är lugnt på avdelningen så kan vi få permission över dagen för att finnas där för resten av barnaskaran.
Igår kväll hörde vi oss för om hur läget är. Det är ganska många barn här nu, men om det inte händer något speciellt skulle vi kunna åka.

Så det var bara att hålla tummarna att det inte kom in några fler barn under natten.
Klockan 02.00 var jag uppe för att massera Tures mage och mata honom. Personalen sa att det är lugnt än så länge. 02.45 kom jag i säng igen.
05.00 var det dags för matning igen. Nu skulle det slutgiltiga beskedet komma.
Inga fler barn hade kommit in på avdelningen, så det var okej för oss att åka. =)
Då var det bara för Linda att masa sig upp också. 😉 Läge att duscha och fixa oss iordning.
Strax efter klockan sex imorse styrde vi mot Strömsund.

Vid 07.15 var vi en halvmil hemifrån. Då skickade Linda ett sms till Erik för att säga god morgon och kolla av läget. Är allt i sin ordning inför skolavslutningen?
Några minuter senare svängde vi in på gården och såg en förvånad och glad Erik i köksfönstret. =) Sen möttes vi av överraskade och glada barn när vi kom in.
Moa var inte hemma. Hon hade sovit hos en kompis vars mamma ställde upp med att fixa Moas hår och göra henne redo för skolavslutning. Alltså wow! =) Verkligen en fin sak att göra för oss i den situation vi befinner oss i. <3
Att fixa hår är varken min eller Eriks starka sida. 😉 Nu när Linda inte var hemma så behövde Moa hjälp med håret. Tuuusen tack! =)
Dessutom var det rätt kul att hon inte såg oss innan marschen till kyrkan. Hon hade ställt in sig på att vi inte skulle komma och sa att hon var okej med det. Men hon önskade nog att vi skulle vara där, även om hon inte sa det.
Det blev en rolig överraskning! =)

_MG_4783
Moffa försöker hålla Birk från vägen. =)

_MG_4793

Vi var med på avslutningen för Hedenvindsskolan. Där går Moa. Så härligt att få en dos av ”Den blomstertid nu kommer”. =) Så kan man få in lite sommarlovskänsla.

_MG_4794

_MG_4797

_MG_4801

När det var klart i kyrkan gick vi ner till hembygdsgården där eleverna samlades klassvis för att önska varandra glad sommar. Där bjöds det på glass och var en härlig sommarstämning.. trots att regnet hängde i luften.

_MG_4807

_MG_4810

_MG_4814

_MG_4815

_MG_4817

_MG_4828

_MG_4838

Vid 09.45 gick vi upp till kyrkan igen. Bredgårdsskolans avslutning var i full gång. Så Isabelle var i kyrkan nu.

_MG_4847

Bästa accessoaren på en vanlig skolavslutning – Paraply! 😉
Nu kan det ju vara mitt minne det är fel på.. men det känns som att det är mer regel än undantag att det regnar på skolavslutningen.
Man har förberett med somriga finkläder till barnen.. och på morgonen måste man leta något varmare i panik.

_MG_4848

Birk var iallfall glad för att det regnade. Han älskar vatten! Det spelar ingen roll vart, när eller hur vattnet uppenbarar sig. Det är ju vatten!! =D
Så han ställde sig i regnet och lekte tittut. 😉

_MG_4851

_MG_4852

_MG_4857
Isabelle på sin avslutning i kyrkan. =)

_MG_4888

_MG_4896

_MG_4901

När vi tagit emot Isabelle utanför kyrkan och fotograferat gick vi till Folkets hus på kakfrossa. Det är tradition att man värker i sig kakor till lunch den här dagen. Inte så hälsosamt.. och kanske inget man mår så himla bra av.. Men vad tusan. 😉

När kakfrossan var avklarad åkte vi hem för att packa med oss lite saker innan vi återvände till Östersund.
Vi kom tillbaka klockan 14.00, vilket var helt enligt vår plan för idag.
Stort tack till all personal här på neo för att vi fick smita iväg några timmar idag! Guld värt! <3

Resten av eftermiddagen har vi inte gjort så mycket annat än att sköta om Ture och ta det lugnt.
Nu tackar vi för idag och ser fram emot helgen.

Kramar Hampus
Polyfamiljen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons