Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Sydde ett babynest idag.

Måndag och ny vecka. Ja.. inte för att man märker så mycket av det här förstås. Det här har jag ju skrivit om tidigare.. ingen större skillnad på vardag och helg när man lever ett liv som inte har någon sån struktur. Här sköter vi om Ture varje dag, oavsett om de är mitt i veckan eller en söndag.
Men visst.. det är ju lite skönt att bläddra fram i almanackan och vara en vecka närmre hemgång. =)

Idag har det varit ganska mycket som hänt ändå. Ture har ökat i vikt till 1758 gram. Nu har han passerat Nils födelsevikt. =)
En läkare har gjort ultraljud på hjärtat för att se hur det ser ut. Det hörs ett blåsljud på hjärtat, vilket är väldigt vanligt på förtidigt födda. Han kunde ana att ductus inte stängt sig ännu. Han ska kolla noggrannare på bilderna tillsammans med en annan läkare och återkomma med svar.
Inget farligt, men det ska hållas koll på så att det stänger sig.

Efter lunch åkte jag och handlade. Tänkte att jag skulle vara tillbaka till 13.30 för att hinna magmassera Ture innan han skulle få mat klockan 14.00. Men det gick ju lite sådär kan man säga.. Rätt mycket folk i farten idag. Det märks att turisterna börjar komma. Norskar överallt.. och framför mig i kassakön var ett äldre norskt par som hade gamla svenska pengar. Det tog lite tid innan dom förstod att det inte gick att göra så mycket åt det och att dom fick betala med kort istället.
Kom från affärn vid 13.30.. Okej.. 13.40 borde jag kunna vara tillbaka då.. om inte varenda parkering hade varit upptagen vid sjukhuset! Jag och tio andra bilar snurrade runt, runt, runt på parkeringen. Det var som att leka ”hela havet stormar”. 😉 För många bilar och för få parkeringar.
13.55 parkerade jag bilen. Nåja.. bättre lycka nästa gång med att hinna med magmassage innan mat. =)

På eftermiddagen fixade jag beställningar, fakturor och lite annat jobb.
Jag ritade upp ett mönster till ett babynest och Linda tog fram tyger och klippte ut delarna.

Sen kom Oscar och åt middag med oss. Efter det var jag ute med Oscar så han fick övningsköra.
Kom tillbaka till sjukhuset vid 19.30. Då tog jag fram symaskinerna och började sy.
Ett par timmar senare har vi ett babynest klart! =)

Det var våran dag det.

thumbnail_IMG_1921

Erik skickade en bild på ett mjölkpaket under dagen.
Både Nils och Birk var helt övertygade om att det var jag som var på bilden! Hahaha! Ja.. kanske lite likt? 😉

thumbnail_IMG_1919

Nu på kvällen la Erik ut den här bilden.. han hade klippt gräsmattan.

thumbnail_IMG_1920

Snyggt jobbat! Åhhh.. vad man längtar hem! Jag vill också klippa gräsmattan! Linda längtar efter att få hänga tvätt och städa. (Ja, det är faktiskt sant;)
Hon har börjat kolla på städvideor på Youtube om dagarna.
Grejen är väl att man längtar till en normal vardag med normala saker att göra.. Och nu börjar det närma sig! Ju närmre målet vi kommer desto mer längtar vi nog hem tror jag.

Nu tackar vi för idag!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

4 reaktioner på ”Sydde ett babynest idag.

  1. Borde upplysa folk om att det fortfarande går att skicka in gamla pengar mot en avgift.
    Jag hittade födelsedagspengar i ett kuvert då jag gick igenom minneslådan

      1. Hej! Min mamma plockade nyligen ur min mormors lägenhet efter hennes bortgång. Hon hittade ett kuvert men några gamla sedlar,var några tusenlappar o femhundringar. Hon fick beställa en speciell blankett o fylla i bl.a en förklaring varför hon hade gamla sedlar (skulle skrivas utförligt),som hon sen bifogade med sedlarna. Avgiften var 100kr,men hon fick också information att det inte är säkert att de löser in pengarna,det måste ”bevisas” att hon kommit över pengarna på det sätt hon beskrivit,så att det inte är ”stöldgods” osv. Hon skickade in pengarna i jan men inte fått besked än,så handläggningstiden är lång. /mvh Jenny.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *