Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

Hemsjukvård.

Så var det en ny dag. Morgonen började klockan 08.00 med att väga Ture innan han fick mat.
Imorse vägde han 1732 gram. Det går stadigt uppåt! =) Nu siktar vi på den där magiska 2-kilosgränsen. När man passerar två kilo brukar det firas på neonatalavdelningen. I den här takten är vi där inom en vecka.

Förmiddagen flöt på med frukost, Linda pumpade, Ture tvättades.. Jag satt och myste med honom fram till lunch.
Då dök Erik upp. <3
Idag kom han helt utan barn. Dom fick vara hos momma och moffa idag också. Signe hade sovit över där också. =)
Ganska skönt att få prata med varandra utan att hela tiden behöva se efter småttingarna som försöker riva stället. 😉
Fast det är klart.. man saknar ju dom också. Det är lite svårt att bestämma sig för vad man känner egentligen..
Nåja, det är ju inte så många dagar innan vi får träffa dom igen. Vi sågs ju i torsdags senast, så det har inte gått så länge sen sist.

IMG_1536

Efter lunch satt Erik med Ture ett par timmar. Då fixade jag med massa papper. Det måste lämnas in pärmar till NL e-consulting som sköter bokföringen åt oss. Pärmarna blev klara och dom skickade jag med Erik så han får lämna in dom imorgon.

IMG_2174

Idag skulle Linda varit i gravidvecka 32+2.
Vi pratade med personalen här om hur det funkar med hemsjukvård. Hur är det med sånt? Från när kan det vara aktuellt? Det har inte erbjudits här förut, men nu finns det som alternativ om allt är stabilt.
Från vecka 35+0 kan man vårda sitt prematurfödda barn hemma. Såklart måste allt vara stabilt och bra om det ska vara aktuellt. Stabil i syresättning, puls och andning. Däremot får man åka hem med sondmatningen kvar.
Flyter allt bara på nu så skulle det vara möjligt för oss att få åka hem om 2 veckor och 5 dagar.. 19 dagar.. inte allt för länge alltså!

Nu finns ju risken att vi själva bygger upp nån slags falsk förhoppning och börjar räkna ner dagarna till 28 juni, som är datumet för 35+0. Men det vore ju såååå skönt att få åka hem!
Det gäller nog att påminna sig själv om att det inte på något sätt finns någon garanti för att vi kan vårda Ture hemma. Det är inte säkert att han är stabil nog då.. Men tänk om?! 😉

Är det någon som har erfarenhet av hemsjukvård med prematur-bebis? =) När fick ni åka hem? Gick det bra med hemsjukvården?

IMG_2175

Nu är Erik hemma och ställer för en ny vecka. Imorgon är det dags för jobb, förskola och skola. Det är även soptömning, så han körde ut soptunnan.. Och imorgon får vi ringa kommunen och höra hur vi löser det här;)

IMG_1916

Tack för idag, slut för idag.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

8 reaktioner på ”Hemsjukvård.

 1. Hur tänker man kring smittorisken från alla syskon och att ni arbetar på förskola? Neo måste ju vara en säkrare miljö ur den aspekten. Samtidigt är det ju bra att det är sommar nu ur infektions-synvinkel.

  1. Givetvis är det mindre risk för smittor här men vi kan ju inte bosätta oss här för alltid och nu längtar vi bara hem så vi kan leva som en familj igen. Man får helt enkelt vara lite försiktig från början och be alla tvätta händer och liknande innan dom tar i honom, samt se så ingen är sjuk om dom kommer och hälsar på. Det är inget personalen här sagt något om iaf, utan vi vill ju hem och vara en familj och det förstår dom

 2. Vi fick åka hem med hemsjukvård när dottern vägde 1.7kg. Det sammanföll nog med vecka 36 för oss. Funkade jättebra! I början kom sköterskan varje dag och sen 2ggr i veckan. Blev utskrivna några veckor efter bf när hon gick upp utan sonden.

  1. Okej, vikten tycks va väldigt olika beroende på var man bor, hört att många har en gräns på 2 kilo men hur det är här vet jag faktiskt inte. Här kommer ingen hem till en utan vi kommer om det blir aktuellt med hemsjukvård få åka till sjukhuset två gång i veckan, så är det när man inte bor i en storstad:)

 3. Hej, så roligt att läsa att det går så bra för er lille Ture. Vi har haft hemsjukvård med våra två yngsta, ena född 28+2 så fick vi åka hem 35+0 men hade kvar sonden i nästan två veckor hemma tills han drog ut den själv och inte behövde den längre och då blev vi utskrivna. Yngsta är född 28+6 och honom åkte vi hem med i vecka 36+2, han fick en dipp matmässigt under vecka 35 då vi fått lära oss efter tre prematurer att de ofta kan ha en ”trötthets vecka” det kändes som ett stort bakslag då han i princip ammade fulla mål mat från någonstans mellan v31-32, men så här efteråt så inser man vilken kort tid det faktiskt var och hur bra det ändå gått efteråt. Med honom var vi bara in och vägde varannan dag två gånger innan vi blev utskrivna på riktigt. Stort grattis hela familjen till ert nionde underverk!

  1. Härligt att höra att det gått så bra för er. Vad duktigt att kunna amma nästan fullt från så tidigt vecka, vi är inte riktigt där ännu då han mest sover och då sover han verkligen och kniper med munnen :) Vi hoppas på att få åka hem i v 35 men vi får se, just nu dippar han ganska mycket men det hoppas vi snart vänder.

 4. Hej
  Så roligt det är att följa er! Jag är en sån som alltid läser, men aldrig kommenterar.
  Vår yngsta dotter, som nu är 12år, föddes i v 28+4 pga att hennes tvillingsyster gått bort i magen. (Lång historia med TTTS)
  I alla fall… Vi låg på neo till vecka 36. Gick hem med syrgasgrimma och saturationsmätare. Hon hade då ammat själv i ca en vecka. Vi hade hemsjukvård varannan dag i 4 veckor. Det var skönt att vara fortsatt inskrivna på neo. Hon fick sin första förkylning efter en vecka hemma så då fick vi åka in och spendera 5 dagar där igen. Denna gång i isoleringen. Längsta dagarna på hela resan!
  Vad jag vill ha sagt är att Hemsjukvård är toppen och funkade kanon för oss.
  Kram från Åsa i Skåne.

  1. Hört många som tycker att hemsjukvård är toppen, man har fortfarande stödet från neo men kan vara hemma. Hemsjukvården verkar dock fungera lite olika beroende på var man bor i landet, här får man komma in 2 gånger i veckan för att väga, kolla sond och liknande. Det kommer alltså inte hem något till oss. Sen får man inte bo mer än 10 mil från sjukhuset och det klarar ju vi precis:) Skönt att det gick så bra för er men beklagar att ni förlorade ena tvillingen <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons