Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Ytterligare framsteg idag!

Så har ännu en dag på neo passerat. En dag med ytterligare framsteg. =)
Imorse när vi kom till salen hade dom plockat bort hans CPAP! =) Nu ser man ju hur han ser ut. =) Det blir ju som lite enklare och smidigare med hanteringen för varje sak som plockas bort.
Skönt för Ture att slippa ha den där blåsande masken i ansiktet hela tiden. <3

IMG_1469

Under dagen har maten i sonden ökats på också. Nu senast fick han 13 ml i sonden. Han äter varannan timme och maten ska ökas på under natten. Går allt enligt planen så ska han bli fri från navelkatetern imorgon! Hittills har han fått dropp genom den för att kompensera att han inte får i sig tillräckligt med mat.

thumbnail_04EC8F2D-1E66-487C-8883-B1B632F4A4AA

Vi hade besök från Länstidningen idag också. =) Dom ville prata med några föräldrar om hur vi upplever vården på neonatalen. Östersunds sjukhus har vunnit något pris för en uppfinning som liknar CPAP. Den ska tydligen heta RPAP och ska vara ett hjälpmedel vid tidiga förlossningar för återupplivning.. om jag förstod det rätt.
Nu ska LT göra ett reportage om det.. och Ture kommer nog få medverka i det som det verkar. =)

thumbnail_IMG_1799

thumbnail_IMG_1809

På eftermiddagen när vi hade myst med Ture ganska länge tog vi en paus från neo och mötte upp Oscar. Han va sugen på att övningsköra. Då är det bara att försöka styra upp det. Alla barn måste ju få sin beskärda del av vad dom behöver. =)
Jag körde ut till Frösön där vi åt middag tillsammans innan det var dags för en körlektion! =)

Oscar fick köra runt Frösön ett varv först. Jag lurade upp honom till utkikstornet. Han fick testa start i backe där också.. Frösön har ju ganska branta backar, så det va en bra prövning! =D

Sen fick han övningsköra sig själv hem till sin lägenhet. Det blev nog 45 minuter i bilen idag. Lagomt länge.
Nu ska vi försöka låta Oscar köra så ofta det går. Han fyller ju 18 i september, så det är läge att lägga på ett kol nu!

thumbnail_IMG_1814

Nu tackar vi för idag och ser fram emot morgondagen. =)

Kramar Hampus
Polyfamiljen

10 thoughts on “Ytterligare framsteg idag!

  1. Heja er & heja Ture som utvecklas så bra.
    En fundering, kommer ni dela veckor igen/turas om som tidigare när Linda var ”fast” i Östersund?

    1. Har än så länge bara en plan för kommande 1,5 vecka. Sen har vi inte planerat så mycket längre. Då vi har lite olika arbetsuppgifter inom företaget så anpassar vi det efter det då vissa saker går att göra på ”håll” medan annat måste göras på plats.

  2. Stort grattis till Ture! Jag har inte läst bloggen på ett tag men har tänkt på er varje gång jag cyklat förbi campingen på väg till jobbet.

    1. Nu är husvagnen hemma från campingen och vi planerar nya äventyr i den, lite lugnare äventyr än det vi var med om i Umeå:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *