Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Flytt till Östersund!

Så vaknade vi upp till en ny dag igen. =) Lite för lite sömn inatt kanske? Linda började få mer och mer ont i magen igår kväll. Vi tillkallade en barnmorska som kontrollerade, tog prover och tillkallade läkare. Det kollades blodtryck och puls. Läkaren konstaterade att det inte var någon fara med Linda. Hon fick en morfinspruta och lite annat bra så smärtan skulle minska.
Klockan var nog efter ett på natten innan vi kom till ro.
Sen är det ju så när man sover på sjukhus.. det är alltid folk som ska springa in och ut och jävlas med olika saker. 😉

Imorse fick vi träffa en av doktorerna som var med vid operationen i onsdags. Den läkare som vi haft mest kontakt med under hela resans gång. Det var så skönt att få ett eftersnack med henne nu för att ventilera det som hänt.
Hon kontrollerade Lindas mage eftersom hon fortfarande hade ont. Med ultraljud kunde man ana nån slags liten blödning. Inget farligt eller direkt ovanligt, men smärtsamt.
Det är bara att avvakta och ta det lugnt tills det försvinner.

Sen fick vi besked om att bebisen är så stabil att det inte finns något som hindrar att vi blir flyttade till Östersund. Det var snabba ryck det!
Dom började kolla om det gick att ordna redan idag
Men det gjorde det inte. Dom fick inte ihop det med något flyg-team.

Flytten kommer ske imorgon! Då flygs bebisen till Östersund och vi tar bilen. Känns skönt att få komma ”hem”. Neo i Östersund är ju som hemma på något vis. Där har vi tillbringat tid med bebisar förut och känner stora delar av personalstyrkan. =)
Sen blir det smidigare för alla när vi bara är 10 mil från Strömsund istället för 30 mil.

IMG_1441

Idag har vi tillbringat ganska mycket tid på neo-iva med bebisen.
På förmiddagen satt Linda med honom och hade det mysigt.

thumbnail_IMG_1748

Efter lunch hade om lagt han för att sola. Hans bilirubinvärde hade stuckit iväg lite. Egentligen var det fortfarande under gränsen för att behöva sola, men dom ville inte att det skulle höjas något mer inför morgondagen då det blir flytt.

Jag försökte ta en bild av honom när han låg där och solade. Det blev inte så bra bilder eftersom sollampan ger ett väldigt blått sken.
Det jag ville ha bild på var hans håriga rygg! 😉 Han ser ut som en liten apa.. Hehe. 😉

thumbnail_IMG_1742

thumbnail_IMG_1745

Nu ska vi ta och ladda för morgondagen.

Ha det gott.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

14 reaktioner på ”Flytt till Östersund!

  1. Wow, vad skönt att ändå flytta så snart, det måste ju ändå vara ett bra tecken. Hoppas flytten/resan går bra.

    1. Ja inte är han stor direkt:)
      Men så skönt att han mår så bra och blivit av med alla slangar och hjälp bara på en vecka, han är verkligen en lite kämpe <3

    1. Jag valde själv att åka med i bilen då jag kände mig förvånansvärt pigg ändå trots att det bara var 3 dagar efter den stora operationen. Alternativet hade annars varit sjukresa och det vet vi ju mycket väl hur det fungerar, en vanlig taxi så det skulle inte gjort någon skillnad.

  2. Ja vad går inte folk igenom för att få barn. Och människor för att få leva. Grattis till bebisen! Hoppas allt går bra framöver.

      1. God ton i kommentarerna tack, detta har vi tagit med dig tidigare. Har man inget trevligt att säga så kan man vara tyst, vi vet vad du tycker vid det här laget.

    1. Ja för sina barn är man beredd att gå igenom mer än vad man tror, vi hade en stark tro på att detta skulle gå bra och nu står vi här med en lite Ture i vår famn 🙂

  3. Anders – om du nu syftade på mig så var min kommentar inte menat som att jag ”tycker tvärtom ” utan bara som ett konstaterande. För visst går folk igenom mycket för att få barn – barnlängtan är en otrolig stark drivkraft. Och visst går människor igenom mycket för att få leva – önskan att leva är stark hos oss.
    Jag tycker det är lite fånigt att vi som kommenterar ska hålla på och ta bloggarna i försvar etc, det ska de väl göra själva, om det skulle behövas. Rikta din kommentar till bloggarna, inte till nån annan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *