Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Ungdomar och alkohol.

Jaha.. idag vakande vi till spöregn. Kul!
Det är ju som en fördel om vädret är lite trevligt när man bor i husvagn.. det blir liiiite trångt och stökigt med en hög barn när man inte kan gå ut.

När vi lessnat på att trycka i husvagnen tog vi och åkte iväg en sväng. Vi är på jakt efter elementskydd till några element på förskolan. Vi åkte till K-Rauta för att se vad dom hade.
Vi kollade på deras elementskydd och kunde snabbt konstatera att dom var för klena för att ha på en förskola. Det behöver nog vara något mer rejält för att det ska hålla.
Ska kolla vidare på det.. men det lär ju sluta med att vi får bygga egna av lite grövre virke. =)

Vi stannade för på en pizzeria och åt lunch innan Erik och barnen skulle åka hem.
Birk åt ingen pizza.. däremot åt han jättemycket majs och oliver. Det var nog mest för att han kunde hämta det själv från salladsbuffén. =) Det var tydligen kul.

IMG_1387

IMG_1384

IMG_1385

IMG_1386

Så åkte Erik från ett regnigt Umeå.. mot ett snöigt Strömsund.
Det hade tydligen varit blåsigt och jävligt på vägen hem.

IMG_1794

När Erik kommit hem, ätit och lagt barnen gjorde han en ansats med att sätta lås till matkällaren.
Anledning? Jo.. där förvarar vi saker som inte barnen behöver komma åt. T.ex. alkoholhaltiga drycker.
Det florerar både alkohol och droger bland ungdomar i Strömsund.. läste nån artikel häromdagen om vilka stora problem det är nu.
Så är det bara att göra det man kan för att minska risken att vi skulle bidra på något sätt. Vi har ju ändå en son som snart fyller 18, två som är 14… och sen kommer det ju fler barn som växer upp.
Även om man inte tror att sina egna barn rör sig i dom kretsarna så kan man ju inte vara säker.
Vill tipsa alla om att hålla koll på sina ungdomar och se över hur lättillgängligt man förvarar alkohol.

IMG_1795

Nu tackar vi för den här härliga helgen!
Ha det gott. =)

Kramar Hampus
Polyfamiljen

2 reaktioner på ”Ungdomar och alkohol.

  1. Jag tror inte man ska göra sådan stor deal av alkoholen det gör bara det ännu mer spännande att testa. Bättre lägga krut på veta vilka ens barn umgås med och veta vilka som är deras föräldrar. Och att man som förälder pratar med dessa föräldrar för gemensamt ha koll på vad ens barn/ungdomar gör och undvika så man för en förälder säger man ska va hos kompisen se på film och kompisen säger de ska va hos er fast de istället är hos x på fest. Ja den körde man med några ggr el man skulle på disko och an skulle va hos kompisen direkt efter skolan fast man egentligen åkte över till danmark, de var på den tiden när man fortfarande kunde gå ombord utan behöva visa leg :)

    1. Absolut, det är jätteviktigt att ha kontakt med andra föräldrar för att veta var ens barn håller hus. Tyvärr kände vi nu att vi inte riktigt kunde lita på några av våra barns bekanta så därför valde vi att göra såhär. Då vet vi att alkoholen iaf inte kommer från oss.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *