Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Fram med symaskinerna igen!

Igår tog vi fram symaskinerna igen! Det var ett tag sen nu. Andan har liksom inte fallit på bara.
Vi lånade ju några tidningar och böcker med mönster på barnkläder på biblioteket häromdagen, så vi kände att det var läge att kolla igenom dom och rita av de mönster vi ville ha.
Dessutom hade vi lyxat på och köpt ett mönster på en baggydress som många verkar sy nu.

Det var helt enkelt bara att plocka fram symaskiner, syskrin och tyg. Här ska det sys! =)
Vi la några timmar på det igår. Det är ju trixigast första gången man ska sy något, men ett par byxor blev klara då iallfall. Idag fortsatte vi och fick till två par byxor till. Baggydressen är påbörjad, men inte klar.

När vi skulle sy byxorna var det lite extra spännande att försöka följa beskrivningen eftersom den var på norska! =) Lite trixigt att förstå alla ord där..
Kom just på vem vi kan kontakta när det kommer till språkliga problem i dom här beskrivningarna! Vi känner ju en person som är otroligt duktig på att sy och har norsk härkomst. =) Du vet nog vem du är om du läser det här. Så var beredd på ”dumma frågor”. 😉

thumbnail_IMG_1593
Linda sitter vid bordet och klipper ut delar till baggydressen.

57902595016__9ECB1E8A-EE32-4615-991F-33943ABA5B81

Mitt i vår lugna syjunta i husvagnen fick vi se lite drama utanför. En av servicebilarna på campingen fick problem. En annan servicebil kom till undsättning och bogserade bort sin kompis.
Så.. det var dagens stora händelse! 😉
Tillbaka till syjuntan.

IMG_1367

IMG_1368

Eftersom Linda numera är lite otymplig och ska hanteras varsamt får hon sitta vid bordet och fixa med att klippa små saker, sätta nypor för att hålla ihop tygerna, och enklare sysslor.
Jag får ligga på golvet och klippa ut stora delar!
Sen brukar vår arbetsfördelning vara att jag syr och hon fixar resten. Anledningen till att jag syr tror jag är för att Linda har nån tanke i sitt huvud att så länge man inte sytt så har det inte blivit fel. Alltså blir hon för feg för att våga köra dit en söm. 😉

Det är en helt okej arbetsfördelning för min del. Jag gillar att sy och se resultatet.. och gillar mindre förarbetet som jag tycker är tråkigt.

IMG_1372

Såhär blev resultatet iallfall. =)

thumbnail_IMG_1594

Imorgon ska vi sy matchande tröjor till byxorna. Deadline klockan 18.00 då Erik beräknas komma med barnen. =)

För övrigt så har vi nog inte gjort så mycket spännande igår och idag. Vi har suttit med en massa administration.
Det blev inte ens någon kontroll på sjukhuset den här veckan. Linda pratade med en person på specialistmödravården som tyckte att vi inte behövde komma förrän på tisdag. Så länge Linda inte blöder eller har ont så är det ingen fara. Barnet mår bra och läkarna känner ingen oro för det.

Nä, nu är det god natt!
Imorgon ska vi sy tröjor och städa husvagnen innan resten av familjen dundrar in. =)

Ha det gott.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *