Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

När Linda ska ”blunda i 2 minuter”..

Häromdagen köpte Linda päron av nån anledning. Hon måste ha varit sugen på det då.. vi brukar inte köpa päron speciellt ofta. Sen stoppade hon in päronen i skåpet och glömde bort dom.
Idag hittade hon päronen igen.. och det var läge att äta upp dom. Päron verkar inte hålla så länge.
Så.. vad gör vi med en korg med päron? Kändes ju lite jobbigt å behöva knöla i sig päronen bara sådär.

Vi började googla på recept på päron med tosca. Alla recept vi hittade innehöll saker vi inte har i husvagnen.
Så kom jag på en sak.. Jag brukar ju inte använda recept när jag gör saker! =)
Då tager vi vad vi haver!

En stor klick margarin i stekpannan, på med socker, grädde och vaniljsocker. Lät det koka ihop en stund och sen på med havregryn. Linda skalade och skar upp päronen.
In i ugnen en kvart eller så.. och vips så hade vi en pärontoscapaj! =) Serverades med krokantglass. Inte helt fel.

IMG_1345

IMG_1346

IMG_1581

IMG_1582

För övrigt har vi haft ganska fullt upp idag. Först frukost och duschning. Sen tog jag tag i pappersarbetet som alltid blir vid månadsskifte. Skrev ut alla verifikationer som behövs till bokföringen. Bara det tar ju sin lilla tid!
Sen tog vi paus från det och åkte till Biltema. Vi passade på att äta lunch när vi ändå var där. För 91:- fick vi två mosbrickor med två respektive tre korvar, läsk, kaffe, bulle och mjukglass. Ganska prisvärt. =)

När vi kom tillbaka från Biltema fortsatte jag med pappersarbetet. Linda la sig på sängen för att ”blunda 2 minuter”.
Två och en halv timme senare började jag närma mig slutet av alla papper.. och Linda vaknade! 😉
Jag hade iallfall hunnit med att få pärmarna klara och fakturerat allt. Tyvärr tog bläcket slut i skrivaren, så jag kunde inte skriva ut allt på slutet. Det får bli morgondagens uppdrag! Operation ”köpa bläck”.

Linda fick nog lite ångest av att ha sovit bort hela eftermiddagen och lämnat mig i sticket. 😉 För helt plötsligt ställde hon sig och lagade middag. =)
Resten av kvällen har bestått av soffhäng.

Nu tackar vi för idag!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *