Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

På upptäcktsfärd!

Så har långfredagen gått. Och den levde minsann upp till sitt namn också. Av någon anledning så kändes den här dagen väldigt lång! Det ska man ju inte klaga på när vi ändå får vara samlade. =)
Anledningen till att den här dagen har känts så lång började nog med att det blev ganska tidig morgon. Klockan 06.00 vaknade småttingarna. Hur man än gör så är det svårt att försöka sova i en husvagn när tre små barn är vakna. Jag låg kvar i sängen och Birk kom dit. Vi kollade på youtube-klipp tillsammans. Hittade lite klipp med olika experiment.. kunde ju vara trevligt med lite omväxling. Annars är det ju bara Pippi Långstrump som gäller nu. 😉

Uppstigning och frukost. Sen har vi tillbringat resten av dagen ute. Det har varit strålande väder idag!
Erik tog fram cyklarna så barnen fick träna på det, vi grillade korv till lunch och hängde vid husvagnen.

IMG_1303

Såhär ser det ut när man längtat efter sommaren och vill göra allt! 😉
Cykelhjälm på huvudet och badringen runt midjan.. Haha! 😉

IMG_1304

IMG_1305

Jag gick en med barnen på upptäcktsfärd. Först va det bara Birk som ville följa med. Vi gick en runda på campingen för att se vad för spännande som fanns.
Vi hittade en bäck med vatten! Där kunde nog Birk ha stannat resten av dagen.. och jag med för den delen. =) Det är ju så kul med rinnande vatten. =) Man kan bygga dammar och dika för att leda om vattnet.. sätta i barkbåtar som flyter iväg, plaska och gegga. =)

Vi hittade videkissar också. Birk var fascinerad över dom mjuka videkissarna på pinnen han höll i handen. Han skulle ta med den till husvagnen och visa för dom andra.
När vi kom tillbaka hade han en kal pinne i ena handen och en mjuk videkisse i den andra. Det visade han stolt upp.
Jag hade plockat med mig några kvistar också som jag satte i snön utanför husvagnen.

Sen ville alla barn med på upptäcktsfärd.
Vi gick åt andra hållet. Jag tänkte att vi skulle besök sophögen jag såg igår när jag letade en björk. Det är ju otroligt spännande att se vad som är slängt. Vi diskuterade om man verkligen får slänga saker såhär?!
Signe var mycket bestämd med att man inte får göra det!

Vi gick en runda i skogen också. Jag visade att man kan göra tuggummi av kåda och vi kollade vad som växte i skogen.

IMG_1866

IMG_1867

IMG_1868

IMG_1869

 

Vi fortsatte att njuta av vädret och åt middag ute.
Vid 18.30 satte vi oss inne för att äta äppelpaj innan det var dags för småttingarna att sova.

Sen har vi hunnit kolla på en film och bara tagit det lugnt.
En lång, lugn och skön dag! Det tackar vi för. =)

Ha det gott.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *