Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Har Erik någon hjälp hemma?

Imorse fick vi en lägesrapport hemifrån. Nils var fortfarande ”manssjuk” och Signe började bli tussig hon med. Både Nils och Signe har drabbats av någon härlig magsjuka.
Birk däremot verkar inte ha drabbats.. vid ett obevakat ögonblick snodde han en mums-mums ur skafferiet och satte sig framför tv’n. Perfekt frukost! 😉

thumbnail_IMG_1566

Erik har fullt upp med sjukstugan där hemma som det verkar. Tur han har hjälp av de äldre barnen. Det är ju en stor fördel med många barn i spridda åldrar. =) Elliot är perfekt barnvakt i soffan. Han är lugn och sitter med sina småsyskon och tittar på tv.
Alexander är mer aktiv och leker med småsyskonen och Moa är en lillmamma som fixar och donar.
Elliot och Alexander tog med Birk ut så han fick leka av sig när Nils och Signe låg i soffan och vilade. Dom gick även till affärn för att hämta ut ett paket.
Igår gick Oscar och handlade  mat..

Vi fick frågan om Erik har någon hjälp där hemma när han är själv med alla barn.. och ja, han har hjälp. De äldre barnen är en stor tillgång i familjen! Vid såna här tillfällen faller sig det mesta väldigt naturligt. Familjen hjälps åt för att få allt att flyta på så bra som möjligt. =)

thumbnail_IMG_1570

Här i Umeå har Linda och jag haft fullt upp idag. Efter frukost gick jag till tvättstugan och körde två maskiner. Vi hade räknat med en leverans av rena kläder i fredags.. och den uteblev ju.
Vi åkte iväg till Ikea för att köpa en bäddmadrass. Sängen i den här husvagnen är ganska hård! Efter två nätter med avdomnade kroppsdelar och ont i ryggen så gav vi upp och införskaffade en likadan bäddmadrass som vi har hemma. Nu ser vi fram emot en natt med bättre sömn. =)
Vi har handlat mat så vi ska klara oss några dagar. Jag har tömt ”bajsväskan”, fyllt på vatten, lagat mat, diskat..
Linda fick äran att vika tvätten.

På eftermiddagen tog vi en paus för att sitta ute i solen och njuta en stund. Vi gjorde varm choklad och satte oss och glodde in i snöhögen bakom husvagnen. Man kan ju alltid låtsas att man är ute på skotertur och har stannat för att fika. 😉
Man blir ju smått avundsjuk när man ser alla härliga bilder på sociala medier! Men men.. vi får sikta på nästa vårvinter.
Här kommer vårt bidrag av den obligatoriska ”njuta-i-solen-bilden”:

thumbnail_IMG_1494

thumbnail_IMG_1495

Imorgon har vi tid för undersökning på sjukhuset. Svaret från magnetröntgen ska redovisas och vi ska få höra lite mer kring det praktiska när det väl blir dags för förlossning.
Det är rätt många funderingar kring det som snurrar i huvudet. Vart ska vi? Kommer Linda vara vaken eller sova? Hur många personer kommer vara inblandade i operationen? Vart hamnar barnet? Vart hamnar Linda efter operation?
Ska bli skönt att gå igenom lite av det där imorgon.

Så tackar vi för idag.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

2 reaktioner på ”Har Erik någon hjälp hemma?

  1. Det låter onekligen tufft med en ensam vuxen och två magsjuka barn. När de är så små brukar man ju behöva ge vätskeersättning på spruta i många timmar! Hoppas de kryar på sig snabbt och att ingen fler blir sjuk!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *