Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

Ska vi byta husvagn?

Jaha, så var det onsdag och vi skulle egentligen på undersökning.. men den blev ju avbokad. Så fick vi försöka hitta på lite annat istället. Vi började med att äta frukost. Sen tog Linda fram saxen och klippte mig. Det var inte så länge sen hon gjorde det.. men av nån anledning verkar mitt hår växa rätt snabbt nu.
Kan det vara för att vi är i Umeå? Det är ju växtzon 5 här istället för 7 som det är hemma. 😉

Sen var det läge för mig att gå och duscha bort håret som fastnat överallt.
När jag kom tillbaka från servicehuset så tog vi bilen och gjorde en sväng till Ersboda. Vi svängde in på BW Fritidsprodukter (eller vad det nu heter). Dom säljer iallfall husvagnar och tillbehör där. Vi var dit häromdagen för att kolla efter lampor till husvagnen.. då råkade vi kolla in i en husvagn bara för att kolla hur den såg ut. En Knaus. Vi blev lite sugna på att kolla på den igen.
Vi jämförde deras inredning med Adrias inredning. Knaus har mycket, mycket bättre smak vad det gäller inredning! Vi är hyfsat nöjda med inredningen i den husvagn vi har, men dom nya modellerna har Adria totalt misslyckats med!
Hmm.. ska vi kanske ta och byta husvagn?

Det är bara ett litet problem om vi skulle byta till den husvagnen. Bussen får inte dra den.
Det är en himla djungel det här med vikter hit och dit..
Folkvagnen som är mindre får dra 2500 kg.. Den stora bussen får endast dra 1950 kg.
Då var vi tvungna att börja nysta i varför det är så. Har ringt Ford i Östersund, Ford i Umeå, Transportstyrelsen, Bilprovningen och Ford i Stockholm för att samla så mycket information som möjligt.

Det vi har kommit fram till efter alla dessa samtal är att det egentligen inte är konstruktionen i bussen som begränsar det hela. Det är lagar och regler som står bakom det hela!
En godstransportbil byggd på samma chassi som vår buss får dra mycket mer! För det tillåter lagarna.
Jaha?! Det var ju det j*vligaste! Vad finns det för anledning att begränsa hur mycket en buss får dra??
Så började vi genomsöka Blocket för att se hur det är med äldre bussar. Får dom dra mer?
Ja, det verkar så.. för några år sen fanns inte dom här reglerna om begränsing av släpvagnsvikt för bussar av mindre modell. Har hittat en buss med 12 passagerarplatser från 2015 som får dra 3300 kg. Mhm.. men då måste vi byta ut Folkvagnen mot den isåfall.
Hmm.. jaha.. då blev det här ju ett större projekt än tänkt om vi ska byta husvagn.. vi får nog sova på saken lite.

Resten av dagen har vi ägnat åt att handla mat, åka tillbaka till husvagnen och fördriva tiden.
Bland annat så testade vi varsin ansiktsmask.. bara för att ha något att göra. =)

thumbnail_IMG_1485

thumbnail_IMG_1486

Nu tackar vi för idag och ska fundera på vad morgondagen kan erbjuda.

Kramar Hampus
Polyfamiljen

En reaktion på ”Ska vi byta husvagn?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons