Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Trotsig treåring!

Jaha.. idag var det stora uppdraget att införskaffa kläder till Alexander! Nu har han gnällt och tjatat om kläder tillräckligt mycket för att jag skulle flippa! 😉
Efter frukost tog Erik och jag med barnen till centrum för att utföra dagens uppdrag, samt kolla lite annat.
Jag sa till Alexander att nu ska vi till New Yorker.. och där ska du plocka på dig kläder så du klarar dig framöver. Jag förväntar mig att du handlar för minst 5000:-.
Han skrattade lite nervöst. Det var kanske svårt att avgöra om jag var seriös eller inte. Det är ju inte varje dag jag säger så till nåt av våra barn. 😉
Väl inne på butiken började han lite försiktigt med att kolla på ett par byxor och nån tröja. Jag skickade in honom i provrummet för att se om det passade. Det är ju bara dumt att chansa.
Under tiden han stod där inne vräkte jag på med jeans, shorts, chinos, mjukisbyxor, t-shirts, och tjocktröjor. Kolla om det är något du vill ha och prova det isåfall!
Byxor har ju varit det svåraste att hitta åt honom.. så det var det jag riktade in mig på mest att han skulle hitta idag.

När vi hade kollat igenom hela butiken hade han plockat på sig 7 par byxor, två par shorts och ett gäng tröjor av olika slag. Nu ska han inte kunna gnälla om att han har för lite kläder på ett tag. =)
Som tur är har dom väldigt bra priser på den butiken. Alexander nådde inte upp till det mål jag satte för honom.. 😉
Moa hittade lite kläder hon också som hon fick. Nils, Signe och Birk höll Erik sysselsatt under tiden. Dom var kanske inte jätteroade av att vara där inne.

57623953552__791F4EE4-8E4D-4B7D-B1C5-6CB87D1B1B23

Vi pausade för mat på Max innan vi fortsatte.

thumbnail_IMG_1481

thumbnail_IMG_1482

Så gick vi genom gallerian och kollade lite i andra butiker.
Erik var mest fascinerad över konstverket som hängde i taket. En bil hopknycklad till en boll. Fränt!

IMG_1484

Efter en stund var det bara att bege sig mot bilen. Signes humör höll inte längre.. hon hade sovit för lite natten som var och det märktes nu! Ingenting var bra längre.. hon skulle inte ha jackan på sig.. hon kunde inte gå.. ingen fick bära henne.. hon ville ingenting, utan bara skrek och grinade.
En trött och trotsig treåring är inget att leka med!
Man vill ju hantera det här på ett bra sätt som förälder.. och det kräver lugn och tålamod. Men alltså.. hur lätt är det att behålla lugnet och tålamodet alla gånger..?
När man får gå genom hela centrum i Umeå med ett skrikande barn känner man sig ju inte direkt som världens bästa pappa.. Det känns snarare som att det är ett under att inte polisen tog mig på väg till bilen för att utreda om det var en kidnappning.. och att vi inte kan visa oss i Umeå centrum något mer. 😉
Någon annan där ute som kan dela med sig av någon fin historia om trotsiga barn? =)

Hon somnade ögonblickligen i bilen när vi kom till den. Puh! Så kan vi andas ut!

IMG_1248

Vi svängde förbi på Willys för att handla lite till middagen och sen återvände vi till husvagnen och Linda.
Resten av eftermiddagen har bestått av att fixa med pappersarbete, grilla och chilla. =)

Ha det så gott!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

3 reaktioner på ”Trotsig treåring!

 1. Jodu, har en trotsig tjej på 2.5 som är som en vulkan ibland, vet aldrig när det brakar loss haha.. känner precis på samma sett som dig, när man inte får barnet at sitta still nånnstans, eller när hon inte vil kle på sig efter och ha ätit, åka hem från djungelhuset tex.. so on and so on..medan andras barn sitter heeelt still ..känns inte alls som en forelder som har lykkas for at seja så, tänker ibland : ” where did i go wrong ” sen kommer jag ihåg at det er en period der dom ska bli självstendiga och att det tar slut en dag.. även om den dagen värkar oehört långt fram i tid ibland ha ha 😀
  önskar er en fantastisk vecka som kommer :)

 2. Prova att leva med en 5 åring som kan kläcka ur sig att det vore bättre att vara föräldralös för då får man göra som man vill.
  Eller att det är en så förbannat dålig familj för att vi inte låter honom få som han vill och upprepa som ett osmort hamsterhjul.
  Och det är liksom bara en droppe i havet för det finns ännu mer förutom det där med att skrika och bråka i vad som känns som en evighet eller 3.
  Visst jag vet att det är en period de flesta barn går igenom, men det är fruktansvärt jobbigt och frustrerande ändå för oss som föräldrar.
  Och japp vi har haft en granne som ringde polisen på oss för att ungen var trotsig och skrek så klå den ni 😂

  1. åhärrejösses..känner jag ” glädjar” mig til flickan blir 5 😀 not… den här lilla har temperament til tjusan så kan ju bli mycket interessant haha, håller med dig i att det är hur jobbigt som helst när man står mitt i smeten och har mest lyst att grava et stort hål i golvet och krypa dit ett tag tils allt är lugnt och skönt 😉 styrk kram på dig !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *