Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Flyttat till Umeå.

Så var flyttdagen här! Imorse lämnade vi vårt rum på patienthotellet i Östersund för sista gången! Klockan 06.30 bar vi ut de sista sakerna till bilen. Vi åt frukost och checkade ut från hotellet klockan 07.15.
Jag släppte av Linda vid sjukhuset eftersom hon skulle åka med Ambuss. Hon hade en fem timmar lång bussresa framför sig. Hon hade gruvat sig lite för det eftersom man inte riktigt vet hur det funkar. Hur många sjuka, gamla, kvidande och nedkissade personer kommer det vara på bussen? 😉
Jag tror att Linda bara hade föreställt sig det värsta. När jag pratade med henne en stund senare lät det inte som det var så hemskt ändå.
Det var tre personer plus personal på bussen. Varken trångt eller jobbigt på nåt sätt. =)

Medan Linda slappade på bussen som åkte kustvägen åkte jag mot Umeå via Strömsund. Jag mellanlandade hemma för att hämta Signe, byta bort den lilla Forden mot bussen och husvagnen. Lite skillnad i storlek att köra.
Signe var på toppenhumör! Glad för att få egentid med mig, glad för att vi skulle ha med oss husvagnen (Hon verkligen älskar husvagnen!), glad för att vi skulle träffa mamma! =)
Hon sjöng, sov en stund, vaknade och sjöng igen. Vi stannade i Åsele för toalettbesök och för att få sträcka på benen en stund. Jag köpte kaffe och Signe en festis på macken. Bara det är ju hur kul som helst. =)
Sen fortsatte vi vår färd mot Umeå!

Vi kom 20 minuter efter Linda hade anlänt. Då var det bara att plocka upp henne vid sjukhuset och köra till campingen. Jag backade in husvagnen så långt jag kunde på platsen för att den inte ska sticka ut i vägen. Men då är det ju det här med vinter och campingplatser.. alltid en stor snöhög bakom husvagnarna. Det gör väl inget att det är snö där.. men det blir lite problem att veva ner stödbenen.
Signe hade lösningen på det! Bara att börja skotta! =)

IMG_1214

 

 

IMG_1216

IMG_1217

Jag lånade en lite större spade och hjälpte henne.
Sen var det bara att veva ner stödbenen. Eller ja.. bara och bara. Det vänstra stödbenet bak har börjat krångla. Det skulle nog behöva nån form av rengöring och smörjning. En burk 5-56 senare så lossnade det. Jag kämpade med veven.. trampade på veven, slet och drog.. slängde av mig jackan.. försökte behålla humöret på en rimlig nivå.
Linda försökte hålla sig på behörigt avstånd! 😉 Smart Linda! =D
Hon vet när det är läge att inte vara för nära och ställa dumma frågor. Haha! Det är nog nyckeln till ett fungerande förhållande! Det gäller att veta vart gränsen går mellan att vara behjälplig och att vara ivägen. 😉

När vi fått husvagnen på plats med stödben och allt åkte vi till affärn för att handla på oss lite mat. Ääääntligen kan vi laga mat! Vi handlade på oss till några måltider och frukost.
Idag blev det något så enkelt som kassler i ugn med ris. Vi piffade till kasslern med nån ädelost och ananas.
Under tiden vi handlade berömde vi varandra för hur bra vi hade hanterat situationen vid husvagnen. Jag fick beröm för att jag höll mig lugnt trots motgångar. Linda fick beröm för att hon höll sig undan och försökte att inte prata så mycket.  Hahaha..! 😉

Åkte tillbaka till husvagnen för att laga middag.
Vred igång spisen.. och inget hände. Kollade om nån ventil var stängd.. men nej, det var det inte.
Mhm.. slut på gasol alltså. *Suck*.
Bara att ta ett djupt andetag och åka iväg för att byta gasoltub.

Nu har vi hunnit äta middag, fikat och fixat.

thumbnail_IMG_1435

Signe ligger och sover och vi fortsatte att fixa lite innan vi satt oss i soffan för att pusta ut.
Har lagt in en matta innanför dörren. Fick klippa bort några bitar för att få den på plats. Det är ju trevligt om skiten kan stanna där på mattan istället för att dras in i hela husvagnen.
Det är nämligen vääääldigt lerigt utanför husvagnen!

IMG_1218

Nu laddar vi för morgondagen. Då väntar besök på specialistmödravården i Umeå!

Kramar Hampus
Polyfamiljen

4 reaktioner på ”Flyttat till Umeå.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *