Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Linda och handväskor..

Planen för idag: Packa ut alla saker i bilen! Imorgon flyttar vi från Östersund till Umeå. Vi har inte så jättemycket saker kvar eftersom vi redan tagit med det mesta hem. Av erfarenhet vet vi dock att ”inte så mycket saker” tenderar att ändå vara ganska mycket! 😉
Vi hade inte direkt någon brådska att ta ut sakerna till bilen. Det var ju det enda vi hade att göra idag.
Vid 10-tiden hörde Lindas mammas sambo av sig och undrade om vi hade lust att luncha med honom. Han var i stan och hade några timmar att slå ihjäl.
Kul att han hörde av sig! =) Så fick vi något att göra en stund också.

Efter lunchen gick vi till Åhléns föra att lämna tillbaka en gardin som Linda och Erik köpt häromdagen. Det visade sig att den var för kort.
När jag stod i kassakön strosade Linda runt och kollade på handväskor.
Det här med Linda och handväska alltså! Det är ett litet omdiskuterat ämne. Jag önskar många gånger att hon har handväska för att kunna ha sina egna saker i.. Det är många gånger hon ber mig att ta hennes telefon och andra saker i mina fickor. Linda har uppenbarligen aldrig några fickor heller!
Jag tycker att jag har nog med att trycka ner mina egna saker i fickorna.. och då ska jag dessutom få plats med hennes saker.
Linda har i perioder försökt att bli en tjej med handväska.. men det brukar inte gå så bra..
Däremot har jag blivit killen mad axelväska! Jag var ju som tvungen att bli det eftersom jag har ganska mycket att släpa runt på själv. Dator, papper, nån mapp, pennor, anteckningsblock, almanacka och annat bra att ha. Jag kan även få ner Lindas bråte i väskan om det behövs.

Idag kom Linda på att det skulle varit smidigt att ha en väska imorgon. Då ska hon åka med Ambuss från Östersund till Umeå. Hon vill ha med sig nåt att äta, telefonen, sin journal och lite småkrafs.
Så.. då var hon ju tvungen att köpa en lämplig handväska till det idag.
Å sen får vi väl se hur mycket den blir använd.. 😉

Erik och jag skämtade om att hon förmodligen kommer glömma den nånstans det första hon gör! Hon har ju ingen rutin på att ta med sig en handväska.
Så.. det är lika bra att lägga ut en efterlyses-annons i förväg!
Om någon hittar den här väskan mellan Östersund och Umeå kan ni höra av er till oss:

57537856438__6465E17D-BA34-4846-9D97-527921572F04

När vi var klara på Åhléns gick vi tillbaka till hotellrummet. Fixade lite saker i datorn.
Vid 16.00 åt vi middag. En av Lindas vänner hörde av sig och ville komma och hänga med oss en stund innan vi försvinner från Östersund.
Så himla trevligt! Så hjälpte hon oss att fördriva ett par timmar! Många härliga skratt blev det ikväll!

Sen pratade vi med Erik en timme… och vips var klockan 20.00!
Nu började det bli lite tight om tid att hinna med det enda uppdrag vi hade för dagen! Packa ihop sakerna och bära ut till bilen! Fixade det innan vi soffade ner oss med kvällsfika. Nu är det bara att ställa klockan på 06.00 för att kliva upp, äta frukost och åka!

IMG_1211

Erik har fixat husvagnen, packat och fixat hemma. Det var en hel del som behövde lastas ut i husvagnen för att vi ska klara oss.
Mitt i allt packande hittade han en ouppackad iPad längst ner i en kökslåda! Men va? Herre Gud! Den här köpte vi till förskolan i somras! Hur har den hamnat i kökslådan?? Och hur kunde vi bara glömma bort den? Vilken bra koll man har på sina saker..
Den iPaden var tänkt som entreplatta nere i korridoren. Varken vi eller personalen på förskolan verkar ha saknat den. Men det visar ju bara på att den inte behövdes till det då. Vi har ju redan två plattor till detta. En på varje våningsplan.
Så ska vi fundera på vad vi ska göra med den här. Den kommer såklart gå att använda som ett verktyg i den pedagogiska verksamheten. =)

IMG_1212

Erik hann också sätta upp gardiner. En aning långa, men det får vi sy upp nån dag.. om några månader.. eller så kanske vi glömmer bort det och vänjer oss. Vi får se. 😉

IMG_1213

Nä, nu ska vi ta och runda av för idag!
Imorgon blir det uppstigning tidigt och en lång dag.

Ha det gott.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

2 reaktioner på ”Linda och handväskor..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *