Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Ungkarlshandling.

Igår blev en lång arbetsdag för min del. Åkte till förskolan 07.30 och jobbade fram till 15.45. Serverade middag till barnen och återvände till förskolan vid 17.45.
18.00 var det dags för arbetsplatsträff! Det kändes väldigt bra att hinna med ett möte med samtliga pedagoger den här veckan. På torsdag drar vi ju till Umeå och då blir det genast lite krångligare att styra upp livet.

20.45 kom jag hem igen. Då blev det inte så mycket mer gjort kan jag säga. Kändes både tom och full i huvudet på samma gång.
Småttingarna låg och sov. Det hade Elliot och Alexander fixat. Det är skönt att ha tonåringar i huset som kan hjälpa till med sina småsyskon. =)
Linda berättade om nån diskussion i en mammagrupp om det här med att lämna småbarn med sina äldre syskon. Det verkade vara ganska många olika bud på vad mammorna ansåg lämpligt. Hur gammal ska barnen vara för att kunna ta det ansvaret?
Jag anser att man inte kan bestämma det med ålder. Det beror ju helt på hur barnen är.. hur mycket dom har fått träna på att ta ansvar.. hur lättsamma/svåra de yngre barnen är.. och så vidare.
I vårt fall ser jag inga som helst problem med att Elliot och Alexander som är 14 år gamla tar hand som Nils, Signe och Birk en stund. Dom fixar att byta blöja, ta pyjamasar, blanda välling och lägga småttingarna.
Och skulle det vara något finns jag ju på telefon.

Jag pratade med Erik och Linda en stund innan jag gjorde mig iordning för att snutta på kudden. =)

Idag åkte jag till förskolan vid 07.30.
Förmiddagen bestod av frukost, morgonsamling och sen satte jag mig med en kollega för att förbereda inför utvecklingssamtal. Det tar ju sin lilla tid kan man säga! Tre timmar senare hade vi gått igenom barnen på en avdelning.
Klockan 13.00 infann jag mig på Cigarraffärn för att jobba där en timme. Ventilerade lite saker med vår anställda där.
Dagens stora fråga var: När kan vi få leverans av glass?! =D
Vi har bestämt oss för att köra på Sia-glass och fick frysen levererad igår! Hurra hurra!!
På torsdag kommer glassen! Så då är det bara att komma in och köpa glass! Låt sommaren börja! 😉

Strax efter klockan 14.00 började jag rulla mot Östersund. Jag hade packat med mig lite kläder, men inte mer än nödvändigt eftersom vi ska packa ut oss från rummet på torsdag.
Jag mötte Erik och bytte bil med honom. Jag lastade över min packning till den lilla Forden och han sin packning till bussen.
Erik: ”Ehm.. den här borsen som ligger här.. ska du ha med den till Linda..?”
Ja just i f*n!! Jag skulle ju ta med en borste!
Sån tur för mig att det låg en borste i bilen nu! Annars hade jag blivit halshuggen.. alternativt i panik svängt i på Ica Maxi och hoppas på att dom hade en borste som ser ut som en hon redan har. 😉

Jag skickade ett meddelande till Linda att vi bytt bil och att jag var påväg till stan. Några minuter senare svarade hon att hon precis kom ur duschen. Hon hade inte kunnat tvätta håret igår eftersom hon inte hade någon borste.. Den hade jag tydligen råkat få med mig hem i söndags.
Hrm.. ja.. så bra att jag hade tagit med mig borsten tillbaka nu då. 😉
Jag sa inget om att det bara var rena turen att jag fick med mig en borste. =)

thumbnail_IMG_1404

Igår när jag svettades på med jobb var Erik och Linda på stan och shoppade.
Dom hittade bland annat en Pippi-docka! Pippi har blivit Birks favorit nu så dom köpte den till honom. Han får väldigt sällan nånting eftersom vi redan har en miljon saker hemma.
Så det kunde ju vara kul om han fick den. =)

57524420019__941A2B9F-FE83-4084-8A43-91C40FA43553

Jag kom in till stan vid 15.30 och tänkte att allt var lugnt.
Linda och jag hade ett möte inbokat 17.30 på förskolan vi gjorde studiebesök på för nån vecka sedan.
Jag skulle hinna ta en dusch och vi skulle äta middag.
Så fick Linda meddelande om att vi kunde komma tidigare eftersom barnen på förskolan droppade av tidigare än förväntat.
Okej.. bara att öka takten då!
17.00 infann vi oss där och hade ett fantastiskt givande möte med vår blivande medarbetare. Hon berättade om deras verksamhet, visade runt, visade en presentation med bilder och text. Vi diskuterade, reflekterade och utbytte tankar och idéer. Det ger så mycket att få inblick i en annan verksamhet och höra om deras upplägg.
Nu ska vi smälta det och processa allt för att se vad vi kan ta med oss till vår förskola. =)

thumbnail_IMG_1410

Mötet var klart vid 19.15. Då svängde vi in på Ica Maxi och gjorde en ”ungkarlshandling”. Några färdigrätter, bröd och pålägg.. och en blåbärspaj.
Nästan pinsamt att gå till kassan med det här! Haha!
Men men.. vi har ju löst morgondagens mat iallfall.

IMG_1204

Nu tackar jag för idag!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *