Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Goda råd i redan jobbig situation….

Måndag, sista måndagen på hotellet i Östersund, bara 2 hela dagar kvar innan vi på torsdag morgon tar våra kvarvarande saker och lämnar in kortet till rummet i receptionen. Jag kommer att få åka med Ambus upp till Umeå, en form av buss där det finns lättare vård att få om något skulle hända under resans gång, det är ju ändå runt 40 mil. Jag är väl kankse inte helt nöjd med beslutet att behöva åka Ambus om jag ska vara helt ärlig, hade allra helst åkt med i bilen upp. Såg fram emot att få mellanlanda hemma i 5 minuter medans Hampus kopplade på husvagnen, att få gå runt och bara titta, jag har ju trots allt inte varit hem på 2 hela månader.

Det är en jobbig situation för oss alla, en situation som är svår att föreställa sig för andra. Många vill komma med ”goda råd” och berätta hur vi ska lösa saker och ting, andra ”beklagar sig” som att det är jobbigt för dom. Eller bara liksom berätta att gud det måste vara jobbigt, hur ska ni orka bla bla bla, sånna kommentarer hjälper inte det minsta vill man bara berätta för dom då. Men man håller givetvis tyst.

Erik och Hampus pendlar emellan hemma och Östersund medan jag är fast här i stan, som en fånge känns det lite som. Försöker att inte tänka på det allt för mycket utan ”stänga av” och låta tiden gå men vissa dagar har man svackor. Som i går kväll, då skulle jag kunna gett vad som helst för att vi skulle få sätta oss i bilen och åka hem och bara sova tillsammans. I ett svagt ögonblick tänkte ja att om vi åker nu vid 21 och åker tillbaka när barnen åker till skola och förskola är det ju ingen som märker något. Å nej, det är det ju inte men händer något är det ju jäkligt dumt så vi blev givetvis kvar på hotellet. Pratade nån timme med Hampus på facetime och så hade kvällen gått.

I dag vakande jag kl 6 och kunde inte somna om, skrev en lista på lite olika saker jag inte skulle glömma bort för att rensa hjärna lite och efter ett tag somnade jag nog om för jag vaknade 08.30 av att klockan ringde, dags för hotellfrukost för typ 57 dagen…

Efter frukost tog vi det bara lugnt, va fortfarande trött efter att jag varit vaken så tidigt så sov en timme eller om det till och med blev två innan vi gick ut på stan för att äta lunch. Gick på ett ställe med kebab men nä, dit kommer vi inte gå igen, kebaben kändes grynig på något vis, såsen var inte allts god och stripsen obefintliga. Men åt så vi blev mätta iaf innan vi gick vidare till Åhlens. Hade sett så fina både gardiner och kuddar därifrån så va liksom bara tvungen att gå dit och se om dom fanns kvar å det gjorde dom, allt utom en av kuddarna jag ville ha. Så nya gardiner och enny kudde blev det iaf, direkt kopierat från hon vi var och hälsade på i helgen, tack Sandra för inspirationen :) så nu blir det rosa gardiner i vardagsrummet. Dom vi har nu tvättade vi nu efter ju innan vi satt upp dom och det blev inte alls bra, dom krympte och blev helt skeva så det ser hemskt ut. Men eftersom jag inte varit hemma så hänger dom kvar… I morgon ska Erik få äran att ta ner dom och hänga upp dessa istället, sen får han skicka bild :) Det är inte gratis med kuddar och gardiner direkt men ibland måste man få lyxa på.

I kväll har Hampus APT med dom anställda, alltid bra med tid för reflektion och ta upp vad som fungerar bra och vad man kan förbättra. Skönt att kunna sitta ner på kvällen utan barn runtomkring. Dagtid med alla barnen är det ju som fullt upp iaf, då är fokus på dom.

IMG_1199

Bilden kanske inte är riktigt rättvis men både gardiner och kudde är rosa, dimrosa kanske det heter?

Nu ska vi snart äta någon kulinarisk rätt från Findus och se på någon bra repris av något program på tv…samma procedur varje kväll. Tänk att man kan sända repriser av Tunnelbanan, Ullared och The Big bang Theory runt runt runt, kväll efter kväll…

/Linda

9 reaktioner på ”Goda råd i redan jobbig situation….

 1. Intressant att få höra hur du upplever allt Linda. Förstår att ni har det jobbigt på olika sätt. Ni kämpar på så bra, är imponerad hur ni får ihop allt m barn, företag och varandra. Hoppas resten av tiden blir lättare. 💕

 2. Har ni möjlighet och titta på serier?? Kan alltid fördriva tiden lite… 🙂.
  Kan rekommendera svartsjön,keeping faith, bröllop begravning och dop.

 3. Jag förstår att det känns jätte jobbigt att du inte kan vara hemma, o va med alla dina barn o dina män, ha ett normalt liv,,, men som tur är så går månaderna snabbt o snart har ni eran lilla bebis o erat liv återgår till det normala igen, önskar er all lycka hoppas att ni får det bra i Umeå, ser fram emot nästa vlogg ifrån er, må så gott

  1. Tack, ja tiden går ju faktiskt framåt även om man inte tycker det just i stunden, dom här två månaderna är snart över och vi kan börja beta av del 2 av 3 av den här resan, tack för din fina kommentar.

 4. Ni är så starka – ni är så positiva – ni är underbara ! All kärlek till hela fina familjen ! Ni kommer fixa det här ! Önskar er stort lycka till å fortsätter följa er resa ❤❤❤ Kraaam

 5. Skickar en kram till er alla ❤️ Vill ni testa något annat än grynig kebab tror jag nyöppnade n1/nummer1 på krypavstånd från hotellet är bra.

 6. Det är väl klart att kommentarer inte hjälper dig ett dugg Linda, men att folk är omtänksamma och bryr sig om är väl fint!

  1. Ja alltså kommentarer är alltid roligt att få, det var inte så jag menade. Det är negativa kommentarer som ”det måste vara jobbigt” ”hur ska ni orka” och liknande som är jobbigt att höra istället för, jag förstår att det är jobbigt för er, kan jag hjälpa till på något sätt?. Skillnad på kommentar och kommentar. hoppas du förstår hur jag menar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *