Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Skaffat ny fru!

Igår blev det inget skrivet här i bloggen. Det var lite fullt upp kan man säga. Först avverkade jag en härlig och intensiv arbetsdag på förskolan. Kocken var borta så jag tog köket. Frukost, lunch och mellanmål skulle fixas. Det kom varor som skulle packas upp, städning efter måltiderna och disk.
Vid 12.00 åkte jag till cigarraffären en sväng för att lösa av en timme. Sen tillbaka till förskolan för att rodda ihop det sista.

15.15 åkte jag från förskolan för att lämna barn som skulle skjutsas hem. Därefter svängde jag in på affärn för att handla till kalas! Isabelles 10-årsdag skulle firas. Hon fyller år idag, men idag är hon hos sin mamma. Även Elliot och Alexander fick åka med på det här firandet eftersom dom inte blivit firade av mina släktingar än. Det var ju drygt en månad sen dom fyllde år.
Stuvade makaroner och korv. Det är väl perfekt mat att bjuda på när det är kalas? Det gillar ju alla. =)
Köpte glass, maränger, bananer, grädde, strössel och chokladsås istället för tårta. Enkelt och bra.
Mina föräldrar och syskon kom vid 17.00.

thumbnail_IMG_1338

Ett trevligt kalas i all sin enkelhet. 18.45 hade gästerna åkt.. och där stod jag med tre trötta barn och ett diskberg! 😉
Bara att ta ett djupt andetag och ta tag i det då.
Byta blöjor och ta på pyjamasar.. borsta tänder, skaka välling och pussa god natt.

thumbnail_IMG_1339

Satte igång en tvättmaskin och röjde av köket. Drog igång ett par bulldegar. Moa har hemmamatch till helgen för handbollen. Där ska det serveras fika och alla föräldrar förväntas ställa upp med något. En del bakar och en del ska stå i fiket på lördag. Vi har lite svårt att avsätta en person på lördag, så att baka till det passade bättre.
Vid 22.00 var 154 kanelbullar klara, tvätten hängd och ny maskin på sluttampen.. hade tagit fram kläder till morgondagen och försökt att röja upp i huset.
Under tiden pratade jag med Erik och Linda i telefon. Vi löste ett och annat världsproblem.. eller ja.. vi måste ha gjort det iallfall.. för vi hade pratat nästan tre timmar när vi la på! Vet inte sist jag hade ett så långt telefonsamtal.

23.15 kraschade jag i sängen! ZzZzzzZzzz..

thumbnail_IMG_1343

Imorse vaknade jag 06.40. Klev upp och duschade. Inga barn verkade vakna.
Kom ut ur duschen, klädde på mig och allt verkade fortfarande lugnt.
Gick till köket.. Aha! Det var därför det var så lugnt! 😉
Där står Moa med Birk i famnen och kokar gröt. Hon har härmed tagit över Lindas plats som frun i huset! =)
Det är ju smidigt att vi har en vikarierande fru under tiden Linda är borta. 😉

thumbnail_IMG_1344

Idag har jag jobbat på ännu en dag i köket. Under förmiddagen hade vi köksaktivitet för en grupp med nio barn. En helt fantastisk förmiddag. Vi lagade köttfärssås och spaghetti tillsammans. Barnen gjorde det med stor koncentration och intresse.

Vid 14.15 åkte jag mot Östersund. Mötte Erik efter vägen och bytte bil.
Kom till stan vid 15.40 och har nu installerat mig på hotellet igen.
Har lagt några timmar på pappersarbete.

Vid 18.00 var det dags för middag. Linda sa att det fanns två matlådor i kylskåpet ute i korridoren, så jag gick dit för att värma dom.
Matlådor ja..? Pizza ser det ut som tycker jag. 😉
Linda hade nog inte så stor koll på vad det var i kylen egentligen. När jag kom tillbaka till rummet hade hon plockat fram lingonsylt. Haha! 😉

IMG_1180

Nu tackar vi för idag!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *