Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Samarbete med annan förskola.

Så var det onsdag och vi klyver veckan. Nu är det nedförsbacke mot helgen. =)
Linda och jag började dagen med att göra oss iordning för att kunna möta folk direkt efter frukost. Vid klockan 10.00 åkte vi för att träffa en förskollärare som ska börja hos oss framöver. Vi fick även träffa hennes nuvarande chef och hade ett mycket trevligt samtal.
Dom undrade om vi var intresserade av någon form av samarbete framöver. Och ja! Det är vi verkligen. =) Det finns så mycket att vinna på att samarbeta kring pedagogik, reflektioner, idéer och tankar med förskolan och verksamhet med barn.

Efter mötet åkte vi tillbaka till hotellet för att äta lunch och fixa några saker i datorn.
Klockan var bara 13.00 när vi började trumma med fingrarna och fundera på hur vi skulle få resten av den här dagen att gå..

Linda kom med förslag om att vi skulle försöka uppdatera de äldre barnens garderober. Det har kommit in några klagomål den senaste tiden om att ”Jag har inga kläder”!
Oscar köper kläder själv och han fick pengar för nån vecka sen till det.
Isabelle har nyligen fått en del kläder..
Elliot, Alexander och Moa är de som saknar kläder nu.. Så.. KappAhl har köp 3 betala för 2 på alla barnkläder för tillfället.

Vi köpte lite kläder till Elliot och Moa. Det brukar inte vara några större problem.
Alexander fick inget idag. Han är ganska noga med vilka kläder han vill ha, så det brukar ändå inte bli bra om vi köper något. Sen är det inte så lätt med storlek åt honom heller. Så det är bäst om han får vara med och handla istället. Han får ta å komma in till stan så vi kan gå på en shoppingrunda tillsammans.

thumbnail_IMG_1281

Vår shoppingrunda idag gick ganska snabbt. Så klockan var 14.30 när vi var klara..
Och nu? Vad ska vi mer hitta på för att fördriva den här dagen?
14.30 är ju perfekt tid för mellanmål. =) Så vi tog en fika på Törners.

Tillbaka på hotellet vid 15.30.
Har sedan suttit med schemaläggning.. Det är ett himla mixtrande med schema för att få ihop det.. och sen för att det ska kännas som ett schysst schema för personalen.
Vet att jag skrivit om det här tidigare.. Men det är 1000 saker att ta hänsyn till när man ska lägga schema. Puh!

Tänkte att jag skulle hinna sy också. Började leta bland mönster vi har ritat upp och klippt ut.. men allt låg i en enda röra! Vi tog tag i att sortera upp mönstren, lägga i plastfickor, skriva vad det är för mönster och sätta in i en pärm.
Nu är det ordning och reda på det! Men jag sydde inget idag.
Va sugen att sy en snurrklänning till Signe, men det hade vi inget mönster på. Måste leta upp det nånstans. Nån som har tips på bra mönster på barnklänningar? =)

Resten av kvällen har vi inte gjort så himla mycket. Vi laddar inför morgondagens heldagsprojekt! Vi har ett spännande möte framför oss! =)

Så tackar vi för idag.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

3 reaktioner på ”Samarbete med annan förskola.

 1. Googla på nätet hur man räknar ut radien för hålet i snurrklänningen, mät sedan hur lång kjoldelen ska vara, sedan kortar ni livet i en tröjmodell ni gillar och syr fast i klänningen

  Montera så här:
  Markera ut fyra delar (25%) på kjoldelen
  ”A” fram
  ”B” bak
  ”C” höger sidan
  ”D” vänster sidan och gör likadant på tröjdelen.

  Nåla fast A mot A B mot B osv på avigsidan och rynka kjolen jämt mellan nålarna och sy sedan ihop

  Lycka till

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *