Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Barn med skräck för vatten.

Den här dagen började med frukost. (NÄHÄ!?;)
Som de allra flesta dagar börjar faktiskt. =)
Hotellfrukost för Erik, Linda, mig, Moa, Nils, Signe och Birk.

När vi ätit klart gick vi upp till hotellrummet. Linda la sig för att vila medan Erik och jag gick ner till poolen för att bada med barnen. Det är en mycket uppskattad aktivitet. =) Ja, för de allra flesta barnen iallafall. Som jag skrivit tidigare så har ju Nils inte riktigt förstått tjusningen i det här med att bada.
Eller ja.. bada gör han ju.. så länge han når botten och inte får vatten i ansiktet. =)
Eftersom han nu har så svårt för vatten så känns det ju väldigt angeläget att vattenträna honom. Som han beter sig nu skulle han aldrig lära sig simma! Det vill man ju gärna att barn lär sig så småningom. =)
Det är bara att vänja honom vid vatten.. ett steg i sänder. Han har inga problem att sitta i trappan och plaska, eller att duscha så länge han själv har kontroll över läget.
Det är när han inte når botten som han får panik..! Erik och jag turas om att locka honom försiktigt att komma ut i vattnet. Det är helt okej att han håller krampaktigt i mig eller Erik när man ger sig ut i vattnet. Det är bara att prata lugnt och vara positiv.
Sen får det ta den tid det tar att vänja honom.
Det är ju  viktigt att han inte blir rädd för att bada också.

Är det någon som har erfarenhet av det här? Barn med skräck för vatten.
Skulle varit bra för oss att höra med någon som tampats med detta tidigare. Hur har ni gått tillväga? Har ert barn lärt sig att tycka om vatten, badning och att så småningom lära sig simma.
Ingen av dom andra barnen har betett sig på det här viset.

Efter badet åkte vi till Lillänge för att äta lunch på McDonalds. En utflykt barnen uppskattar mycket. 😉
När lunchen var avklarad fick Moa gå på Lager 157 för att köpa några tights. Det var tydligen akut! 😉

Sen släppte jag av Erik och Linda vid hotellet innan jag styrde bilen hem mot Strömsund.
Egentligen kanske jag inte hade behövt åka hem idag. Men jag ville gärna på jobbet imorgon. Jag har en del saker att styra upp den här veckan. Ska ta några möten under morgondagen.
Sen har det ju varit månadsskifte också.. vilket innebär en hel del jobb!
Ikväll har jag tillbringat några timmar på kontoret. Fakturering, bokföring, betalt fakturor och så vidare.

 

thumbnail_IMG_1087

Innan jag började med det fick jag besök av mina föräldrar. <3
När läget är som det är så är det skönt att dom passar på att komma över på en kopp kaffe när jag väl är hemma. =)

Sen har kvällen bestått av administrativt arbete varvat med tvätt, disk och städning.

thumbnail_IMG_1088

Nu ser jag fram emot morgondagen!
Jag ska till förskolan för att jobba där på förmiddagen. Ska till Cigarraffären för att styra upp några saker där..

Ha det gott!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

4 reaktioner på ”Barn med skräck för vatten.

 1. Min son var fullständigt livrädd för vatten när han var liten. Vägrade duscha o badhus var jätteläskigt! Nu är han som en fisk o är mer under än över vattnet, duschar hur länge som helst och badar i pool/sjö/hav HELA somrarna. Vi gjorde som ni, tränade långsamt, duschade en fot en dag o sen var den duschen avklarad (med enormt mycket beröm efteråt och en känsla hos honom att lyckas!) Det gick men det tog några år. Nu är han 8. Nyckeln var första gången han vågade doppa huvudet i en pool, då förstod han själva konceptet liksom o var inte rädd längre. Det är svårt att komma dit men mycket doppa näsa, öra, läppar osv. Vi dök mycket efter ringar i pool, först på grunt vatten o sen djupare o djupare…

 2. Hej. Gör ingen stor sak av det. Min son gjorde precis likadant. Han fyller snart 23 och älskar att bada och lärde sig simma samtidigt som sina jämngamla. Kram Åsa

 3. Min dotter har alltid älskat att simma under vattnet sedan babysimskolan. Envis dotter som lärde sig dyka av en pappa och son från Australien då hon var ca 4 år. Dock ingen dykskola för den åldern där vi bodde tyvärr.
  Javisst, inga vattenproblem tänker Ni då?
  Försök lära ett envist intelligent barn att simma ovanför vattnet efter att hon stolt visat att hon redan simmar bra UNDER vattnet.
  Enligt henne simmar hon redan. :)

  Så Ni har helt rätt metoder.

  Oftast så kan man även prata med barnet om vatten allmänt, det kan vara något som skrämt barnet (relaterat/orelaterat) och då det blir genomlyssnat så försvinner rädslan.

 4. Tycker ni resonerar klokt att inte pressa.
  På babysim fick vi träna mycket med tex hinkar med hål eller vattkannor och räkna in 1-2-3 vatten, börja med att visa på sig själv, sen kanske hälla på en arm etc och jobba fram till att även kunna få vatten på huvudet som kan rinna ner i ansiktet. Men tror nog det kommer släppa ändå så länge ni är lugna i det hela.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *