Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Vill vi vara med i familjen annorlunda? Q and A.

Vi kör ännu en Q&A. Vill vi vara med  i familjen annorlunda? Är vi lika kära i varandra alla tre? Vad är bäst med att ha många barn? Vems idé var det att bilda polyfamilj?

Varnar även för att jag eventuellt kränkt några.. och att det är en lång video. =)

Kramar Polyfamiljen

5 thoughts on “Vill vi vara med i familjen annorlunda? Q and A.

 1. Har bara lyssnat på början men vill berätta om hur vi fattade beslutet att vilja veta könet. Vi hade en av varje sen tidigare och valde att få veta vid ett 3d ultraljud eftersom vi inte vetat vid de första graviditeterna. Några veckor efter det ultraljudet fick jag svåra komplikationer med fara för båda våra liv samt besked om att jag inte fick bli gravid igen. För mig var det känslomässigt väldigt skönt då att kunna relatera till min väntade son och inte fostret som alla på sjukhuset sa. Jag kunde fråga hur han mår istället för den och tänka lillebror. Vet inte hur jag ska förklara mina känslor men det kändes som att jag fick en mer personlig anknytning på något sätt.

 2. Klockrent svar på den där frågan om hur ni har sex, började asgarva precis som ni typ. Tycker inte det är något man frågar överhuvudetaget och när ni sa ”frågar inte min granne hur hen har sex” skrattade så mkt åt det, ni är så roliga :)
  Jättebra video och ni svarar bra tycker jag och man förstår era resonemang. Vill även säga att av det jag sett på er Youtube när barnen också är med o när man läser om era barn så tycker jag dom verkar väldigt bra uppfostrade 👍 ni verkar så härliga alla 3 och jag tycker det är riktigt kul att följa er.
  Tack för en bra vlogg och blogg 😊

 3. ”Hur skulle ni göra om två av er inte ville leva tillsammans längre? Hur skulle tredje part göra? Vad händer med ert förhållande då?”

  Den här frågan tolkade jag som att personen undrar vad som händer om t ex Linda och Hampus inte vill vara tillsammans med varandra längre, men de vill båda vara tillsammans med Erik. Vad gör Erik då? Fortsätter vara tillsammans med L och H på varsitt håll? Eller är själva dynamiken mellan er tre en så stor del av förhållandet att det skulle kännas svårt att upprätthålla de relationer som ”blir kvar”? Inte för att det är enklare att svara på 😀

  1. Aha! Ja, det kan ju vara så frågan var menad! =)
   Mm.. inte för att det blev enklare att svar på.. Men vi kan ju försöka i kommande Q&A.

 4. Vi valde att ta reda på könet när vi väntade vår tjej för snart 12 år sedan. Men vi gjorde det för vår egen skull och talade inte om för någon annan vad det var för kön. Mycket för att mina äldre barn inte skulle bli besvikna om det skulle visa sig vara fel.

  Vi hade också en komplikaktionsfylld graviditet (inte alls så mycket som er) men det var IVF med komplikationer och inte bara börja om hur som helst om det inte skulle gå vägen. För oss var det viktigt att få veta för att kunna handla lite tjejkläder osv. På den tiden hade inte neutrala kläder kommit som nu utan det var mer flick och pojkkläder. Sen fick man precis som någon skrev här en annan relation till ”fostret”, det blev vår dotter osv.

  Håller tummarna att den här graviditeten går vägen och jag är djupt imponerad över er vilja att kunna fullfölja den. Ni gör stora uppoffringar på många sätt och det speglar väl hur stark er relation är, att ni alla är beredda för mycket strul och planerande för at få det att gå vägen. Stor kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *