Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Våga följa din dröm!

Den här bilden skickade Erik till oss efter morgonens bestyr:

thumbnail_IMG_1177

Nils var väldigt kreativ och skapade ett stativ till sin iPod. 😉
Okej.. bra att han är uppfinningsrik.. mindre bra att han är beroende av en skärm. Det problemet tror jag många tampas med. Eller kanske inte ens tampas med.. Man orkar inte ta den fighten varje dag.
Men visst, vi borde nog avvänja honom en aning. =)

Linda och jag åt frukost på hotellet och gick sedan upp till rummet. Jag rakade mig, Linda duschade.. ja inga konstigheter. Vi skulle nu egentligen bara slå ihjäl en och en halv timme innan vi skulle på lunchmöte.

Klockan 12.00 infann vi oss på Vezzo för att träffa två förskollärare. Dom har en dröm om att starta en fristående förskola på en ort i närheten av Strömsund. Eftersom dom kände till vår förskola och att vi startat upp för några år sedan frågade dom om vi ville dela med oss av våra erfarenheter.
Det kändes som en självklarhet att ställa upp med det.
Dom bjöd på lunch och vi bjöd på fyra års erfarenhet. Win-win. =)

Lunchmötet varade i två timmar. Väldigt trevliga personer som vi önskar all lycka till med sin dröm.
Dom fick nog ganska mycket att fundera på efter det här mötet.. Att starta upp en förskola är ju inte gjort i en handvändning.
Det ska in en gedigen ansökan till kommunen, man måste ha en lämplig lokal som ska anpassas efter verksamheten, det behövs material, pedagoger, barn, mat.. ska ni ha eget kök?
Ekonomin är ju grundläggande för att kunna driva en förskola.. Hur gör man en kalkyl på det? Håller ekonomin? Vad kostar personal? Vem sköter ekonomin? Vilka försäkringar behövs? Kollektivavtal, lokalvårdare, vikarier, radontest, kontroll av ventilation, utemiljön, kvalitetsredovisning, styrdokument, fortbildning av personal..
Startkapital.. hur mycket behövs? Hur finansierar man det? Eget kapital, banken, Almi?
Föräldrakontakt, arbetsplatsträffar, planeringstid, möten.. förskolechef. Vilken bolagsform ska det drivas som..
Ja.. det är en del av allt man måste ta hänsyn till. =)

Vi har lovat att dom får höra av sig under resans gång när det uppstår frågor och funderingar. Det ska bli väldigt kul och intressant att se om dom vågar följa sin dröm och får det att fungera. Jag håller iallfall båda tummarna för dom. =)
Det är ju helt klart värt att följa sin dröm tycker jag! Arbetet är ju en stor del av sitt liv.

41765467_1114854405362126_3525499432197947392_n

Efter mötet gick vi tillbaka till hotellet. Så var dagens aktivitet avklarad.
Under eftermiddagen ringde en säljare från Sia. Vi har ansökt om att börja sälja deras glass i Strömsunds Cigarraffär. Det var ju såklart inga problem. Det ska tecknas avtal och beställas frys. Sen är det bara att köra igång. =)
Jag vet inte.. men köper man glass såhär års? Eller ska vi vänta en månad eller två? Hmm.. Ja, vi får se hur vi gör.

AHT Rio

Resten av eftermiddagen och kvällen har bestått av administrativt arbete. Fakturor att betala, scheman att se över och hundra andra saker. Man får ta en sak i sänder.

Nu tackar vi för idag!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *