Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

3D-ultraljud

Även denna dag började med hotellfrukost. Känns inte speciellt glamouröst längre..
Vi är nu inne på dag 22 på patienthotellet. 22 dagar av pusslande med vardagen där hemma och samtidigt hitta sätt att fördriva tiden i Östersund.
Efter frukost idag sydde jag klart bodyn jag började med igår. Sen överlät jag knappningen till Linda.
Vet inte om jag är helt nöjd med mönstret till den här. Känns som det inte va helt lätt att få det jämnt. Ska se om jag hittar nåt bättre mönster.
Det här var en fusk-omlott.. ska nog sy en riktig omlottbody nästa gång.

thumbnail_IMG_1018

När bodyn var klar gick vi på stan. Vi hade ju lunchmöte inbokat idag.
Mötte upp en säljare utanför Törners som ville presentera ett säljprogram för snus. Ett bra möte och gratis lunch.. det tackar vi för. 😉

Efter mötet gick vi en kort runda för att köpa en kam. Linda tänkte klippa mig igår, men vi hade visst ingen kam här. Så det blev dagens uppdrag att fixa. =)
Handlade till middag och gick tillbaka till hotellet.

Klockan var nu 13.30.. jaha.. och resten av dagen då?
Jag gick ner till poolen och simmade en halvtimme. Ingen jättestor pool där man kan simma långa längder precis. Men då får man lösa det genom att simma i 8-or. =)
Så hade jag fått lite träning idag och tvättat ur håret så Linda kunde klippa.

Resten av eftermiddagen och kvällen har bestått av administrativt arbete i datorn, middag, pratat med barnen och Erik via Face-time och TV-tittande.

Imorgon väntar nästa undersökning för Linda. Den här gången ska hon se till att vara rejält kissnödig! Det har läkarna varit lite missnöjda med tidigare tydligen. Dom vill se urinblåsan bättre. Så jag ska peppa henne att dricka mycket hela dagen fram till klockan 14.00 när undersökningen är. =)
Och återigen.. Håll tummarna att det ser bra ut!
Apropå undersökning.. vi funderade på 3D-ultraljud.. Vart görs det egentligen? Det finns inte i Östersund iallfall. Hade ju vart kul att se hur det ser ut där inne i 3D.
Är det någon som har erfarenhet av det? Vad har ni betalat?

Så tackar vi för idag.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

9 reaktioner på ”3D-ultraljud

 1. Nere i Malmö betalade vi 1300kr för ett sådant ultraljud . Kolla med ansvarig barnmorska , dem borde veta var man kan göra ett . Tycker det borde finnas i Östersund oxå

 2. Hej på er. Jag har absolut ingen erfarenhet av 3D ultraljud men har sett några bilder. Ser inte lika ”roligt” ut, tycker nästan det ser lite groteskt ut. Men som sagt aldrig gjort, bara sett. Lycka till, kram Bettan ?

 3. Kissnödighetstips, drick ej mycket vatten på en gång, utan drick hellre lite lagomt och regelbundet sådär 2-4 ggr/h ungefär 3-8 h före testet. Då byggs trycket i blåsan upp sakta och det går att härda ut längre tydligen. Min läkares tips har hjälpt mig genom många provtagningar.

 4. Närmaste privata tror jag är i umeå för 3D. Men de kan göra på specialistmödravården i Östersund också. Gjorde där förra våren när jag bar inlagd. Inget de gör på rutin eller kan betala för.
  Lycka till!

 5. Hej, en Strömsunds bo till här :) det kan dom faktiskt göra på kvinnokliniken på sjukhuset om man gör ultraljuden där, jag fick ett sådan på mitt tillväxtultraljud då jag hade fint fostervatten:) dom brukar inte göra men ibland händer det :) lycka till

 6. Jag gjorde 3D ul på specialistmödravården i Östersund när jag hade krånglig graviditet med min dotter, de höll på att lära sig maskinen då. Det var 2014, underligt att de inte har kvar den!
  All lycka med graviditeten!!!!

 7. När Lisen var i magen höll vår barnmorska på att utbilda sig på 3D så hon körde de och vi fick en bild på hennes ansikte med hem. Coolt och lite läskigt. Och likt då hon kom ut sen ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *