Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

Nä, nu får vi ta och rycka upp oss!

Den här dagen började inte så produktivt.. Vi gick ner och åt frukost vid 09.00. Gick upp till rummet 09.40.
La oss på sängen.. slumrade till.. det ringde så vi vaknade.. pratade i telefon en stund.. slumrade till.. tittade i taket..
Åt lunch.. la oss i sängen.. pratade med varandra.. tittade i taket.. pratade..

Nä! Nu får vi ta och rycka upp oss!
När man börjar såhär så är det inte bra. Känner igen det här sen vi låg inne på neo med Nils och Signe. Då blev vi helt förslappade och apatiska. Fördelen då var att vi ändå hade barnen att ta hand om på rummet.
Nu har vi ju inga hålltider och måsten när vi ligger på hotellet. Det enda vi måste göra är att låta tiden gå. Alltså är det nog väldigt lätt att hamna i nån slags dvala.. stänger av hjärnan och inte får nånting gjort.
När jag inte gör något blir jag dessutom väldigt lättretlig och stingslig. Då är det risk att vi blir osams. Såna gånger brukar Linda tvinga iväg mig på en löprunda för att bli på bättre humör.

SÅ!! Då rycker vi upp oss ur det här lite snabbt innan det går för långt!
Fram med tygerna och symaskinerna! Började med att sy ihop delarna till tröjor jag klippt ut igår. Skulle till å kanta halsringningen.. okej.. vart har vi lagt bandkantaren? Hmm.. hittade den inte..!
Andas! Lugn Hampus.. Det är inte hela världen.. Det finns annat att sy så länge.

thumbnail_IMG_0903

Så.. fram med delarna till leggings. Hade ju klippt ut delar till fyra leggings igår. två par i storlek 104 och två par i storlek 86. Det skulle egentligen bara vara ett par i 86 till Birk, men jag tänkte fel och det råkade bli två par istället.
Linda nålade och jag sydde.
Det blev nåt fel med det röda paret i 86. nån bit blev lagd åt fel håll. Orkade inte sprätta utan klippte bort sömmen. Ritade upp ett mönster i storlek 50 och klippte ut från det tyget istället. Får bli bra till den kommande bebisen. =)

thumbnail_IMG_0904

Nu ska jag bara vända upponer på hotellrummet för å se om jag hittar bandkantaren. HUR kan något försvinna på typ 10 kvadratmeter??

När leggingsarna var klara åt vi middag och sen har vi pratat med Erik i telefon.
Vi har försökt komma på en plan för den kommande veckan. Jag åker hem på torsdag och Erik åker till Östersund. Sen åker jag in med dom små barnen på fredag eftermiddag. Dom stora verkar vilja vara på hemmaplan den här helgen.
Så får vi hitta på något med dom små. Det blir nog Djungelhuset på lördag. =)
På söndag åker jag hem och jobbar några dagar. Erik blir kvar med Linda. Så får vi se vilken dag vi byter igen.

IMG_0990

Till kvällsfika serverade jag apelsin.
Linda: ”Så där åt man ju frukt på dagis!”
Jag: ”Ehm… ja, jag jobbar på ”dagis”.. så det är så jag serverar frukt..” 😉

Nu tackar vi för idag!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

4 reaktioner på ”Nä, nu får vi ta och rycka upp oss!

 1. Förstår att ni blir uttråkade av att inte ha något att göra, jag själv är sjukskriven från jobbet tills i mars pga en omfattande operation i vänsterarmen, blev opererad i handen, handled och armvecket. Jag känner redan att jag klättrar på väggarna här hemma.
  Vill ha en vanlig vardag med rutiner, precis som jag tänker att ni också vill ha? Skönt för er att ni kan sy och få tiden att gå.
  Mina intressen kräver styrka i händerna. Så att fota som jag gillar kan jag inte göra just nu.
  Sysselsätter mig med att titta på lite klipp på Youtube från er kanal. ni är så härliga tycker jag och det ger mig glädje när det är en jobbig dag med smärta, tack för att ni finns :)
  önskar er en bra dag i morgon och hoppas ni kan hitta på något roligt och låta tiden gå :)
  kramar från Östergötland :)

 2. Förstår att det är en svår situation ni hamnat i,men ni kämpar på fantastiskt bra. Vilket team ni är hela familjen,ni växer samman mer o mer o blir starkare som familj efter varje prövning ni går igenom…tillsammans är ni oslagbara! Ni verkar ha löst allt med företaget,den svåraste biten är ju den känslomässiga,att man inte kan vara tillsammans i vardagen,tillsammans med sin familj,tillsammans med de man älskar. Den biten är fruktansvärt jobbig o känns som att hjärtat går i tusen bitar emellanåt. Ja har sen -96 legat flera gånger varje år inneliggande på sjukhus o många gånger under långa perioder. Den längsta var i 6 månader,då var min dotter bara 4 år o eftersom ja låg med öppen buk så fick ja inte träffa henne på hela tiden (bl.a pga infektionsrisken). Bland det svåraste o grymmaste ja gått igenom. Nu när ja ligger inne längre perioder tänker ja mer på min man,dotter o hundar än ja tänker på mig själv…så svårt att tvingas leva från sina närmaste. Ni har ju en lång väg kvar,men ja hoppas innerligt att den blir lång för det innebär ju att allt går bra o att ni berikas med ännu en liten familjemedlem att älska. Efter en sån här prövning då man tvingas vara hemifrån sin trygga borg så uppskattar men sen vardagen på ett helt annat sätt. När ja ligger inne o börjar piggna till längtar ja efter smutstvätt o dammråttor o de perioder ja mår bra tycker ja allt sånt hushållsarbete är skoj. Ni kommer säkert få många dagar som ni hamnar i halvdvala,men ni är så uppmärksamma så ingen risk att ni fastnar i det. Ni gör rätt i som löser familjelivet några dagar i taget o inte planerar för långt fram,blir ofta då inte som man tänkt/planerat o besvikelsen blir stor. Skaffa en kylbox på el o en miniugn med två kokplattor på (skrev det som förslag i ett tidigare inlägg),ja har det i förtältet i husvagnen,funkar jättebra att baka i o göra precis samma som hemma. Går ju att köpa endast en el två kokplattor,perfekt att koka pasta/ris/potatis i o till kan man ju ha färdiga kyckling/kött/grönsaks spett som många butiker har i sin chark alt skiva kassler o nån kall sås till. Ni får skriva en bok om hela er resa,pyssla med bullet journal. Ni är så duktiga på att sy,har nu sytt barnkläder tidigare? Gjort annat handarbete? Blev ett litet halv veligt inlägg från mig men det ja egentligen vill ha sagt är att ja tycker ni kämpar på otroligt bra tillsammans hela familjen. Bryr er inte om de små halvtykna kommentarerna som ja läst ibland om att ni lämna Erik utanför. Vi som har följt er länge förstår att han är lika mycket med i planeringen som du o Linda. Ni alla tre gör det som är bäst för er familj o ni strävar efter samma mål,att allt ska gå bra med Linda o kommande bebis,samtidigt som era överiga barn ska ha det bra. En liten nyfiken fråga kanske,ni behöver inte svara om ni inte vill,men hur mycket förstår Nils o Signe av detta? Sänder styrka,energi o kramar till hela familjen!

 3. Fniss. Du skär faktiskt apelsinerna ”fel”!😁 testa längs med klyftorna nästa gång…. se hur skalet ser ut.. Kram till er alla!

  1. Hmm.. jag vet inte det ja. 😉
   Jag får ofta höra att jag skalar och skär frukter på fel sätt.
   Jag öppnar bananer på den sidan där inte handtaget är.. men det verkar som att 99% av befolkningen har missuppfattat det här och öppnar med handtaget. Helt fel tycker jag.
   Om jag ska dela ett äpple i två så delar jag så kärnhuset ser ut som en stjärna. Alltså inte från pinnen mot knoppen.. som dom flesta verkar göra.
   Och apelsiner vill jag att klyftorna ska dela sig.. Alltså mot fibrerna, inte längs med.. Så som man skär kött.. annars blir det ju segt. 😉

   Men men.. jag verkar va en bland få som skär frukt såhär. 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons