Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

När livspusslet är upponer..

Så är vi inne på dag #8 och andra veckan på patienthotell. Den här dagen har vi fördrivit med att åka till Willys för att handla lite mat. Observera..LITE mat. Kylskåpet är ungefär lika stort som en kylväska, så det går inte bunkra direkt.
När vi handlat klart svängde vi förbi Oscars lägenhet för att hämta vlogg-kameran. Hade glömt den hemma i lördags när jag åkte från Strömsund.. Oscar va snäll och tog med den igår när han åkte med bussen till stan.
Jag hade extranyckeln på mig så jag tänkte att jag bara skulle hämta den lite snabbt.
Men jag hittade den inte.. Så jag skickade ett meddelande till Oscar.
Han hade den i väskan på skolan.

Så det var bara att åka till skolan då. Men det var ju inte så dumt det heller. Har ju inte varit in där tidigare.
Kul att få se hur Oscar har det om dagarna där. =)
Sex trappor upp hittade jag Oscar och tre andra mediaelever i en fotostudio. (Tror iallfall att det var en fotostudio;) Dom hade lektion.. utan lärare. Höll på fixa med nån ljussättning.
Mhm.. inget som var likt när jag gick gymnasiet precis. Men jag gick ju ekonomi.. då var det inget ”leka med ljussättning” och såna saker.
Han verkade iallfall trivas i studion. =)

Tillbaka till hotellet. Tog tag i pärmarna som ska in till redovisningsbyrån. Linda sorterade papper och jag bockade av i faktureringsprogrammet, fixade i internetbanken och satte papper i pärmar.
Men! Ett litet problem.. jag hade glömt häftapparaten hemma.. Så vi kunde inte slutföra jobbet.
Det får nog bli morgondagens stora uppdrag! Köpa en häftapparat! =)

IMG_0985

Efter middagen rev jag fram lite tyger. Kände för att fixa några uppsättningar kläder till Nils, Signe och Birk.
Började med att rita upp mönster på tröjor och leggings. Har hittat så bra mönster på det på OMG Banans.
Nålade, klippte, nålade, klippte.. och värst vad det tog tid då! Jag trodde ju att jag skulle hinna sy klart nån uppsättning ikväll. Men inte det.
Har iallfall hunnit klippa ut tyg till tre tröjor och fyra byxor. Nu ligger tygbitarna redo att monteras. Men det får bli imorgon.

IMG_0987

Mitt i allt detta försöker vi ta fram en plan för resten av veckan. Hur får vi pusslet att gå ihop? När ska jag åka hem och Erik åka in till Östersund? Nils och Signe har tid på bvc.. Linda har tid på specialistmödravården.. barnen ska på skola, läsa läxor, utöva fritidsaktiviteter och så vidare..
Ja, ni vet.. det vanliga livspusslet ska byggas. Men för oss ligger alla bitar upponer. Då är det inte så lätt kan jag säga.

Nu får ni ha en fortsatt trevlig vecka!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

6 reaktioner på ”När livspusslet är upponer..

  1. Känns mer som Ni lagt ihop alla familjens pussel i en och samma låda och nu glädjs åt att ha hittat de minstas knoppussel. :)
    Era andras pussel är fortfarande osorterade, alldeles för många bitar, vissa aldrig rörda osv.

  2. Hur mår ni i allt detta? Förstår att det är mycket med barn, jobb, hus, djur, läkarbesök och så vidare. Men jag undrar bara hur ni mår och hur ni hanterar alla känslor och rädslor. Går ni alla och pratar med en psykolog?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *