Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Familjen samlad igen!

Igår åkte jag hem för att lösa av Erik och Erik löste av mig i Östersund. Jag fick med mig Oscar i bilen också så jag hade sällskap. Vi mötte Erik i Fyrås och bytte bil med honom. Så körde vi bussen resten av vägen.
Vi åkte till förskolan för att hämta upp Nils, Signe och Birk. En fantastisk hämtning! När man inte träffat barnen på några dagar så har man hunnit sakna varandra ganska mycket.
När vi kom dit slängde sig alla tre på mig! =)
Och sen kom resten av förskolans barn och slängde sig på mig också. Dom har jag ju heller inte träffat tidigare i veckan.

Hämtningen tog ganska lång tid eftersom jag fick många kramar och barnen ville berätta massa saker. Tur jag inte hade bråttom. =)

När vi kom hem blev det middag och såna vanliga vardagsrutiner. Lite märkligt att inte ha Erik och Linda hemma dock. Bara jag och barnen.

Efter middagen tänkte jag att jag skulle börja lite smått med pappersarbetet.
Jag fick direkt god hjälp av Birk. Så det var bara att lägga bort det och fokusera på barnen istället. =)
Syrran och hennes familj dök upp för att fira Moas födelsedag eftersom dom inte kunde komma den dag hon fyllde. Och sen har det ju varit lite annat som kommit mellan.

thumbnail_IMG_0845

19.15 låg dom små barnen och då kunde jag fixa med fakturering och annat administrativt. =)
21.00 pausade jag det jag höll på med. Dags för kvällsfika. Å där satt jag själv i soffan.. slog igång en film och gosade ner mig under en filt. Mycket märkligt att vara ensam.. Det är jag ju inte direkt van.
Å sen att sova själv.. konstigt även det.

thumbnail_IMG_0859

Den här dagen började med långfrukost. Moa och Isabelle hade redan dukat fram när jag klev upp. Dom hade även tagit upp Nils, Signe och Birk. Rätt lyxigt att få kliva upp 08.30 trots att man har åtta barn hemma. 😉 Det är ju en fördel att det är stor åldersspridning på barnen. Då kan man dra nytta av såna här saker som att dom hjälper till och tar hand om varandra. =)
När jag åt frukost kom mina föräldrar för att hälsa på. Dom ville såklart passa på nu när jag väl va hemma.
Så det var bara att slå igång lite mer kaffe och fortsätta frukosten.
Ungarna kom och gick till bordet och åt i omgångar.

thumbnail_IMG_0860

När mina föräldrar åkt var det dags att städa upp i köket och packa innan vi skulle åka till Östersund.
Fick med mig sex av åtta barn. Oscar och Alexander stannade hemma. Oscar bor ju i stan på veckorna så han var inte så intresserad av att följa med. Alexander hade bestämt med en kompis att han skulle sova över där.

Svängde in på Cigarraffärn för att fixa några saker lite snabbt.. in på Skrovmålet för att köpa korv så vi överlevde ett par timmar.
Sen tog jag vägen över Tännviken. Där bor mina föräldrar och min bror med familj.
Brorsan fick sitt tredje barn nyligen. Så jag ville lämna lillgröt till dom. Fick hålla min nyaste brorson en kort stund. Jag hade ju inte tid att stanna så länge eftersom vi var påväg mot Östersund och jag hade bilen full av barn.

Kom in till stan vid 14.15.
Mycket spännande för de små barnen att få gå in på hotellet! Och veta att dom skulle få träffa mamma! =)

thumbnail_IMG_0866

Eftermiddagen har bestått av besök i en stor godisaffär, shopping på Lillänge och middag på McDonalds.
Efter middagen gick vi ner till poolen på hotellet och badade. Allt för att barnen ska få en positiv upplevelse av allt det här. Så dom förstår att mamma har det bra trots att hon inte får vara hemma.

thumbnail_IMG_0868

thumbnail_IMG_0872

thumbnail_IMG_0873

thumbnail_IMG_0875

thumbnail_IMG_0877

thumbnail_IMG_0878

thumbnail_IMG_0879

thumbnail_IMG_0880

Nu sover vi här i Östersund hela familjen, ja förutom Oscar och Alexander då.

Så tackar vi för idag!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

5 reaktioner på ”Familjen samlad igen!

    1. Aha.. Lillgröt var visst inte svenska det. 😉
      Här i Jämtland säger vi lillgröt åt ”Välkommen till världen-present” eller vad det nu kan heta på svenska? =)
      En present till nyfödd helt enkelt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *