Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Planen för de närmsta dagarna.

Ja ni kära läsare.. vi fortsätter att ta dag för dag här. Vi är inne på dag 3 på patienthotellet i Östersund. Vi har pratat ihop oss alla tre om de närmsta dagarna. Att vi är här och Erik och barnen hemma är slitsamt. Vi saknar varandra allihop och vill komma fram till bra lösningar för att alla ska må så bra som möjligt.
Vi kom fram till en plan för resten av den här veckan iallfall. På fredag åker Erik in och löser av mig här och jag åker hem. Jag har en hel del kontorsjobb som väntar när jag kommer hem då. Jag ska göra en ansats för att hinna undan med fakturering och pärmarna med verifikationer som ska in till redovisningsbyrån.
På lördag tar jag med mig barnen in till Östersund så dom får träffa Linda också.
Längre än så har vi inte hunnit planera. Men det känns ändå bra att ha den planen för de närmsta dagarna.

Idag har vi fördrivit tiden med lite olika saker. Vi hade som plan att vi skulle på Dollarstore för att köpa en tvättsvamp. Vi är vana att ha en sån när man duschar och saknar den nu.
Vi hade ju ingen brådska att köpa tvättsvampen så vi mötte upp bekanta till Linda på stan för att äta lunch tillsammans. Under tiden hörde Oscar av sig. Han är hemma i sin lägenhet här i stan och var sjuk. Han ville att vi skulle köpa yoghurt, nyponsoppa och lite andra saker och komma förbi med.
Vi fixade det efter lunchen. Åkte till Willys och köpte på oss lite mat till Oscar och middag till oss.
Levererade maten och åkte tillbaka till hotellet.

Och tvättsvampen då..? Nä, den glömde vi köpa. 😉
Men men.. det är ju en dag imorgon också.

IMG_0962

Resten av eftermiddagen och kvällen har vi tillbringat på hotellrummet. Tiden har vi fördrivit med att vaxa Lindas ben. En övning som tar nån timme.
Efter det packade jag upp symaskinerna. Fick plötsligt lust att sy prematurkläder. Jag började med att sy ett par mössor idag. Lite svårt att minnas hur små prematurbarn är. Men 28-30 cm i huvudomfång borde ju bli någorlunda rätt.

IMG_0963

thumbnail_IMG_0835

Imorgon har vi tid hos läkaren för undersökning. Så håll tummarna att det fortfarande ser bra ut!
Efter besöket tänker jag att vi ska gå upp till neonatalavdelningen och säga hej. Förhoppningsvis hamnar vi ju där om några månader.
Ska ta med mössorna och höra om det är någon där som har lust att testa storleken på sitt barn. Sen tänker jag att vi syr fler mössor och donera till neonatalen. Vi ska ge oss på att sy bodys och byxor också.
När vi låg inne med Nils och Signe fick vi varsin uppsättning kläder till dom av någon annan som sytt. Nu är det läge för oss att göra samma sak för andra familjer. Det var väldigt uppskattat av oss och jag tror att andra skulle uppskatta det lika mycket. =)

Nu säger vi tack och godnatt.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

 

6 reaktioner på ”Planen för de närmsta dagarna.

  1. Finns en fin Facebook-grupp om att sy minikläder och om en måste tänka på något speciellt hos vissa avdelningar :). Finns även kostnadsfria mönster att hämta som en kan använda och riktlinjer om vilken typ av kläder pyttisarna kan ha :). Kika in där för inspiration :)

  2. Ni är helt fantastiska alla 3 och era 8 barn gör det bra. Jobbigt när föräldrar är borta längre perioder. Jäsingen vad du är duktig på att sy Hampus. Riktigt fina mössor det där. Nåt mer att sälja, jag köper. Må så gott och sköt om Linda på alla sätt och vis. Det här klarar ni galant. Kram till er alla tre, Bettan 💖💖💖

  3. Så fina mössor. Du syr ju som ”en hel karl” 😉😁 Ni får börja kolla på serier på Netflix tex eller läsa böcker….för att få tiden att gå.
    Spännande att läsa om era ”äventyr”, håller tummarna att allt går bra.

  4. Vilka fina små mössor. Hoppas ni kan vila upp er på hotellet. Var nyfiken och kollade upp vad det kostar att bo på patienthotell. Hoppades på att det skulle kosta lika mycket att vara på patienthotell som det kostar att ligga inlagd på sjukhus, och det stämde. Skönt att det inte var dyrare än så, samtidigt gör det mig ledsen att det ändå kostar så mycket. Det är mycket pengar för många, och det kanske gör att folk tar risken och stannar hemma.

  5. Vad gulligt gjort att göra kläder som ni sedan skänker bort. Säkert skönt att få något ”vettigt” att göra oxå. Det är konstigt det där hur man fungerar när man är borta. Även om man bara skulle ligga på soffan och slappa hemma, precis som man gör på ett hotell, så blir allting så mycket tråkigare, när man inte ligger hemma i sin egen soffa. Så fungerar jag i alla fall. Hade nog klättrat på väggarna om jag var ni, även fast jag förstår att ni inte har något annat väl i det här läget. Hoppas att tiden kommer gå fort för er del, samt att allt kommer gå bra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *