Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Dags att träffa en kurator!

Så var det fredag och helg. Just nu njuter vi av sista fredagsmyset med familjen samlad. Sista fredagsmyset på länge.. iallfall i soffan i vårt eget vardagsrum.
Idag var vi på Dollarstore och handlade på oss lite grejor.. sista handlingen på Dollarstore..
Alltså.. det känns som allt man gör nu är sista gången man gör. Det är en väldigt olustig känsla!
Från och med måndag kommer livet se helt annorlunda ut ett tag. Det är lite svårt att greppa hur lång tid det faktiskt rör sig om.. hur vi ska få det är att fungera så smidigt som möjligt.. det praktiska är ju bara att lösa.. men det känslomässiga.. hmm.. en aning knepigare.
Det är mina känslor, Eriks känslor, Lindas känslor, barnens känslor.. alla närstående som påverkas av det här. Ja, kära värld..!

När vi var inne i Östersund för undersökning senast kom frågan upp om vi vill träffa kuratorn. Vi bokade in att vi ska få träffa henne under nästa vecka. Det är nog tametusan ingen dum idé tror jag!
Jag minns ju hur det var när vi låg inne med Nils & Signe på neonatalen i fem veckor. Man hann bryta ihop ett par gånger bara av det.
Så.. att få prata ut med en kurator i förebyggande syfte är nog bara bra.
Dessutom kan ju kuratorn hjälpa till med många andra saker som man kanske inte tänker på. Kontakt med försäkringskassan, reseersättning och andra praktiska saker.
Det är samma kurator på specialistmödravården nu som vi träffade för tre och ett halvt år sen, vilket känns väldigt skönt!

För övrigt så hade vi möte på socialkontoret idag. När man är två pappor och en mamma så blir det lite pappersarbete för att allt ska bli rätt. Jag ringde dom igår för att höra om dom hade tid med oss innan Linda ska läggas in i Östersund. Snabbt jobbat av soc! Dom fixade ett möte redan idag. =)
Nu har vi förberett alla papper som går att förbereda inför kommande bebis.

Nu ska vi njuta av den här sista fredagkvällen tillsammans!

Ha en trevlig helg!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

16 thoughts on “Dags att träffa en kurator!

 1. Försök tänka positivt, det är ju värt att krångel när ni får en frisk och härlig bebis😊
  Sen har ju ni ändå turen att vara tre vuxna, själva roddandet av allt blir ju som för en ”vanlig” familj nu när Linda inte är hemma – sen förstår jag ju såklart att det känslomässiga är en annan sak men ni är ju iaf två vuxna som kan hjälpas åt!

  1. Ja det är verkligen inte bara bara med att rodda ihop allt, men vi har bra anställda som är förstående och hjälpsamma och vi har förberett mycket innan så nu tar vi dag för dag och löser det som uppkommer eftersom, mycket kan ju även göras via telefon och dator som tur är:)

 2. Jag som bor i Skåne och har 15 min bilväg till universitetssjukhusen i både Malmö och Lund har ju varit orolig för er om det skulle uppstå någon blödning eller annat akut. Därför blev jag lugn när det planerades att bo i Umeå istället när det närmar sig. Ni har mycket klok rådgivning och jag tror att ni är i de bästa händer.

  1. Vi känner oss verkligen väl omhändertagen både här i Östersund och i Umeå, alla läkare är verkligen toppen och det finns en plan för allt:)

 3. Hoppas allt går bra. Vad skönt att ni ska få träffa en kurator, den mentala hälsan är ju så viktig att ta hand om.

  1. Tack, ja en kurator kan vara bra till mycket, både att få prata om allt med och hjälp med de praktiska bitarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *