Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Svårt att bli gravida

Vi är otroligt tacksamma för alla tumhållningar och lyckönskningar när det gäller graviditeten, dom behövs verkligen. Vi pratade om det i går kväll att det känns som man lever i någon slags bubbla, man vet inte vad som väntar. Inte om 1 vecka och inte heller om 5 minuter. Ska vi åka till Åre i helgen? Kan vi ha APT på jobbet på tisdag? Ja ni förstår, allt känns hänga löst samtidigt så måste man ju planera. Det går ju inte att skita i allt bara för att det kanske måste ombokas senare.

Som sagt, de allra flesta kommentarer är bara positiva och ger oss energi att orka fortsätta hålla oss uppe medan andra tyvärr gör en ledsen och frustrerad över okunskapen. Som den här..

”Hej. Grattis till graviditeten.
Inget illa menat men ni har 8 barn så det låter ju inte som det är svårt att få till dem? Det finns de som får kämpa massor av år för att bli gravid och som sedan får missfall..
Som sagt inget illa menat. Lycka till hur ni än gör.”

Vad vet denna människan egentligen? Hur mycket har vi kämpat, hur många år har det tagit och hur många missfall har vi fått? Det är inget vi pratat högt om. Och att få en sån här kommentar gör en då faktiskt ledsen. Vi har som sagt inte pratat så mycket om detta men om vi ska gå in på det lite närmre men åndå inte djupt.

Såhär, ja vi har 8 barn, men räkna då bort ett eftersom jag inte fött det, då har jag alltså fött 7 barn. Sen är det två tvillingpar vilket alltså gör att antalet graviditeter är nere på 5. Jag och Erik har varit tillsammans i 20 år, så alltså har vi på 20 år utan preventivmedel fått till 5 fullgångna graviditeter. Dessutom har ingen graviditet blivit till pga att någon viftat med kalsongerna direkt utan vi har fått hjälp varje gång. Å missfall, jodå vi har haft det också.

Det har alltså tagit i genomsnitt 4 år att bli gravid varje gång, vilket absolut räknas som att ha svårt att få barn, det gör det redan efter 1 år. Om ni har lite koll på barnens ålder så vet ni tex att det är c:a 7 år mellan Moa och Nils och Signe, det är många år när man försöker bli gravid!

Kände bara att vi behövde förklara oss och att man kanske ska tänka sig lite för innan man skriver något som kan såra andra. När man inte är helt insatt i situationen så är det bättre att fråga än att döma.

 

8 thoughts on “Svårt att bli gravida

 1. Hej igen. Som sagt menade jag inget illa.
  Jag trodde inte att ni fått hjälp vid varje graviditet. Eftersom ni har många barn så låter det ju lite som att ni haft ganska lätt att bli gravida/få barn.Hoppas att allt går väl även denna gång. Ni har fina barn. Lycka till

  1. Lisa:

   Vad är meningen med dina kommentarer?
   Mår du bättre av att ha sårat andra människor?
   Du har ju inte med detta att göra öht.
   Ja, det är en offentlig blogg och kommentarer som dina finns överallt.

   Men har du inte lärt dig detta:
   Har du inget snällt att säga så säg inget.
   Annars är det minsann dags att du lär dig det.

 2. Hej på er alla!!
  Jag håller tummarna för er. Och jag tror nog ni tar rätt beslut. Försök att inte lägga så stor vikt på negativa kommentarer. Det slukar bara en massa energi. Och ni ska inte behöva förklara er. Det är erat liv o beslut. Som sagt jag håller tummar o tår för er. Kram på er alla

 3. ”Kände lite att vi behövde förklara oss” – helt sjukt att ni ska känna det! Ni ska inte behöva förklara hur era barn blivit till, varför ni vill behålla bebisen i magen eller ngt alls!
  Önskar er all lycka med allt!

 4. Håller tummarna att allt går som det ska! Har alla barnen (utom Hampus dotter) Erik som pappa, eller har Linda och Hampus fått nån gemensamt?

  1. Tack för omtanken. Vi har valt att inte gå in på det så mycket då det för oss inte spelar någon roll vilken som är den biologiska pappan men jo, Linda och Hampus har också gemensamma barn :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *