Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Vad har Birk på kinden??

Söndag.. Vilodag.. Å ja.. Nils, Signe och Birk har verkligen tagit det på allvar. Dom har inte gjort annat än att vila idag. Från sängen, till soffan, till vagnen.. bara från ena stället till andra för att fortsätta vila.
Idag har vi iallfall lyckats få i dom Kåvepenin. Inte för att det är så populärt.. men det finns ju som inte något val.

Förutom feber och hes röst har Birk även dragit på sig något på kinden. Imorse hade han en liten röd prick där. Det såg ut som att han lyckats klösa sig själv lite och knopprat bort en hudbit.
Under dagen har den där pricken spridit sig och ser nu mer ut som ett brännmärke! Nån som har någon idé på vad det kan vara?

IMG_0908

IMG_0910

IMG_0913

Den här söndagen har iallfall mestadels kretsat kring att göra ingenting..

Nu sover barnen och vi fortsätter ta det lugn i soffan.
Hoppas på att ungarna vaknar upp och är lite piggare imorgon!

Kramar Hampus
Polyfamiljen

 

13 reaktioner på ”Vad har Birk på kinden??

  1. Svinkoppa kanske? Kan bli riktigt stora fula sår av dem och sprider ut sig snabbt. Microcid finns isåfall en receptfria salva på apoteket isåfall

  2. Der ser ut som svinkoppor. Det brukar börja på det sättet. Vätskan som rinner från såret smittar. När det torkat så slutar man smitta. Det är ett virus tror jag. Hoppas barnen kryar på sig fort

  3. Det ser ut som svinkoppor. Min dotter hade det för något år sedan. Det spred sig snabbt i hennes ansikte och var svårt att få bukt på.

  4. Varför fick dom antibiotika allihopa undrar jag,brukar väl vara ganska restriktivt numera, som tur är?
    Skadan på kinder ser ju nästan ut som en trasig brännblåsa, ser riktigt ont ut 🙁

    1. Varför alla fick antibiotika? För att det inte hjälper på någon annan om bara en tar:) Har alla halsfluss så måste alla äta atibiotika.
      Å nä, ingen brännblåsa, det är vi 100% säkra på, borde ha märkt när han gjorde sig illa isf. Va nog svinkoppor, torkade och försvann på en vecka, nu är det bara ett svagt rött märke kvar.

  5. Skulle kunna vara ringorm…vår dotter fick ett rött märke i ansiktet i samband med antibiotikakur och efter ett par dagar blev märket som en ring. Antibiotika kan trigga igång annat när den ska bota :/ hoppas det blir bättre iaf!

  6. Sådär fick min dotter och då hade streptokocker (vet inte hur d stavas) spridit sig från halsen till ngt mindre sår på kinden (dreggel) och blivit ett sår. Det spred sig såsom du beskriver. Äter han antibiotika borde det ju försvinna av det – min dotter hade ätit klart sin kur och fick en ny.

  7. Definitivt svinkoppa! Det kan bli rejält infekterat då den är så stor; åk in till läkare om ni inte redan gjort det. Smittar otroligt lätt! Tvätta alla lakan och handdukar i hög värme varje dag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *