Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Ingen jourläkare..?!

Lördag idag.. planen var att vi skulle vara i Åre den här helgen.
Det gick ju lite sådär med det. Erik, Nils, Signe och Birk är sjuka.. så vi ställde in helgen i Åre och satsade på att bedriva sjukstuga istället. Ny grej i företaget kanske? Sjukstuga. Hmm.. synd bara att det är så dåligt betalt att bedriva sjukstuga hemma. 😉

Erik är iallfall på bättringsvägen. Han fick ut och jobba en stund med matkörning.
Nils, Signe och Birk däremot.. dom är knappast på bättringsvägen som det verkar. Fortfarande feber och dessutom låter dom inte så trevliga på rösten nu. Hesa och lite hostiga.
Linda tog kontakt med 1177 för att höra vad vi ska göra. Första svaret var att det bara var att åka till Östersund om vi skulle få någon hjälp idag. Det fanns ingen jourläkare i Strömsund!
Men va?? Nu måste ni skoja va? Vi kan ju omöjligt behöva packa in tre små sjuka barn i bilen för att åka 10 mil enkel väg för att få hjälp?
Det var något fel i schemaläggningen enligt 1177.. därför fanns det ingen läkare i Strömsund just idag.

En stund senare ringde dom upp igen och hade löst problemet. Det fanns en läkare som blev inringd.
Så fick vi en tid inbokad på hälsocentralen kl 14.00.
Erik åkte dit med dom och fick Kåvepenin. Nu är det bara att försöka trixa i ungarna det tre gånger om dagen. Lite svårt när dom inte har någon matlust. =/ Men men.. det är bara att försöka.

IMG_0904

Under tiden jobbade jag i Cigarraffären. Det är öppet där 10.00-14.30 på lördagar. Det var en väldigt trevlig arbetsdag må jag säga! En ganska jämn, strid ström av kunder hela dagen. =)
Det var rena semestern att få jobba istället för att vara hemma och styra upp sjukstugan. 😉

Linda jobbar på med att ta det lugnt.
Bebisen är nu stor som en persika enligt appen. Vecka 12+1.
Det är alltså en bit kvar av den här graviditeten…! Det är bara att ta det dag för dag och hoppas på det bästa.
Men det är otroligt segt! Man kan ju uppleva att det går långsamt vid en helt vanligt graviditet utan större komplikationer.. men alltså.. nu går det verkligen låååångsamt! Önskar att appen kunde räkna ner dagarna lite snabbare!

Nu räknar vi ner till torsdag.. då har vi nästa besök på spec.mvc. i Östersund.
Alla uppmuntrande och glada tillrop uppskattas! =)

IMG_0891

Så tackar vi för den här dagen!
Ha en fortsatt trevlig helg.

Kramar Hampus
Polyfamiljen

 

2 reaktioner på ”Ingen jourläkare..?!

  1. Vår dotter fick Kåvepenin i torsdags. Bästa tipset från apoteket här var att låta barnet suga på en isbit innan man ger den i flytbde form! Funktar utmärkt här hemma! Munnen domnar lite och det minskar möjligheten att känna smak.

    Fick även tablettform först och till dem köpte vi som ett skydd att stoppa tabletten igenom så den får fruktsmak ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *