Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Idag var vi med i programmet Ullared!

Idag var det dags för ultraljudsundersökning och konsultation med läkare på specialistmödravården i Östersund.
Det var ju inte direkt nån nöjestripp om man säger så. Allt med den här graviditeten känns så tungrott, gruvsamt och påfrestande för psyket.
Vad ska dom säga idag på undersökningen då?
Vi vet ju läget.. det ser inte bra ut.. det är risker för både det ena och det andra.
Hur mycket kan ha hänt sen i torsdags då vi var i Umeå?

Men men.. det är bara att ta det här dag för dag. Göra undersökningar och följa råden för bästa möjlighet att det ska gå vägen.
Läkaren kunde konstatera att det inte var några synbara förändringar av moderkakan och livmodern sen i torsdags. Hon såg även att barnet växer som det ska, vilket är ett mycket positivt besked. Det innebär att moderkakan fått fäste där den kan försörja barnet tillräckligt med näring.

Besöket tog inte så lång tid och vi fick en ny tid inbokad för nästa kontroll. Torsdag nästa vecka är det bara att infinna sig igen. Till dess ska vi fundera kring någon lösning för att Linda ska kunna bo nära sjukhuset. Det är alldeles för riskabelt att bo i Strömsund om det skulle uppstå ett akut läge med kraftig blödning.
Förslaget från läkarens sida är att Linda ska bo på patienthotellet i Östersund om några veckor. Sen ska hon bo där fram till graviditetsvecka 22 och sedan flytta till patienthotellet i Umeå.
Anledningen till att hon ska flytta till Umeå då är att där kan dom rädda barn som föds i den veckan, vilket dom inte har resurser till i Östersund.

Så.. nu måste vi planera för att få ihop livet utefter den här situationen.
Givetvis vill både Erik och jag vara där för att stötta Linda och finnas tillhands.. men det är ju inte det lättaste med allt annat vi har att styra upp. Förskolan, cigarraffären, kontorsarbete, huset, hund… och åtta barn! Barnen behöver ju sina föräldrar.. och ingen av oss vill ju vara borta från dom.
Och mitt i allt måste vi ju hålla ihop förhållandet också. Det här skulle ju bli året då vi skulle ta oss tid att vara tillsammans alla tre. Att unna oss att be om barnvaktning ibland för att vara vi tre tillsammans.. Det verkar inte som den delen kommer gå så bra de närmsta månaderna.
Huvudsaken nu är att vi är trygga med varandra och vet att vi finns där för varandra.
Vi får fundera på det här några dagar.. Hur löser vi det här på bästa sätt?

IMG_0792

IMG_0871

Nils favoritleksaker är traktorer. Alla traktorer är supercoola! Birk verkar ta efter det också. =)

IMG_0872

För övrigt så blev vi medvetna om att vi var med i programmet Ullared ikväll! Det plingade till i telefonen.. några vänner och bekanta skrev och skickade bilder om att dom satt och tittade.
Ooookej…! Jag visste inte ens att programserien började idag.. och än mindre att vi var med i första programmet.
Började svettas lite bara av tanken att det sändes nu..
Det är märkligt det där.. när man får förfrågan om att vara med på tv, i radio, en podd eller något annat så känns det så självklart att vi ställer upp. Det är ju inga problem!
Men när det väl ska sändas så undrar man hur man tänkte! 😉

Vi satte oss iallfall och kollade på programmet. Undrar hur puckade vi verkar egentligen? 😉

thumbnail_IMG_0791

Nu tackar vi för idag.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

 

4 reaktioner på ”Idag var vi med i programmet Ullared!

  1. Ni är en helt otroligt fin familj och jag hoppas allt går bra för dig och bebisen Linda-Marie, kram Bettan 🌺💕

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *