Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

Resultat av dagens undersökningar.

Nu är vi på hemmaplan igen! Vi fick alltså lov att åka hem efter dagens undersökningar och konsultation med överläkare med flera.

Men hur länge blir vi hemma då? Ja ni.. det vet man inte riktigt. Just nu vet vi ingenting om någonting känns det som.
Dagens undersökningar var magnetröntgen och cystoskopi.
Magnetröntgen bekräftade det som visats vid ultraljud. Att moderkakan växer i snittärret och att livmoderväggen är väldigt tunn just där. Moderkakan tränger in ganska mycket i livmoderväggen och försöker tränga igenom och växa på utsidan av livmodern.
Det man då befarar är att moderkakan ska angripa närliggande organ.. och närmast ligger urinblåsan.
Därför gjordes en cystoskopi för att se om man kunde se något problem där.
Cystoskopin visade ingen påverkan på urinblåsan. Den såg hel och fin ut och ingen moderkaka som angripit. Så det var ju väldigt positivt iallfall.

Vi vill ju verkligen inte avbryta den här graviditeten. Vi har kämpat för den och ser fram emot en ny liten familjemedlem. Skulle vi avbryta nu är det högst sannolikt att det inte blir några fler barn. Risken att dom måste ta bort livmodern är ganska stor oavsett om vi låter graviditeten fortlöpa eller om vi avbryter nu. Skulle det ändå gå rädda livmodern är det inte någon bra idé att försöka bli gravid igen. Livmodern är mer skadad efter det här än den var innan. Risken att en ny graviditet skulle innebära samma komplikationer som nu är ganska stor.
Så det är den här graviditeten eller ingen som gäller.

Nu innebär ju det en del risker att fortsätta med den här graviditeten. Blödning, åverkan på urinblåsa, urinrör och tarmar. Än så länge ser det lugnt ut.. men allt eftersom bebis och moderkaka växer så ökar riskerna att något händer.
Men vi har börjat arbeta fram en plan tillsammans med vårdteamet i Umeå. Noggranna och täta kontroller av olika slag. Om allt går bra blir Linda förmodligen inlagd i Umeå om ett antal veckor.. men vi vet inte riktigt när.
Bebisen kommer förlösas med kejsarsnitt ganska tidigt för att undvika större påfrestning på Linda. Kan tänkas bli någon gång i graviditetsvecka 28-30. Men lite svårt att sia om i dagsläget tyckte läkarna i Umeå. Allt beror ju på hur graviditeten fortlöper.
Överläkaren i Umeå och överläkaren i Östersund ska prata ihop sig om en plan för det hela och ringer under morgondagen för att tala om nästa steg.
Just nu får vi ta det dag för dag och hoppas på att det går bra.
Linda är ordinerad att hålla sig väldigt lugn! Inga onödiga ansträngningar som skapar tryck mot livmodern.

Vi är otroligt glada och tacksamma för alla läsare som bryr sig om oss! Det värmer verkligen att vår situation berör så många. <3

Ha det så gott!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

10 reaktioner på ”Resultat av dagens undersökningar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons