Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Idag har jag plågat Elliot och Alexander!

Så var det söndag och en lugnare dag. Äntligen fick vi lite andrum. =) Det har verkligen varit en intensiv vecka!
Idag hade jag ingen brådska upp ur sängen. Jag vaknade klockan sju första gången av att Alexander tassade utanför vårat sovrum. Jag förstod precis vad han pysslade med.. han letade sin kontroll till PS4. Den hade vi tagit igår för att både Alexander och Elliot var sådär härliga som tonåringar kan vara. Uppkäftiga, bråkade, vägrade hjälpa till.. tyckte att vi inte gör nånting.
Så fort man ber dom slita sig från tv-spelet så blir det ett himla liv..
Mhm.. okej.. Då var det alltså dags att få dom att förstå att vi inte bara sitter och latar oss.

Hursomhelst.. jag sa åt Alexander att han inte behövde leta sin kontroll.. du kommer ändå inte hitta den.
Så puttrade han något och gick därifrån.. och jag somnade om igen.

Vaknade typ vid kvart i tio igen.
Så var det dags att ta tag i den här dagen. Drack morgonkaffe och sen var det bara att sätta igång med operation ”lära grabbarna att det finns annat att göra än att sitta vid tv-spelet hela dagarna”! 😉

Så pojkar! Nu kör vi igång!
Tvätten behöver tvättas, disken diskas, dammtorkas, dammsugas, städas toaletter, plockas undan saker, tvätta mattor, gå ut med hunden, skotta snö och så vidare!
Efter varje moment som gjorts frågade någon av dom om vi var klara snart..
*Bwahahaha!!* KLARA?!
Man blir ju aldrig klar med hushållsarbete.

Men nu tror jag ändå att dom förstod en del av varför man inte bara kan luta sig tillbaka och tro att allt sköter sig själv.
När jag plågat dom tillräckligt så åt vi middag. (Som dom givetvis fick plocka undan efter;)
Sen tog jag fram saxen. Det var läge för klippning av alla killar i familjen utom Birk. Han klippte sig för inte allt för länge sen, så han slapp undan.

När alla var klippta och klara så tog jag ett kort snack med grabbarna och sen fick dom tillbaka sina kontroller till PS4. Jag tackade för ett bra dagsverke och sen försvann dom upp till sina rum.

IMG_0693
Och här har vi en kille som också kommer behöva lära sig att man behöver göra saker hemma;)

IMG_0694

Nu tackar vi för den här helgen!

Ha det gott!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *