Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 8 barn mellan 1 och 17 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning och cateringverksamhet. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

Årets julfest på förskolan!

Imorse var det uppstigning 06.15. Erik och jag gjorde oss klara för en dag på förskolan. Vi tog med oss Nils, Signe och Birk och åkte ut till Ulriksfors för att träffa våra kära arbetskamrater klockan 07.00 för glöggmys och uppladdning för den årliga traditionen att ha förskolan öppen en lördag i december.
Vid klockan åtta kom det mer barn och vi serverade frukost. Vörtlimpa som jag bakade igår, hårt tunnbröd, kalvsylta, leverpastej och lite andra pålägg.

Efter frukost ställdes det iordning olika stationer med pyssel. Pepparkaksbak, smällkarameller och andra juliga pysselstationer.

Medan det pysslades i de olika rummen kokade jag risgrynsgröt och fixade med mat för kvällen.
Risgrynsgröten serverades till lunch tillsammans med tunnbröd och skinka.

Efter lunch sov de små barnen och de som var vakna kollade på film.
Jag fixade med julbord i köket.
Erik åkte iväg för att köra mattransporterna under dagen.
Linda var i Cigarraffären under förmiddagen för att finnas tillhands för han som jobbade idag eftersom han är ganska ny och inte har tränat på ATG-terminalen så mycket innan.

Vid 15.20 kom Linda till förskolan för att vara med på luciafirandet.
Vid 15.30 började det ramla in föräldrar, mor- och farföräldrar, mostrar, farbröder, kusiner, nån gammelfarmor och så vidare.
Vi fixade det sista i köket och kollade på luciatåget som var klockan 16.00.
Barnen var superduktiga och sjöng högt och tydligt. Dom verkade jättestolta över att få uppträda inför sina familjer. =)

Sen var det dags för julbord! =D
Jag hade inte riktigt koll på hur många som skulle komma.. men jag hade tagit i lite extra när jag lagade mat för att vara på den säkra sidan.

Jag plockade och fyllde på när saker tog slut.. Efter en stund ropade Linda på mig att det var slut på tallrikar.
– Va? Det kan inte vara möjligt?! Jag ställde fram 100 tallrikar ju..
Men jo, det var slut.. så vi fick plocka fram en hög till.
Uppskattningsvis var det runt 120 personer som åt julbord tillsammans på Regnbågens förskola idag! =D
Så himla härlig stämning med så många släktingar och vänner till förskolebarnen! Och som kock i köket älskar man ju att maten går åt! =)

thumbnail_IMG_0570

När alla var mätta och belåtna kom tomten på besök också! =)
Iår fick alla barn som var på plats varit pysselpaket. Hoppas det uppskattas.

När tomten åkt vidare och gästerna tackat för sig återstod bara det roliga.. att plocka bort, diska och städa.
Men med gott samarbete är det inga problem. Hela personalstyrkan stannade för att ställa allt till rätta efter den här fantastiska julfesten! =)

Birk hjälpte till med att sortera kastruller. 😉

IMG_0689

IMG_0690

IMG_0691

Nöjd, glad och trött landade vi hemma i soffan strax efter 19.00. De små barnen var lagda och nu var det dags att njuta av lite lugn och ro.

Tusen tack för idag alla inblandade! Personal, barn, föräldrar, släktingar och vänner. Ni gjorde den här dagen till en dag att minnas. <3

Ha det gott.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

En reaktion på ”Årets julfest på förskolan!

  1. Vilken härlig förskola ni verkar va,månar verkligen om både barn,föräldrar o personal. Ser ja tillbaka på när min dotter gick i förskola så har de mängder att lära. Ni ser oxå ut att trivas med det ni gör. Men saknar era vloggar. Kram.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons