Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

Q&A ?

Onsdag, mitt i veckan och vi börjar nedräkning mot helg. Har haft och kommer även de 2 resterade dagarna av vecka har väldigt mycket att göra så när väl helgen kommer tänker jag att vi alla kommer tycka det känns skönt när vi kan sjunka ner i soffan och andas ut och känna at vi klarat vecka och gjort ett bra jobb.

Den här veckan har/är det extra mycket då några anställda är sjuka/lediga och vi alltså själva får mer att rodda. Med eget företag blir det ju så, att är någon anställd sjuk eller ledig läggs mer jobb på oss. Tur vi kan klona oss, eller?? :)

I morgon är det dags för Moa att ta bort gipset, hoppas verkligen att allt läkt fint och att hon blir av med gipset helt nu. Hon har ju lite svårt att göra vissa saker med gipset på om man säger så, tvätta håret och skära sin mat tillexempel:) När vi ändå är i stan ska jag på återkontroll, ska ta massa nya prover så får vi se sen vad läkaren säger. Att jag har ett järnvärde på runt 90 känns ju inte helt okej. Var ju inte det jag sökte för men bra med läkare som kollar upp en riktigt så man får en bild av vad som är fel. Stod något när jag googlade (som man inte ska göra) att lågt järnvärde kan bero på B12 brist, hoppas dom kollar upp det också då.

I dag är iaf över lag en bra dag! Vi har fått igång vår ATG terminal i butiken, den har inte fungerat sedan vi öppnade för 2,5 vecka sedan. Tekniska problem som ställt till det, jättetråkigt och frustrerande både för oss och för alla kunder som inte kunnat lämna in sina travkuponger. Men nu är vi som sagt igång och hoppas alla har överseende att saker kan hända med tekniken och vi tyvärr inte råder över det. Nu  hälsar vi er välkomna igen, för att spela på hästar och rätta era bingolotter:)

thumbnail_IMG_0549

thumbnail_IMG_0551

I kväll har vi bara tagit det lugnt, åt middag vid 16 och sedan var energinivån tydligen alldeles för låg för att ta tag i något så vi har bara lullat på inne och fixat, ni vet hänga en tvätt, köra igång en diskmaskin, bada barn och annat pyssel, skönt med sånna kvällar också.

Hur ser era kvällar ut efter ni kommit hem från jobbet?

Har även lite funderingar efter att frågan kommit upp från er läsare om vi skulle köra en frågestund, Q&A eller vad det nu heter. Att ni får ställa frågor till oss som vi sedan svara på i en video, vad tror ni? Börja gärna ställa frågor direkt under här om ni tycker det vore roligt.

11 reaktioner på ”Q&A ?

 1. Menar du kanske blodvärde på 90? Järnvärdet i blod brukar kollas med ett prov som heter ferritin, och då är 90 normalt. Om du har en blodbrist av oklar anledning med Hemiglobin (Hb) på 90, behöver det utredas!

 2. Just det undrar jag också. Blir det inte avundsjuka mellan er. När Linda och Hampus är tillsammans jämt. Erik känns som er barnvakt.

 3. Hej.

  Tack för Er blogg! Ni verkar vara en härlig familj.

  – Hur har de större barnen tagit att ni har valt att leva som ni gör? Har de någon gång blivit utsatta på grund av Era livsval?

  – Hur har det fungerat med skolan? Eller är de som är vårdnadshavare enbart med på samtal etc?

  – Hur tog Era föräldrar när ni berättade att ni skulle leva i den konstellation som ni gör?

 4. Har du Hampus någon utbildning inom kök? Jag får en känsla av att ditt jobb på fsk är just i köket. Stämmer det?
  Jag upplever det också som att Hampus och Linda tillbringar mer tid tillsammans och Erik är lite mer utanför. Kanske självvalt?

 5. Är nog så att man upplever här på bloggen att Hampus o Linda gör mer tillsammans för att de skriver om sin vardag. Ja menar att när man lever två i ett förhållande så även där gör oftast den ena mer av vissa bestämda saker o den andra vissa saker. Oj,kommer blir rörigt här att förklara hur ja menar känner ja… men tänker så här,Erik kanske trivs bäst på förskolan,medan Hampus o Linda gilla bakning,då blir ju uppdelningen ganska enkel. Kontorsarbete kanske inte alls är Eriks grej,utan då överlåter han det till dom andra o ser hellre efter barnen under tiden,han kanske tycker om att köra mat-transporten på helgerna då tar de två andra vuxna hand om barnen o hushållsarbete osv. Ja är övertygad o att de äter middag alla tre vuxna tillsammans med barnen,att de ser på tv i samma rum/soffa,delar säng,skrattar,gråter,glädjs med varandra o planerar upp vardagen tillsammans,planerar större inköp o renoveringar tillsammans (då det ska snickras,så är det ju oftast Hampus o Erik som gör det som tex när de fixade rum på övervåningen…Linda var med barnen under tiden,den renoveringen tog ju ett par helger/vardagskvällar tror inte att Linda under alla de timmar som Hampus o Erik tillbringade ensamma kände sig som tredje hjulet…vilka som tillbringar mest tid tillsammans styrs ju mycket av vad som behöver göras o fixas just för tillfället.) o tror de även tillsammans bestämmer vad de ska köpa i julklapp till barnen o om/hur mycket barnen ska få i veckopeng/månadspeng,planerar vad de ska göra på sina lediga dagar osv. Likaså semestrar som de sen åker på tillsammans o inte stannar Erik hemma som barnvakt medan Linda o Hampus semestrar i tex Turkiet el åker iväg med husvagnen några veckor. Tror inte Erik sitter i en fåtölj i ett eget rum o ser på tv eller äter middag vid eget bord. Är ju toppen om man i ett förhållande kan göra det man är bäst på o trivs mest med när det gäller som ja skrev både vardagsarbete o jobb för att sen tillbringa övrig tid tillsammans. Måste ju bli mer glädje o harmoni då o tror även man ”orkar” mer o att det mesta blir mer positivt. Vet att de sagt i intervjuer o tror även de skrivit om det att de är väldigt noga med att direkt prata med varandra om nån av dem känner tex svartsjuka. Ja ja långt o rörigt blev det men nån kanske fattar lite hur ja tänker/vad ja tror,ja är i alla fall övertygad om att de alla tre älskar varandra djupt o ingen av dem vill ha det på nåt annat sätt,tror att de trivs mer än någonsin i livet,att ingen av den känner sig som barnvakt/anställd,utan helt enkel är kära,lyckliga o glada.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons