Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Lördagsöppet på förskolan!

Söndag = Vilodag!
Hmm.. njae.. inte direkt den här söndagen kanske..
Efter frukost åkte Erik och körde mattransporten. Linda och jag åkte till Cigarraffären för att julskylta i fönstret. Första advent ska man ju göra det så alla sedan kan gå ut på eftermiddagen/kvällen för att kolla i alla skyltfönster.
Jag strök lakan för att använda som snö i botten och sedan byggde vi upp med granar, trisslotter, tobak och lite annat.

IMG_0635
Birk och Signe äter lunch. =)

Efter lunch städade vi garaget/förrådet. Det är ju fantastiskt vad enkelt det är att få det stökigt.. man behöver inte ens anstränga sig.
Men nu var det läge att få lite ordning eftersom cyklarna skulle ställas bort för vintern, julklapparna som förvaras där ute måste slås in, multisportvagnen måste gå att ta ut för skidåkning snart.. och så är det ju bra om man hittar något när man behöver det också. =)

När garaget var någorlunda städat tog vi tag i pappersarbete på kontoret. Månadsskifte nu igen.. så det innebär massa pappersjobb. Fakturering, få ordning på kvitton och andra verifikationer, sätta iordning pärmarna för november.
Och nu har vi ju lite mer att hålla ordning på än förut eftersom vi har tagit över Strömsunds Cigarraffär.
Tur vi har ordnat ett kontor! =) Det underlättar ju med en bra grundordning för att kunna arbeta effektivt.
Egentligen har vi bestämt oss för att vi inte ska göra sånt här på helgen. På helgen ska vi ju vara lediga. Men vi insåg att det nog var bäst att lägga några timmar på det här idag eftersom vi har fullt upp kommande vecka!
Jobb på förskolan och cigarraffären.. Arbetsplatsträff på tisdag, möte med kommunal och arbetsförmedlingen.. på fredag ska vi ett cateringuppdrag. Julbord för ett företag. Superkul! =)
På lördag har vi lördagsöppet på förskolan! Då blir det en dag med pyssel, mys och matlagning med barnen. Dagen avslutas med luciatåg och julbord tillsammans med föräldrar och andra släktingar. Det kommer bli en toppendag!

Och ja.. nu får man ju tycka vad man vill om luciatåg.. men vi ska iallfall ha det! 😉
Och att vi har förskolan öppen på en lördag där föräldrarna får lämna sina barn helt kravlöst för att kunna uträtta saker.. Väldigt uppskattat av många föräldrar. =) Vi och barnen kommer ha en fantastisk dag tillsammans.
Det här vet jag att många PK-förskollärare brukar sätta kaffet i halsen över! ”Å herre Gud!! Så nedvärderande! Det här får förskolan att framstå som ett dagis.. bla bla bla..!”
Nåja.. det struntar vi i. =) Tur vi gör som vi vill.

IMG_0636
Så här fint blir det när barnen leker.. ingen mening att försöka hålla efter. Det är bara att vänta tills dom lekt klart.

Eftersom vi hade fullt upp idag så rationaliserade vi bort onödiga moment.. som matlagning. Det fick Annexet sköta. Pizza och kebab till middag. =)

IMG_0613

Nu tackar vi för den här helgen!
Dags att knoppa in och ladda för ännu en härlig vecka. =)

Kramar Hampus
Polyfamiljen

5 reaktioner på ”Lördagsöppet på förskolan!

  1. En reflektion – hur fördelar ni arbetsuppgifter och liknande? Utifrån sett känns det som att du och Linda är ett par och Erik hänger med och hjälper till…missförstå mig rätt men ja, han känns lite utanför ?

    1. Arbetsuppgifterna fördelar sig ganska bra själv beroende på vad man är bra på och vad man gillar att göra, är det pappersarbete, ringa, fixa och ordna är det oftast Hampus och Linda som gör dessa uppgifter, är det istället panelen på huset som skall bytas eller något rum renoveras ja då är det Hampus och Erik som gör det. Precis om i ett ”vanligt” förhållande alltså:, man gör det man är bra på 🙂

  2. Först och främst! Jag älskar er, väntar på klipp och inlägg hela tiden! Sånna inspirationer?

    Jag måste få fråga, golvet ni har i köket (som syns under barnstolarna i detta inlägg) är det sånt man limmar varje ”platta” eller är det en matta? Tack på förhand och kramar till er alla❤️

    1. Vad roligt att du gillar att följa oss:)
      Golvet vi har i köket är ett klinkergolv som vi lagt vattenburen golvvärme under. Tåligt när man har många barn och varmt och skönt med golvvärmen:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *