Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Ännu en dag i Paradiset!

Började min arbetsdag idag med att åka till förskolan vid 07.30. Hämtade upp några barn på vägen dit. Anlände lagom till frukost. Åt tillsammans med barnen, drack mitt kaffe.. växlade några ord med kocken i köket inför dagens matlagning och bakning. Känns ovant att inte jag är kocken i köket! I drygt tre år har jag skött matlagningen på förskolan.. och nu.. nu har vi anställt en kock!
Det var ju bara att inse att jag inte hinner med matlagningen, köksaktiviteterna, administration, möten och så vidare.. Så jag tog ett halvt steg tillbaka från köket för att fokusera på allt annat.

Idag var det högtryck i köket! Barnen på förskolan skulle ha mat.. ett sällskap hade beställt middag till 30 personer.. det skulle förberedas inför morgondagen då det ska serveras mat på Folkets hus. Då är det dans från 11.00-19.00. Under den tiden ska det finnas tacobuffé, höstsoppa och fika. Så kocken hade det han gjorde. 😉

Vid 08.40 åkte jag från förskolan. Tog med mig smörgåsar som Bilprovningen beställt och levererade dom.
Sen svängde jag in på Cigarraffären för att kolla till hur det gick där.
Var där vid 08.50 och hon som arbetar där var på plats. Hon har arbetat sin första vecka och gjort ett toppenjobb! Men såklart har det uppstått frågor och funderingar under de dagar vi varit bortresta och hon är ny på jobbet.
Ventilerade dom funderingarna och åkte därifrån vid 09.10.

09.30 var det uppföljande möte med Planday. Vi har ju varit igång med det nya schema och stämpelsystemet sen i måndags. Så nu ville Planday följa upp hur det går för oss.
Dom är verkligen måna om sina kunder! =)

När mötet var klart gjorde Linda och jag en ansats för att städa här hemma!
Det har varit mycket flängade hit och dit den sista tiden.. vilket har gjort att dammsugaren blivit dammig. 😉
Torkade hyllor, bänkar, fönsterbrädor.. dammsög, skurade, städade toaletter.. tvättade..

Klockan 13.45 åkte vi till Cigarraffären för att lösa av hon som jobbar där. Så skötte vi eftermiddagen där och stängde klockan 18.00.
Jag tog kassan och Linda fixade lite andra saker.
Bland annat fixade hon Trisspåsar. Färdiga påsar med choklad och lotter i olika prisklasser.
Så kom in och köp med en trisspåse om du ska iväg på nåt glöggmingel, julmiddag, adventsfika eller något annat. En perfekt gå-bort-present. =)

thumbnail_IMG_0467

Det rörde på sig hela eftermiddagen i butiken. Så himla trevligt att det kommer mycket folk! Kul att få prata med så många olika människor. Man får höra en och annan historia.. Öva på engelska, tyska och norska.
Nöjda och glada stängde vi när klockan var slagen. Gick på affärn och köpte fredagsmys innan vi åkte hem.

thumbnail_IMG_0468

Vi har fotat hundvalparna ikväll. Om en vecka flyttar dom hemifrån. Känns som tiden gick väldigt fort! Dom föddes ju nyss. Men snart ska dom få komma till nya hem alla fyra. <3

thumbnail_IMG_0479

thumbnail_IMG_0486

Avslutade dagen med att baka några långpannekakor till morgondagens servering på Folkets hus.
Å sen blev det soffhäng! =)

Ha en fantastiskt trevlig helg!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *