Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Låt förödelsen ske!

Torsdag och åter till arbetet på förskolan! Känns konstigt att komma in i vardagen först på torsdag. Lite vilsen i hjärnan.. den tror att det är måndag. Som tur var skulle jag laga ärtsoppa och pannkaka idag. På så sätt gick det att få hjärnan att förstå att det är torsdag idag. 😉

Jag arbetade på med att koka ärtsoppa, steka pannkakor, bakade bröd, plockade fram porslin och serverade lunchen klockan 11.00. Det tar sin tid att steka pannkakor till en hel förskola! Men det är helt klart värt det! ”Våra” barn ska minsann ha riktiga pannkakor och inte några färdigköpta. =)

Efter lunch tackade jag för mig på förskolan för idag. Iväg till nästa uppdrag. Vi behövde köpa lite saker på Elon. Svängde in där för att köpa ny adventsbelysning till hallen. Vi har uppdaterat några fönster per år nu med ny belysning. Sakta men säkert arbetar vi bort dom där tråkiga adventsstjärnorna av papper. =) Snart är det ju dags att sätta upp sånt! Hurra!! =D
Köpte en vattenkokare till Cigarraffären och en ringklocka till förskolan också när vi ändå var där.
Så fick vi sponsra en lokal handlare idag. Det tycker jag alla ska göra! Vi vill ju ha kvar alla butiker och den service som finns i Strömsund.

Klockan 13.00 hade vi möte med Planday för att se över så allt med det nya programmet för schema och stämpelklocka fungerar till på måndag.
14.30 hämtade jag ut paket på posten.
Klockan 15.00 var det möte med arbetsförmedlingen.
16.00 var familjen samlad hemma. =)

Efter middagen tänkte jag att jag skulle hinna med lite pappersarbete på kontoret.. men det var ju lättare sagt än gjort. Lillasyster kom och hälsade på. Mycket trevligt! =)
Erik åkte iväg för att skjutsa barn till träningar.. Linda somnade på soffan.. å jaha.. där stod jag med Nils, Signe och Birk. Inte läge för kontorsjobb alltså. 😉
Nils och Signe lekte lugnt och fint på övervåningen.. men Birk.. han röjde på här nere. Rev ut allt i en kökslåda och lekte med.. rev papper inne på toa och doppade i toaletten.. klättrade på möbler.. och så vidare.. Det finns inget som stoppar honom när han far fram! Så det var bara att hålla honom under uppsikt och låta förödelsen ske. 😉
Han måste ju få utforska och lära sig saker.

18.20 satte jag igång duschen. Birk va direkt på och ville duscha. Det är ju rätt smidigt när man kan duscha tillsammans med barnen. Han älskar vatten och skulle nog kunna vara där inne hela dagen om han fick.

19.00 var det nattning av småttingarna.

19.15 – Äntligen såpass lugnt att det gick att vända några papper på kontoret. =)
Gjorde några av de mest brådskande sakerna.. som att betala fakturor och betala in moms och skatt till Skatteverket.

20.00 – Soffan! =)
Läge att fylla på barnens skipass inför vintersäsongen i Åre! Idag är sista dagen man får 10% rabatt, vilket gör en del när man ska köpa 5 säsongskort.
Letade fram skipassen och bilder på barnen. Sen var det bara att klicka in på deras hemsida och fixa passen.
Trodde jag ja.. Det var något som inte riktigt ville funka på hemsidan.. Men som tur är har dom bra support via chatt, det löste sig tillslut.

46409581_270127787028602_3127932060707061760_n

46445044_194309638167738_5082422083405742080_n

IMG_0587

thumbnail_IMG_0009

thumbnail_IMG_0155

Nu tackar jag för idag! Imorgon väntar arbete på förskolan, besök från kommunen, besök på banken, cigarraffären.. och säkert några saker till. =)

Ha det gott!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *