Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Just do it!!

Okej.. just nu är det ganska mycket att göra känns det som. Så det finns ingen anledning att dra ut på saker! Bästa sättet att kunna slappna av är att bocka av saker så snabbt man kan! Just do it!
Många undrar om vi inte har lite för mycket att göra.. hur vi hinner med allt.. och undviker att gå in i väggen.

Ja.. jag vet inte om det är det rätta svaret för alla. Men för min egen del så är det inga problem att ha mycket att göra. Problemen uppstår om man inte gör sakerna direkt. Ju längre man drar ut på något, desto mer tär det på en.

Så idag bockade vi av några saker.
* Kontaktade fastighetsägaren till Strömsunds Cigarraffär för att få klart med hyresavtal.
* Kontaktade kommunen angående vilka tillstånd som behövs hos dom.
* Fyllde i anmälan om tobaksförsäljning och livsmedelsförsäljning.
* Hämtade ut paket på posten.
* Postade brev som måste iväg, helst igår.
* Bokat in utbildningsdagar för ATG och Svenska spel.
* Fixade fred på jorden.. (okej.. det kanske var att överdriva;)

Listan för saker som behöver göras är oändlig.. det uppstår nya saker varje dag. Men prickar man bara av allt eftersom så kan man sova lugnt om natten. =)

En sak Linda bockat av är kläder till jul!
Idag kom 8 uppsättningar kläder med posten. Så har alla barn kläder att ha på julafton! =)
Erik och jag har kostymer, så det är lugnt.
Linda då.. ja.. problemet är att hon brukar fixa allt åt alla, men står där själv och funderar på vad hon ska ha på sig. Kanske jag ska påminna henne om det? Så hon inte behöver hetsa upp sig på julaftons morgon över att hon inte har något att ha på sig. 😉

IMG_0545

På den här bilden försökte Linda fånga skenet på himlen. Det var ett vackert rosa sken.. men jag vet inte riktigt om hon lyckades med bilden..?
Däremot kan jag njuta av bilden ändå.. Den är tagen strax före middag. Hyfsat rent och städat.
En halvtimme senare så var det katastrof! (igen;)
Kladd och spill i en omkrets av cirka 3 meter runt Birk. Och disk för att fylla ett par maskiner med..

IMG_0546

Nu tackar vi för idag!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

2 reaktioner på ”Just do it!!

 1. Jag lyssnade på podden med er – jättebra och intressant avsnitt!
  Älskar hur ni lever exakt såsom ni vill leva!

  En fråga som dök upp var iaf kring föräldraledighet och att ni bara är två som får ta ut ledighet- hur tänker ni att det blir rättvist att ni ska få mer föräldrapengar än ett par som får barn? Jag tycker samhället ska anpassa sig efter att alla inte lever i tvåsamhet – men – att ni skulle få föräldraledighet x 3 per barn känns ju ganska orättvist…? Tänker också att ni, som föräldralediga dessutom har två heltidsinkomster + en inkomst för den föräldralediga så ni har ju mer pengar/mån än en ”vanlig” familj har. Är bara nyfiken på hur ni tänker? Utifrån sett känns d ju som att ni borde ha större inkomst i månaden är om man lever två tillsammans….sen har ni ju många barn men det finns det ju fler som har😊

  1. Hej hej.
   Vad trevligt att du lyssnat på podden. =)
   Men jag tror du får lyssna en gång till.. för vi har inte pratat om att vi önskar föräldraledighet x 3.
   Den tanken har aldrig ens flugit förbi faktiskt. Föräldradagarna är ju knutna till respektive barn. Det spelar ingen roll om barnet har 1 eller 2 vårdnadshavare, så är dagarna lika många. (förutom om man får tvillingar, då får barnet färre dagar var)
   Det vi pratat om är att kunna fördela dagarna hur vi vill, oavsett vårdnadshavare. Att man inom familjen ska få fördela dem fritt mellan sig så det passar familjen bäst.
   Att vi skulle ha mer pengar än en ”vanlig” familj är ju egentligen inget som har med saken att göra, alla har ju rätt till samma antal föräldradagar oavsett. Vi har inte haft 2 inkomster plus 1 föräldrapenning när Nils och Signe föddes till exempel, då levde vi enbart på föräldrapenning. Sen är det ju så att även om vi är 3 vuxna som kan dra in pengar så kostar det ju även mer. Vi har 3 bilar, större hus, betalar mer i el, fler försäkringar, större matkonto, ja du fattar :) Så man måste räkna både plus och minus i detta fall, inte bara plus.
   Hoppas du fick svar på dina funderingar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *