Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

Jag klev upp först idag!! (Eller..?)

Imorse vaknade jag av av att Linda flyttade över Birk till mig. Erik var inte i sängen.. han hade tydligen gått upp för att Nils eller Signe stökade på. Jag försökte få Birk att ligga och mysa en stund.. så jag kunde sova. Men HAHA!! Birk gillar inte att mysa på morgonen.. eller någon annan gång. Han har alldeles för mycket energi för sånt.
Så det var bra att inse att det var läge att kliva upp. Jag antar att Linda hade varit vaken med honom under natten. Så.. dags att ta sitt föräldraansvar då.
Klockan var runt 06.00.. inte min bästa tid att kliva upp på en lördag. Men okej.. let’s do this!

Klev upp och bytte blöja på Birk. Letade fram kläder till honom. Klädde på honom. Klädde på mig själv. Gick till köket och värmde vatten till välling.
Skakade en vällingflaska och gick till soffan. Så la vi oss där så Birk fick äta.
Jag hade fullständig koll på läget!! Vilken bra pappa jag är.

Vaknade lite senare av att Erik stökade på med något.. och Birk.. ja, vart va han då? Inte kvar hos mig tydligen.. 😉
Nåja.. jag kanske inte var så duktig på det här då.. att kliva upp med barnen.

En timme eller två senare vaknade jag av att Linda väckte mig och frågade om jag skulle ha nån frukost, ELLER?!
Ehm.. ja.. kanske det..
Lite sur stämning från Linda och Erik på morgonen verkade det som.. Men.. hmm.. jag klarar inte av tidiga morgnar på helgen! Jag försökte verkligen idag..! Men det gick inte så bra..

IMG_0403

Efter frukost fick jag pussa på Erik och Linda för att få dom på bättre humör.. 😉
Sen tog jag tag i att städa. (Som kompensation för mitt kassa beteende på morgonen;)

Erik tog tag i att bygga en hage till hundarna. Dom har börjat klättra ur förlossningssängen nu.
Under tiden tog Linda och jag tag i att fakturera, fixa pärmen till bokföringen och allt annat som måste göras efter månadsskifte till företaget.

IMG_0404

IMG_0405

IMG_0406

IMG_0527

IMG_0407

IMG_0408

IMG_0416

Under dagen har vi även fått besök av min ena syster med familj och Lindas mamma och sambo.
Bra med kaffepauser. =)

Så.. jag får be om ursäkt till Erik och Linda för att jag inte är så duktig på det här med tidig morgon på helgen..
Imorgon ska jag göra ett nytt försök! Jag ska klara av det.. (Kanske;)

Ha en fortsatt trevlig helg!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

4 reaktioner på ”Jag klev upp först idag!! (Eller..?)

  1. Vi måste nog acceptera att alla har olika dygnsrytm, blir inte bättre av att tjura!
    Har levt över 60 år och har fortfarande inte lärt mig fixa det där med tidig morgon, det bara är så, så nu bryr jag mig inte längre! :) Alla har vi nånting vi är mindre bra på.

    1. ”Problemet” är väl att man i en familj ska försöka hjälpas åt, inte meningen att en eller två ska både vara uppe på nätterna och tidigt på morgnarna medan en får sova både hela nätterna och få längst sovmorgon, kan vara därför man blir lite tjurig.

  2. Hundarna behöver få ha en egen plats helt ifred från småbarn, kanske bättre att inte låta barnen sitta inne i hagen? Risken att bli biten ökar också, även om hunden är jättesnäll är instinkten att skydda valparna.

    1. Hundarna har en egen plats, det var det vi byggde åt dom i helgen. Att Nils sitter inne hos dom är inget han brukar göra utan vi hade precis ställt dit den och han blev kvar på insidan så att säga. Sen behöver även valparna social träning samt att barnen tycker det är mysigt och även dom behöver få lära sig hur man tar hand om djur och att man är snäll och försiktig. Vi har kolla på både hundar och barn när dom är tillsammans.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons