Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

Kollar efter ny bil.

Idag var det ganska så lugnt med barn på förskolan. Ungefär en tredjedel av det totala barnantalet. Så jag valde att ta en dag ledigt därifrån för att uträtta andra saker istället.
Erik fick styra upp köket istället. Sen hade han god hjälp av andra där inne idag också eftersom det skulle förberedas för halloweendisco under eftermiddagen! =)
Moa var med på förskolan idag också. Hon gillar såna här tillställningar! Då hjälper hon mer än gärna till! =)
Det verkar som dom hade en lyckad halloweenfest idag! =)

IMG_0386

IMG_0387

IMG_0390

Linda, Birk och jag åkte till Östersund. Vi levererade kläder som vi sålt, handlade mat, träffade en av Lindas kusiner som snabbast.. och började lite smått med julklappar! Ja.. det är ju som snart jul igen.. och med åtta barn behövs lite tid, planering och struktur kring det. Idag kollade vi runt efter några saker vi visste att vi skulle köpa. Men vi måste sätta iordning en plan för julklappshandlingen innan vi går vidare! Ungefär hur mycket vi tänkte handla för kan ju vara en bra början.. för att det ska bli någorlunda rättvist.
Jag tycker det är svårt det här med att sätta en summa pengar man ska handla till för varje barn.. Det är ju så olika vad dom behöver och vill ha. Dom äldre barnen har ju lite högre förväntningar på dyra julklappar medan dom tre yngsta inte alls bryr sig om vad sakerna kostar.
Sen brukar vi i slutändan ha handlat för ganska mycket pengar.. det är iallafall nåt som andre reagerat på vet jag. Men det beror nog till största delen på att vi köper mycket som vi ändå skulle behöva köpa senare iallafall.

Hur gör ni andra? Vad har ni för budget och ”förhållningsregler” kring julklappsinköpen?
Och är det någon som har superbra tips på julklappar så är det varmt välkommet! Barnen är 17, 13, 13, 10, 9, 3, 3 och 1 år gamla. Snälla hjälp! =)

IMG_0522

När vi passerade en bilhandlare påväg till Lillänge svängde vi helt spontant in där. Vi har funderat på att byta ut Saaben till något nyare.. Men vi har inte tagit tag i det, för det är absolut inte akut på något sätt.
Så bara för att det var kul gick vi in där och kollade på bilar. Linda har varit sugen på att kolla hur en Dacia Duster ser ut i verkligheten. Det görs ju mycket reklam om den bilen.. och billig ska den vara också.

Vi kollade runt på lite olika bilar och pratade med en säljare.
Det visade sig att det inte alls var så att Dacia var så mycket billigare än andra bilar i slutändan. Priset som det görs reklam om är bara bilen.. utan alla tillbehör man faktiskt behöver.
Så det finns nog många andra bra bilar att fundera över istället isåfall.
Inget bilköp idag.. men vi har fått lite mer information iallafall. =)

IMG_0523

Och Birk fick en bulle! =) Det var dom snälla och bjöd på där inne.

thumbnail_IMG_0363

På hemvägen svängde vi in i Lit för att besöka kyrkogården. Linda har sin mormor och morfar där.
När vi kom hem till Strömsund svängde vi in på kyrkogården här också. Satte ljus på minneslunden, morfars grav och min brorsons grav.
Man får lite distans till livet när man besöker kyrkogården.. man får sig en tankeställare.. Ta till vara på livet, släkt och vänner!

IMG_0398

Hundvalparna blir idag 4 veckor gamla! Det gick fort!
Idag fick dom smaka hundmat för första gången. =) Lite tveksamma till det.. men det kan man ju förstå efter att dom endast diat hittills. =)

IMG_0399

Dagen avslutas med julskinka, tunnbröd och julmust!
Nu taggar vi inför jul 2018!! =D

thumbnail_IMG_0365

Ha en fin helg!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

3 reaktioner på ”Kollar efter ny bil.

  1. Hej! Vi har ingen direkt budget för julklappar utan köper det dem vill ha. De är barn och önskar sig saker Hej vilt. Men vi poängterar att det är en önskelista. Ingen inköpslista. Vi har bara 2 barn (tidiga tonår)men jag tror vi brukar ligga runt 10 000 kronor i inköp. Låt får de nya mobiler bla så det blir nog dyrt.

  2. Jag tycker det är kul om de får mkt. Men en hel del är sånt vi ändå behöver, underställ, nya kläder o dyl. Min mans barn har vi bara varannan jul så då kan man köpa mkt kläder på mellandagsrean!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons