Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

Vilka bra uppfinningar!

Igår fick vi mycket trevligt besök på eftermiddagen. Två vänner från stan med deras tre barn. Dom har tvillingar i samma ålder som Nils och Signe och en niomånaders bebis. Dom är ute på roadtrip med husvagn för tillfället och gjorde sitt första stopp hos oss. =)
Vi fixade middag och åt tillsammans. Sen skickade vi iväg Erik med våra barn och deras pappa med deras barn.
Vi behövde lite tystnad i huset eftersom det skulle spelas in material till en podd. Det tog ungefär en timme att spela in det..
Dom andra kom tillbaka lagom till vi var klara. Nu kan ni se fram emot att höra oss prata i podden ”Norrlandspäron”. =)

Dom parkerade sin husvagn här för natten. Väldigt kul att dom tog sig tid att stanna för en natt, så vi hann umgås lite mer. =)

thumbnail_IMG_0134

Idag har Linda och jag ägnat några timmar till att öva in oss på dom nya symaskinerna. Vi har ju nu köpt på oss två nya symaskiner, massor av tyg, tråd, kantbandare, pressarfötter och andra tillbehör.
Vi har ritat mönster, klippt, nålat, sytt.. sprättat.. sytt om.. ritat om mönster.. mixtrat och trixat.
Efter den här dagen har vi fått till tre matchande uppsättningar tröjor och byxor till Nils, Signe och Birk. Signe fick en klänning och jag en kockmössa att ha på jobbet. =)

Det är verkligen inte perfekt sytt.. men det blir bättre och bättre. =)
Det är så kul att testa nya grejor.. saker man inte ens visste fanns. Tvillingnål t.ex.. Vilken bra uppfinning! Så man får jämna fina sömmar när man vill ha dubbla sömmar. =)
Har även köpt en trillingnål.. men inte tordas testa den än. 😉 Kanske blir det imorgon?

Och kantbandaren. Otroligt bra uppfinning!! Så behöver man inte jävlas med att försöka vika kantbanden snyggt och nåla runt halsringningen. Det är bara att köra på! Och med lite övning så blir det väldigt fint resultat. =)

thumbnail_IMG_0135

thumbnail_IMG_0132

Erik har lagt sin energi på att snickra på spiketältet idag. Det är ju som läge att få det klart också.
Efter operationen av knät kan jag inte hålla på med det. Inte läge att bära plankor, klättra på stege, stå på knä och så vidare.. så jag är glad att Erik har tagit vid där jag slutade nu. =)
Om nån vecka kan jag nog börja lite försiktigt med sånt där jag också.. men jag får hålla mig till lite lugnare aktiviteter tills vidare. =)

Som avslutning på den här dagen tog vi en promenad till Skrovmålet för att äta middag. Tänkte att det var lite lyxigt att gå ut och äta med barnen idag.
När vi kom dit var inte Nils och Signe speciellt intresserade av mat.. 😉

44043248_976476892538769_935432667204157440_o

Men men.. vi fick ju mat iallafall. =)

Nu tackar vi för idag.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

2 reaktioner på ”Vilka bra uppfinningar!

 1. Hej. Det är roligt att läsa eran blogg men har funderat på en sak. Många gånger så verkar det som att Erik är utanför förhållandet? På blogg skrivs det ju mest om Hampus och Linda, på vlogg är han nästan aldrig med,
  och nu senast så ”fick” han ta hand om barnen istället för att vara med på eran podcast? undrar bara varför?

  1. Ja du.. Grejen är att Erik varken är någon pratare eller skrivare.
   Så han håller sig gärna lite undan det.

   Erik och Hampus jobbar tillsammans på dagarna.. men vi brukar inte skriva så mycket om det.
   Nu ett tag har det varit mycket att Linda och Hampus gjort saker som är värda att skriva om.. Men sen kommer det perioder då Erik och Hampus gör saker tillsammans.. som att snickra och renovera. Och andra saker som Linda och Erik gör tillsammans.
   Det går lite i vågor det där.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons