Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

Livet som sjukskriven!

Dagens plan var… ehm.. ja.. ingen plan! Jag är sjukskriven och ska ta det lugnt med knät.. så jag hade ingen brådska att kliva upp imorse. Linda kom och frågade mig nån gång vid 10.00 om jag var tänkt att kliva upp idag.
Njae.. inte helt säker på det faktiskt. 😉
Men jo.. givetvis skulle jag kliva upp. Nån gång under dagen. 😉

Masade mig upp, lindade in knät i plastfolie och tog en dusch. Fixade kaffe och åt frukost.. ehm.. frunch.. eller vad det kallas när klockan är närmare 11.00. =)
Gjorde en liten ansträngning med att dammsuga av golvet i köket och vardagsrummet. Sen var det läge att vila knät. Det blir så lätt svullet så fort jag är uppe och rör mig.

Klockan 12.30 kom en tjej på anställningsintervju. Vi kommer behöva mer personal nu framöver eftersom vi utvecklar företaget. En bra intervju med en härligt glad och framåt tjej! Så henne ska vi nog hitta en bra plats för i företagets arbetskår! =D

Efter anställningsintervjun tog vi fram sygrejorna.. eller ja.. dom va ju redan framme. Skulle bara rota fram det vi ville testa idag. =) Linda tog fram en mönsterkatalog vi köpt och valde ut en tröja och ett par leggings. Jag ritade upp mönstren på mönsterpapper och Linda klippte ut delarna i tyg.
Dagens övning: Sy kantband! =)
Vi köpte en kantbandare för att underlätta det där med att sy kantband i halsringningar och ärmslut. Såg så himla smidigt ut när man såg det på ett filmklipp på nätet. Men är det lika smidigt i verkligheten? Hmm.. knappast. 😉 Inte innan man övat lite iallafall.
Övade på några tygbitar för att se hur jag skulle ställa kantbandaren för att det skulle bli snyggt. Monterade dit en tvillingnål i symaskinen och körde på.

Och ja.. när man fått in snitsen på det så! Jäklar vad smidigt! Man behöver inte vika bandet och nåla. Det bara flyter dit av sig själv! =) Ingen konst att sy om man har bra saker. =)

IMG_0203

Vi hann inte med så mycket sömnad idag. Så vi får fortsätta imorgon. Planen är att få till tre matchande uppsättningar med tröjor och leggings till Nils, Signe och Birk av de här tyget med zebror. Kanske hinner det imorgon. =) Får sitta med höger ben i högläge och gasa med vänster. 😉

Efter middagen var det föräldramöte på förskolan. Ett trevligt möte med föräldrar, en kopp kaffe och allmän information.

Å nu har vi kraschat i soffan!
Tack för idag, slut för idag.

Kramar Hampus
Polyfamiljen

En reaktion på ”Livet som sjukskriven!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons