Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

Skriva testamente.

Vi har länge funderat kring det här med testamente. I ett ”vanligt” förhållande där man är två vuxna som lever tillsammans kan man ju ganska lätt skydda sig genom att ingå äktenskap. Då ärver man varandra. Har man då dessutom endast gemensamma barn är det inga större bekymmer.

Men så fort man bildar familj som inte faller inom normen för kärnfamilj så blir det lite trixigare. Det borde alla ni som har särkullbarn tänka över. =)
Vi har ju verkligen krånglat till det för oss i den familjejuridiska världen. Tre vuxna, varav två är gifta.. åtta barn där det är olika vilka som är vårdnadshavare.. Barnen är helsyskon, halvsyskon och halvsyskons halvsyskon. Vi har gemensam ekonomi och äger alla våra tillgångar med 1/3 var.. som vi ser det iallafall. Vi har hus, bilar, företag, kontanta medel, lösöre, pensionssparande, livförsäkringar och så vidare..

Men vad händer nu om någon eller några av oss skulle gå bort? Eller att alla tre plötsligt dör..?
Vår önskan är att vi skulle kunna gifta oss alla tre och att barnen är lika mycket värda när det kommer till arv.
Men vår önskan är ju inte lag.

Vi har läst på och kollat upp massor av saker under åren om vad vi kan göra.. och hur ska vi göra det?
Vi har länge tänkt att vi borde kontakta en jurist för att få hjälp att skriva testamente, men aldrig kommit till skott. Inte förrän nu!
Nu har vi äntligen fått tummen ur och tagit tag i det här! Vi har haft mailkontakt med en jurist i Östersund för att förklara vår situation. (Som vi inte behövde förklara så mycket närmre, eftersom han kände till oss;)
Idag satt vi i ett första möte med juristen och gick igenom massa olika scenarion med olika utfall. Vi förklarade vår önskan om fördelning av arv och han förklarade vilka möjligheter och hinder som finns.

Efter 1,5 timmes möte var hjärnan ganska utmattad. Mycket information att ta in. Många frågor att ta ställning till.
Det kändes som juristen förstod väldigt väl hur vi vill ha det. Vi har fått med oss några frågor som vi inte kunde svara på direkt.. ska fundera över dom frågorna och meddela honom hur vi tänker. Sen ska han börja arbetet med att skriva ett utkast till testamente som vi sedan ska gå igenom tillsammans med honom, eventuellt korrigera och sedan signera.

Känns bra att vi äntligen tagit tag i det här! =)

 

thumbnail_IMG_0131

När vi kommit hem och ätit middag fick vi besök. Min ena syster kom med presenter till Nils och Signe. Hon kunde inte komma den dagen dom fyllde år och sen har vi varit bortresta.
Nils är ju för rolig han.. när han fick presenterna blev det tydligen pinsamt. 😉 Så han försökte gömma sig bakom händerna. =)
Men både Nils och Signe blev glada när dom fick öppna paketen.

Så tackar vi för idag!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons