Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Barnens utveckling..

Under förmiddagen hade jag och en medarbetare köksaktivitet med en grupp barn. Dagens uppdrag var att laga lunch tillsammans! Jag plockade fram ingredienserna så fick barnen försöka klura ut vad vi kunde laga av det.
Korv, morötter, lök, grädde, krossade tomater, salt, svartpeppar..

”Jaaaa!!! KORVSTROGANOFF!!!” utbrast ett av barnen. =)
Så fick barnen träna sin motorik genom att använda skalare för att skala morötter och kniv för att skära korv.
Vi luktade, smakade och diskuterade färger, form, antal och mängd. Så många läroplansmål som vävs in i en så här enkel sak. =)
Vi höll på cirka 45 minuter. Lagom länge för att barnen ska hålla intresset uppe. Sedan fick de gå vidare till skaparverkstaden för att pyssla medan jag slutförde matlagningen.
En härlig förmiddag! =)

thumbnail_IMG_0049

På eftermiddagen åkte jag till hälsocentralen för att lämna ett blodprov inför operationen av knät. Ett snabbt besök.. ingen väntetid. Så jag var klar på fem minuter.

Det kom några paket med posten idag också.
Dom här brallorna till småttingarna:

IMG_0097

Det är leggings av den tjockare modellen! Verkligen bra kvalité på dom. =) Mycket bättre än vi väntade oss. =)
Det kom även nya tröjor från Villervalla. Dom här barnen har ju en förmåga att växa hela tiden! Så vi måste uppdatera allas garderober löpande.. känns som det är något som behöver köpas varje dag!

Och dom växer ju inte bara rent kroppsligt.. dom utvecklas ju på alla plan. Birk har börjat utvecklats till en väldigt energifylld unge nu! Han klättrar överallt.. rotar i skåp och lådor.. tar några steg.. försöker ta några steg ut för de två trappstegen ner till vardagsrummet.. ja.. han är överallt nu! Så underbart.. 😉

IMG_0099

IMG_0100

IMG_0102

Och Signe utvecklar sitt intresse för dans och musik. Hon har börjat ropa på oss för att hon vill visa sina dance moves! =D

IMG_0103

Efter besöket på hälsocentralen sydde vi en mössa. Ritade upp ett mönster och testsydde en mössa av resterna av tyget vi sydde byxor och klänning av tidigare. =)
Hyfsat nöjd med mössan.. ska bara göra några mindre justeringar i mönstret till nästa mössa.
Och öva på att sy dit applikationer.. Det blev jag inte helt nöjd med precis. Men jag skyller det på symaskinen! Hoppas den nya symaskinen kommer snart och att den samarbetar bättre. =)

IMG_0104

Efter middagen gick Erik och jag ut för att fortsätta med spiketältet. Vi satte upp vindpapp och läkt. Det tog en och en halv timme att få det på plats. Nu är det klart för att börja sätta panel. Får se om vi hinner börja med det imorgon.
Har ett möte inbokat klockan 18.00.. så det får bli innan det isåfall.

Tack för den här fina dagen!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *